Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
6. Nemzetközi Gary Moore Emlékest - A38 Hajó (2017.04.03.) \

6. Nemzetközi Gary Moore Emlékest - A38 Hajó (2017.04.03.)Gary Moore 65. születésnapjának előestéjén, a nemzetközi rajongói klub immár hatodik alkalommal rendezi meg a gitáróriás munkássága előtt tisztelgő Emlékestet. Az évek alatt hagyománnyá vált koncerten az 58 évesen távozott legenda külföldi és hazai tisztelői, családtagjai és volt zenésztársai elevenítik fel legismertebb dalait, ritkábban feldolgozott alapvetéseit, valamint a legendás ír gitáros által ihletett saját szerzeményeiket is eljátsszák április 3-án este, az A38 Hajón.

Gary Moore 2011. február 6-án hunyt el, lemezei azonban ékes bizonyítékai zsenialitásának. Dalai generációkat érintettek meg, több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává tették: a legnagyobbak között emlékezhet rá minden zenerajongó. A tények, a ráaggatott szuperlatívuszok és az emberfeletti jelzők ellenére Gary Moore azonban csak egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz. Tisztelői és rajongói 2012 tavasza óta minden évben, így idén áprilisban is Budapesten, az A38 Hajón találkoznak, hogy egy vérbeli blues-rock koncerttel adózzanak emléke és példaértékű zenei hagyatéka előtt.

Mint az elmúlt fél évtizedben, ebben az évben is rengeteg vendég teszi majd tiszteletét a színpadon. Itt lesz Gary testvére, a szintén nagyszerű zenész, Cliff Moore, aki mellett idén újra felbukkan majd Gary kislánya, a tavalyi koncerten már két dalban bemutatkozó Lily Rendle-Moore is. Továbbá a nemrégiben önálló koncerttel Budapestre látogató kiváló finn gitáros, Ben Granfelt, valamint a szinte a szemünk előtt felnőtté váló angol énekes, Harrisen Larner-Main, aki több ponton is szerephez jut az Emlékesten. Új vendégként üdvözölhetjük az Írországból érkező The Pat McManus Band legénységét, akik kelta hatású blues-rock muzsikájukkal minden bizonnyal tovább színesítik a műsort. Hazánkat az egyik legtehetségesebb fiatal gitáros, Somogyi Remig, illetve a szintén minden évben fellépő Vámos Zsolt képviseli ezen a napon.

Közönség elé lép Henrik Freischlader, napjaink egyik legkiemelkedőbb blues-rock gitárosa, aki ezen a koncerten mutatja be április 4-én megjelenő legújabb, „Blues For Gary” című lemezét a hazai VoluMen zenekar kíséretében, valamint olyan zenészek közreműködésével, mint a Gary blues zenekarából jól ismert Vic Martin billentyűs és Pete Rees basszusgitáros. Az A38 Hajón értékesítésre kerülő „Blues For Gary” albumokból befolyó összeget Henrik a „The Lord Of The Strings” rajongói klub további emlékmegőrző tevékenységének támogatására, és a budapesti Gary Moore Emlékest életben tartására ajánlotta fel.

grymemlék

6. Nemzetközi Gary Moore Emlékest
2017. április 3. (hétfő), 19:00, A38 Hajó


Közreműködik:
Cliff Moore - gitár, ének
Lily Rendle-Moore - ének
Henrik Freischlader - gitár, ének
Vic Martin – Hammond orgona, billentyűs hangszerek
Pete Rees – basszusgitár
Moritz Meinschäfer - dob
Ben Granfelt - gitár, ének
The Pat McManus Band
Ben Poole - gitár, ének
Harrisen Larner-Main - gitár, ének
Somogyi Remig - gitár
Vámos Zsolt - gitár
VoluMen zenekar

Belépő: elővételben 4500 Ft, a koncert napján 5500 Ft

Jegyek személyesen vásárolhatók Budapesten az A38 Hajón, a Musicland lemezboltban, valamint online a www.a38.hu weboldalon.

További információ:
http://www.garymoorefc.com/lots
https://www.facebook.com/events/858782474252486
https://www.a38.hu/

Szapy - 2017-03-28 (13:04)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat