Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Budapestre jön a Code Orange Kids! - Dürer Kert (2014.03.18.) \

Budapestre jön a Code Orange Kids! - Dürer Kert (2014.03.18.)Ahhoz kétség sem férhet, hogy a Deathwish Inc. tevékenysége mindmáig ízlésformáló erővel bír a hardcore/punk világán belül. És ami az előző évtizedben a szenvedélyes, de dallam- és énközpontú hardcore-nak biztosított új lehetőségeket a Life Long Tragedy és a Modern Life Is War jóvoltából, az az utóbbi években a nyers, agresszív és erőszakos hangzásokban teljesedik ki, így a Punch, a Birds In Row és a Whips/Chains mellett a Code Orange Kids adhat csak igazán hangot a kilátástalanságnak – március 18-án éppen Budapesten, első alkalommal.

A 2008-ban, Pittsburgh-ben alapított zenekar sötét, vészjósló és zaklatott hangzásvilágán egyértelműen megmutatkozik a Converge, a Black flag és az Integrity hatása, de ezt a zenekar sem tagadja. Sőt, a Reba Meyers képében egy karakteres gitáros-énekesnővel kiálló zenekar épp ebből a háromszögből indulhatott el saját útján, amely a shoegaze-es közbevetéseket, a post-metalba hajló feszültségfokozást, és a visszhangzó hangulatjátékokat sem veti már meg. Ebben óriási áttörést jelentett – a nemzetközi hírnevet meghozó, Full of Hell-lel közös splitet követően – a Love is Love // Return to Dust dalcsokra, hiszen a Deathwish-nél kiadott bemutatkozó nagylemez tökéletes korlenyomata volt két éve annak, hogy mit is várhatunk egy friss, dühös és kegyetlen hardcore/punk zenekartól. Persze az élő koncertjei kapcsán is hírhedt banda nem egyedül jön: Rebáék vendége a tavaly az Eyeshategod és a Harm’s Way előtt is bizonyító Twitching Tongues lesz, Colin Youngék létezése pedig méltó bizonyíték arra nézve, hogy a kilencvenes évek sem múlnak el nyomtalanul. A Type O Negative, az Only Living Witness és a Life of Agony keresztmetszetében megszületett zenekar tavaly jelentette meg második nagylemezét, az In Love There Is No Law dalcsokrát, ami a Sleep Therapy-hoz mérten is egy kegyetlenebb, súlyosabb világot szólaltat meg, a srácok visszatérése pedig épp akkora öröm lehet a tavaly nyári koncertet megtekintők számára, mint akik most szándékoznak bepótolni a letaglózó élményt.

A bemelegítésért ezúttal két zenekar felel majd: az este első fellépője az új EP-jének megjelentetésére készülő Wasted Struggle lesz, akik a közép-kelet-európai régióban kétségkívül az egyik legígéretesebb produkcióvá nőtték ki magukat az utóbbi években. És akik tavaly is látták élőben az új dalokat is játszó Adamek Robiékat, pontosan tudják, hogy a black metal sötétségével is kacérkodó zenekar sötétebb, mint valaha. Őket pedig a Converge osztrák helytartója, a Withers követi majd a színpadon, akik a ShowYourTeeth-ből ismerős Daiske csatlakozásával immáron kvartettként jönnek majd a Dürer Kert kistermébe, hogy megmozgassák a kegyetlen, sodró és önmarcangoló hangzások szerelmeseit.

A Phoenix Music Hungary és a Dürer Kert bemutatja:
2014. március 18. @ Dürer Kert, 19:30
CODE ORANGE KIDS (USA), TWITCHING TONGUES (USA), WITHERS (A), Wasted Struggle

Jegyárak: 2.900 Ft (elővételben) / 3.500 Ft (a koncert napján)
Jegyelővétel: Dürer Kert, CD Pince.

FB-esemény:
https://www.facebook.com/events/456739781119094/

Szapy - 2014-03-17 (22:31)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat