Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Az elmúlt húsz év egyik legmeghatározóbb rockzenekara Budapesten? - Clutch @ A38 (2017.06.06.) \

Az elmúlt húsz év egyik legmeghatározóbb rockzenekara Budapesten? - Clutch @ A38 (2017.06.06.)Nyáron sem maradnak fülledt klubbuli nélkül a minőségi stoner rock szerelmesei, hiszen az A38 Hajó jóvoltából végre Budapestre látogat az elmúlt húsz év egyik legmeghatározóbb rockzenekara, a minden értelemben megkerülhetetlen és állandóan megújuló erőmű, a Clutch, akik fesztiválturnéjuk ideje alatt egy exkluzív (és minden kétséget kizáróan teltházasnak ígérkező) klubkoncerten mutatkoznak be majd Magyarországon.

Bár Neil Fallon frontember orgánuma, szakálla és színpadi kiállása a végtelenségig összefonódott a Clutch-csal, kevesen tudják, hogy valójában ő volt az egyetlen később érkezett tag a marylandi zenekarban. Ez azonban semmit sem vont le abból az útból, amit 1991 óta egyedülálló módon jár végig a bluesos, pszichedelikus hard rock elemektől sem idegen stoner rock zenekar. Persze hálátlan dolog pusztán egyetlen műfaji kategória ernyője alá beerőltetni a Clutch tizenegy – nem mellesleg egytől-egyig hibátlan – sorlemezét, főleg, hogy a markáns arculaton túl a legmeghatározóbb kapocs az az önfeledt, kötetlen jammelős atmoszféra, ami végtelenül emberivé, sodróvá és átélhetővé teszi a komótosan kibontakozó, minden értelemben utaztató hatású dalokat. Ha nagyon szükséges, három korszakra érdemes bontani a Clutch működését: a kezdeti útkeresésre, amiben a zenélés és a rockzene kötetlen szeretete formálhatta ki a zenekar semmi máshoz nem hasonlítható, unikális hangzásvilágát; a mainstream áttörésre, amit a saját kiadó megalapítása koronázott meg a Weathermaker életrehívásával; és az azt követő alkotói kiteljesedésre, ami a legutóbbi két lemez erőteljes, önazonos rockzenei kinyilatkoztatásában érhető tetten. A Clutch tizenegyedik nagylemeze, a Psychic Warfare 2015 októberében jelenhetett meg, és Neil Fallonék két éve turnéznak vele a világ körül – a siker korántsem véletlen, hiszen a Philip K. Dick által megihletett album kétségkívül az életmű egyik ékkövévé válhatott már a megjelenést követően.

Persze aki már láthatta az elmúlt években a Clutch-ot élőben, pontosan tudja, hogy a zenekar élőben is örömzenél, felölelve a teljes életmű legemlékezetesebb pillanatait – és már emiatt is garantálhatjuk, hogy a Clutch első hazai koncertje – pláne klubkörnyezetben – az év feltehetően legintenzívebb élménye lesz majd, minden rajongó valóra vált álma, ahol sem hangerőkorlát, sem kordon nem áll majd a zenekar és a közönség közé.

Tagok:
Neil Patrick Fallon - ének, gitár, harmonika, billentyűk, ütőhangszerek
Tim Sult - gitár
Dan Maines - basszusgitár
Jean-Paul Gaster - dobok

http://pro-rock.com/
https://play.spotify.com/artist/161ac1avrkigimxyj5djfq
https://www.facebook.com/Clutchband/

Szapy - 2017-01-19 (15:00)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat