Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Bristol (F): A Nouvelle Vague alapítójának új projektje - A38 Hajó (2015.05.28.) \

Bristol (F): A Nouvelle Vague alapítójának új projektje - A38 Hajó (2015.05.28.)Marc Collin, a Nouvelle Vague alapítója egy évtizednyi siker után új projektet talált ki. A nyolcvanas évek újhulláma helyett ezúttal a kilencvenes évek vannak a fókuszban. Talán a Bristol névből is kiderül, hogy az együttes a trip-hop legnagyobbjai, a Massive attack, Tricky, a Portishead, a Morcheeba számait dolgozza fel, a jól megszokott csavarral. Most kiderül, milyen az, ha az Overcome-ot, a Roadst vagy a Moog Islandet elegáns cool jazzel és a a hatvanas évek filmzene-fílingjével elegyítik. A Nouvelle Vague első budapesti fellépése egykor az A38 Hajón volt - logikus hát, hogy a Bristol is itt mutatkozik be.

A nyolcvanas évek újhullámos slágereit laza akusztikus bossa novában feldolgozó Nouvelle Vague sikere bizonyítja, hogy az ismert dalokat kicsit máshogy újrafelfedezni - vagy a kevésbé ismerteket megismerni - nagyon jó dolog. A Nouvelle Vague ötletgazdája, Marc Collin egy évtizednyi sikersztori után kicsit átalakította az eredeti koncepciót. Ebből született a Bristol, ami új tagsággal, új koncepcióval nyúl a régi recepthez.

A Bristol a kilenecvenes évek egyik legfontosabb - vagy ha eltekintünk a britpoptól, akkor tényleg a legfontosabb - európai irányzatát, a triphopot eleveníti fel. A kilencvenes évek elején ebből a városból indult Massive attack mellett az egykori tag, Tricky, a Portishead, a Morcheeba és a stílus sok más előadójának legnagyobb slágereit és legismertebb számait öltözteti át.

Elegáns cool jazz, a hatvanas évek filmzenéje, franciás sanzonhangszerelések - egy új, akusztikus triphop-világ bontakozik ki a Bristol zenéjéből, ami legalább annyira hangulatos és ütős, mint a Nouvelle Vague koncepciója.

Az egészen friss zenekar decemberben adta bemutatkozó koncertjét - hol máshol, mint Bristolban. A nemrég megjelent első EP-t tavasszal követi az első nagylemez, és egy rövid európai turné, aminek során Budapesten is fellép a zenekar. A Nouvelle Vague egykor az A38 Hajón lépett fel először Budapesten - így tesz most a Bristol is, várhatóan ugyanakkora sikerrel.

Honlap: http://bristolwave.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Bristol-wave
Soundcloud: https://soundcloud.com/kwaidanrecords-1/sets/bristol-ep

Bristol (F) - A Nouvelle Vague alapítójának új projektje
2015. május 28., csütörtök 20h
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.
A38 - Jegyvásárlás
http://www.a38.hu/hu/program/bristol-fr

Szapy - 2015-02-25 (10:25)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat