Vesztegzár logo
Vesztegzár Bass : Akács Gergely
Dob : Monostori Ádám
Gitár : Fodor Ákos
ének : Hökkön Attila
Gitár : Dankó Balázs János


A történet 2005-ben kezdõdött, Komáromban. Ekkor „Spit” név alatt játszott fõleg Sepultura és Moby Dick feldolgozásokat Herczeg Bálint (ének/gitár), Keszi Csaba (gitár), Akács Gergely (basszusgitár) és Monostori Ádám (dob). Néhány környékbeli koncertet követõen, 2007 nyarán a formáció feloszlott.

2007 augusztusában azonban már megalakult a „Vesztegzár”, mely csupán annyiban különbözött az elõzõ felállástól, hogy az ének/gitár posztot Fancsik „Gesztenye” István foglalta el. Zenei iránynak a - gyökerekhez hûen - thrash metál lett kitûzve. Már az õsszel sikerült színpadra állítani egy, már saját dalt is tartalmazó rövidke mûsort. A zenekar lendületét nem törhette meg, hogy Gesztenye már az év végén kiszállt. 2008 elején Rózsavölgyi Tamás (gitár) érkezett a zenekarba, Keszi Csaba pedig a gitározás mellett átvállalta az énekes teendõket is. Egy dalszerzésben és koncertezésben gazdag félév következett, melyet az tört meg, hogy júniusban Keszi Csaba is kiszállt a zenekarból.

A zenekar körüli bizonytalanságot Kotroczó Róbert (ének) érkezése szûntette meg 2008 õszén. Mivel Robi csak a mikrofonért felelt, így kialakult az egygitáros felállás, mely neki is látott a koncertezésnek és a további dalszerzésnek. 2009 elején Fodor Ákos (gitár) érkezésével öttagúvá bõvült a csapat, így véget is ért az egygitáros idõszak. A nyár folyamán ismét változások történtek, amikor Robi helyét a „Spit”-bõl már jól ismert Herczeg Bálint (itt már csak ének) vette át. Eddig a szövegekért mindig az aktuális énekes felelt, ekkortól azonban Ákos vállalta magára ezt a feladatot. A 2010-es év meglehetõsen mozgalmasra sikerült. A Tatabányán megrendezésre került XV: Peron Tehetségkutató különdíjasa lett a zenekar, majd elkészült egy három dalt tartalmazó demo, mely a „Promo” nevet kapta. Október végén pedig sikerült egy nagyszerû koncertet adni a belgiumi Liége városában. A 2011 eleji koncertek zárásaként a salgótarjáni ÉTER Fesztivál tehetségkutatójának elõválogatására utazott el a zenekar. A sikeres szereplés pedig továbbjutást ért. Ezt követõen a zenekar és Tamás útjai elváltak, így a döntõn való megmérettetés elmaradt.

2011 júliusában Dankó Balázs érkezett Tamás helyére. Így kialakult a jelenlegi felállás, mely decemberben elhatározta, hogy egy év alatt megír és rögzít egy vadonatúj dalokból álló albumot. Ennek szellemében 2012 az aktív koncertezés mellett a dalszerzéssel telt, majd õsszel Smici (Moby Dick, Bloody Roots) soproni stúdiójában rögzítésre került, és december 28-án megjelent az elsõ nagylemez, a „Beteg világ”. A „Gyûlölet és harag” címû dalhoz pedig elkészült egy stúdióklip.
látogató 2010.04.26. óta
Kedvencek közé jelölték :
KisAtti, arnike, Sapicob, Faby, Moneszz, El mejor, Boszi1989, Andrew, Lyann, Kismonesz, SubbySnake, Dancsyka, Nitroglicerin, Pyromaistro, D Evil , Fradika, rock cicaa, Darkangel 91, AsesinaReina, fröccsöntő, Petya777, werwolf62, Kóbor Vámpír, TÖKFEJŰ, seven987, Mira0001, hunbig4 fan, DarkAvenger, Szimy, Deadbeat Ká, _FRADISTA NIKIKE_, Csinszka, Moloch, Triumph of Death, Megszállómánia, Armour Claw Ring, Teréz, HungAryan Metal Terrorist, Metálcsászár, Csucsulf

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Nitroglicerin
Nitroglicerin
2013.06.12. 13:26:22
Van egy rádió,ahol főnök vagyok,illetve olyasmi,és ott híresztelem a Vesztegzárt:)
 
Nitroglicerin
Nitroglicerin
2013.06.11. 12:53:26
Vesztegzár képlet : ( + % - \m/ . . . \m/ - % + ) = \m/ Örökre \m/
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!

Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0132 s
© vesztegzar.rockerek.hu