Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Cattle Decapitation (USA), Kill With Hate, Nadir - Dürer Kert (2016.07.24.) \

Cattle Decapitation (USA), Kill With Hate, Nadir - Dürer Kert (2016.07.24.)Egy estére mészárszékké változik a Dürer Kert! Három év után ugyanis visszatér Budapestre a brutális death metált dallamosabb megoldásokkal keverő Cattle Decapitation. A zenekar tavaly adta ki eddigi legsúlyosabb, legsötétebb albumát, a The Anthropocene Extinctiont, mellyel ismét bebizonyították, hogy ebben a stílusban nincs még egy hozzájuk fogható zenekar. Erről pedig júliusban a hazai közönség is meggyőződhet, a lemezhez kapcsolódó turné ugyanis érinti a fővárost.

A Cattle Decapitation lényegében az énekes Travis Ryan zenekara. Nem csak azért, mert már csak ő maradt az alapító tagok közül, hanem mert az állatvédelemmel, stílusokkal kapcsolatos nézetei, illetve amire vokalistaként képes, alapjaiban határozzák meg a banda világát. A csapat ugyanis nem véletlenül érdemelte ki a „vegagrind” jelzőt: Travis nem csak büszke vegetáriánus, de a Cannibal Corpse-féle toposzokat kiforgató szövegeinek is visszatérő témája az állatvédelem, illetve ehhez kapcsolódóan az emberek lemészárlása. Amelyek ráadásul tökéletesen idomulnak a rájuk jellemző, egyszerre technikás és brutális, grindcore-death metal ötvözethez. Ahogy egy kritikus találóan megjegyezte, „mintha a kilencvenes évekbeli Suffociation találkozna a Carcas-szal”.

Ez azonban nem volt mindig így. A zenekar első, az ezredfordulón megjelent lemeze még egy önmagát nem, az ideológiáját viszont már akkor is véresen komolyan vévő goregrind csapatot mutat. Nem is zavart túl sok vizet, ellenben a két évvel később érkező folytatással, valamint a négy évvel későbbi Humanure-rel, amiken a hangsúly fokozatosan tolódott a death metal, valamint a későbbiekben rájuk jellemző eszköztár felé: szélvész-gyorsaságú, technikás riffelés, blastbeatek, tűéles tempóváltások, mészárszéken felvett hangminták és Travis átütő erejű előadásmódja. A fejlődés azonban itt nem állt meg, a Cattle Decapitation lemezről lemezről tolta ki mind a saját, mind a műfaj határait.

A zenekar pedig tavaly feltette eddigi húsz éves pályafutására a koronát a The Anthropocene Extinctionnel, az eddigi legerősebb lemezükkel, mely egyfajta szintézise a Cattle Decapitation világának. Ugyanúgy megvannak benne az előző lemez dallamos megoldásai és tiszta éneke, mint a korai idők ultrasúlyos, technikás játéka és a szélsőségesen embergyűlölő, állatpárti szövegek. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy karriere csúcsán láthatjuk majd júliusban a kurrens death metal színtér egyik legegyedibb zenekarát.

A Phoenix Music Hungary bemutatja:
2016. július 24., Budapest @ Dürer Kert

Cattle Decapitation (USA)
Kill With Hate
Nadir

Kapunyitás: 20:00. Jegyár: 2.500 forint (elővételben, 100 darabra limitált), 3.500 forintt helyszínen. Jegyelővétel: CD Pince (50 db), Tixa.hu (50 db).

Esemény: https://www.facebook.com/events/1709868312630182/

Szapy - 2016-07-01 (16:48)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat