Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Against Me! (USA) - A38 Hajó (2015.04.16.) \

Against Me! (USA) - A38 Hajó (2015.04.16.)Az egyik leghitelesebb és leginkább koncepciózus, anarchista punkrock-zenekar, az Against Me! 2014 elején jelentette meg legújabb albumát, a sokatmondó című Transgender Dysphoria Bluest (Nemváltó nyugtalanság blues). Az együttes Tom Gabelből Laura Jane Grace-szé váló transznemű énekes-frontemberének vívódását megörökítő lemez az Against Me! máig legsikeresebbje, aminek európai turnéján az A38 Hajón is fellép a zenekar.

Thomas Gabel 1997-ben hozta létre az Against Me!-t - akkor még szólóprodukcióként, alkalmi zenésztársakkal kiegészülve. A zenekar totál lo-fi, akusztikusgitáros, ám mégis rohadt dühös folk-punk-rockja hamar kultikussá vált - amiben óriási szerepe volt Gabel elkötelezett, őszinte anarchopunk attitűdjének. A sokáig foglalt házban lakó, különböző szervezeteknek önkénteskedő Gabel és zenésztársai aztán egy jól eltalát lemezcímmel (Az Against Me! újra feltalálja Axl Rose-t) és persze a maguk egyszerűségében zseniális számokkal underground punkrock sztárrá vált. Gabelt az anarchizmus sem gátolta abban, hogy 2005-ben le ne szerződjön egy mainstream kiadóhoz - a Warner alá tartozó Sire Recordhoz -, és az idő őt igazolta.

Az Against Me! első nagykiadós lemeze, a New Wave elképesztő siker lett, jóval túlmutatva a műfaj és a szubkultúra keretein. A Spin magazin az év lemezének választotta, maistream slágerlistás lett, és a világ felfigíelt az Againt Me!-re, és még valamire, amiről egyáltalán nem a punkrock ugrik be.

Tom Gabel ugyanis gyerekkora óta súlyos identitásválságban volt. Bár egy aránylag férfias műfajban nyomult, kétszer is megházasodott, gyermeke is született, egész életében komolyan foglalkoztatta a nemváltás gondolata. A hullámokban rátörő késztetés érdekes módon második feleségének terhessége alatt csúcsosodott ki, és Gabel úgy döntött, hogy műtétnek veti alá magát, és Laura Jane Grace néven kezd női életet. Már 2009-ben elkezdett dolgozni egy konceptlemezen, a Transgender Dysphoria Blueson, és 2012-ben bejelentette a nemváltoztatást.

A konceptalbum tervéből új Against Me!-lemez lett, és a megváltozott felállású együttes - az új tagok: az (International Noise Conspiracy) és a Refused egykori basszusgitárosa, Inge Johansson. Az Offspring, a Danko Jones és a Social Distortion egykori dobosa, Atom Willard - ennek eredetileg decemberre tervezett bemutató turnéján érkezik Budapestre.

A zenekar tagjai:
Laura Jane Grace: ének, gitár
James Bowman: ének, gitár
Inge Johansson: basszusgitár
Adam Willard: dob

Honlap: http://www.againstme.net/
Facebook: https://www.facebook.com/AgainstMe
YouTube: https://www.youtube.com/user/totaltreblemusic1
Soundcloud: https://soundcloud.com/totaltreblemusic

Against Me! (USA)
2015. április 16., csütörtök 20:30
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 4500 Ft, elővételben: 3900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

Szapy - 2014-12-12 (10:02)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat