Fémzenedémon írta: ... Hohó, micsoda topic :)
Nekem való.
Majd ha lesz kedvem teszek fel néhány saját, és nem publikus receptet :) Pár év vendéglátás, és egy élethossznyi kulináris vandálkodást követően akad néhány :)
Lehet kívánság étlap?Én vega recepteket kérek:)Kipróbáltat:)
"A legtöbb ember olyannak szeret téged, amilyennek akar, hogy legyél. Megtartani ezt a szeretetet nem könnyű. Mindig olyannak lenni, amit elvárnak tőled. Biztosan meg is kapod ezt a szeretetet, ha jól színészkedsz. Ez az igazság."
Jim Morrison
Regisztrált tag #19801
Regisztrált: 2009. febr. 08. v. (23:40)
Lakhely: Zugló
Üzenetek 412
Hohó, micsoda topic :)
Nekem való.
Majd ha lesz kedvem teszek fel néhány saját, és nem publikus receptet :) Pár év vendéglátás, és egy élethossznyi kulináris vandálkodást követően akad néhány :)
Regisztrált tag #33883
Regisztrált: 2010. jan. 04. h. (14:56)
Lakhely: Budapest
Üzenetek 5
Cemetery Gate írta: ... Joghurttorta: sütni kell egy piskótát kör alakú sütőformába, 2 réteg: 1túrót össze kell keverni 2 nagy joghurttal és 2 kanál mézzel valamint a zselatinnal, ezt rá kell önteni, majd gyümölcsökkel díszíteni a tetejét és leönteni zselével elkészítése 1,5óra...
Miért kell ehhez 1,5 óra? %-6
Friss vagyok és üde, fiatal és hülye!
Regisztrált tag #33010
Regisztrált: 2009. dec. 12. szo. (18:25)
Lakhely: Budapest
Üzenetek 395
Szerencsére nem esik nehezemre megfőzni bármit is , bár tény , hogy még elég kezdő vagyok :D
No persze házibulinál nem maradhat el valami jó kis bográcsos kaja , vagy pörkölt , vagy paprikás krumpli ... és ilyenkor ugye kell enni valamit , addig , míg kész a bográcsos , a legegyszerűbb pedig venni 20 zsömlét , meg virslit , ketchup , saláta , paradicsom , mustár , majonéz , kinek mi ... és kész is a hamburger :) vagy addig nyársalunk ... jó kis agyonégett szalonna , valamint a hagyma , ami sosem marad a nyársboton , mert mindig áldozunk belőle a tűznek (már nem érdekel , ha leesik :D)
Vannak ilyen egyszerű és olcsó megoldások bulira :) Persze a piát mindig azok állják akik hozzánk jönnek ^^
Szeretek fözni es meg jol is tudok, ami csoda, mert senki sem tanitott. XD A sütes az mar mas teszta... az nekem nehezebb. :S
Persze h a magyar konyha szamomra az elsö, mert laktato es ez kell a jomunkasemberek gyomranak. XD
Amugy szeretem meg az olasz konyhat, a kinai, azsiai...keleti.
Mekkora jó!
Szívesen belenéznéd,mit kell enni egy rockernek:))
"A legtöbb ember olyannak szeret téged, amilyennek akar, hogy legyél. Megtartani ezt a szeretetet nem könnyű. Mindig olyannak lenni, amit elvárnak tőled. Biztosan meg is kapod ezt a szeretetet, ha jól színészkedsz. Ez az igazság."
Jim Morrison
Regisztrált tag #4641
Regisztrált: 2007. dec. 11. k. (23:34)
Lakhely: London
Üzenetek 128
Joghurttorta: sütni kell egy piskótát kör alakú sütőformába, 2 réteg: 1túrót össze kell keverni 2 nagy joghurttal és 2 kanál mézzel valamint a zselatinnal, ezt rá kell önteni, majd gyümölcsökkel díszíteni a tetejét és leönteni zselével elkészítése 1,5óra...
„Szólj, gondolj, tégy jót… s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszaragyogni rád.” (Vörösmarty Mihály) ...
Dalmát konyha jellegzetessége: semmiből nem maradhat ki az olívabogyó.
Illetve inkább szárnyasokat esznek, mint disznóhúst, s persze sok halat.
Megemlíteném a dalmátosan készített spenótot: náluk ez meg még1-2 főzelékféle van.Nagyon finom.
Spenótot nem habarják be, hanem olívával készítik.
Pilizota Szandra
Magyar konyhát szeretem, mert jó erősételek vannak benne nem ilyen diétás izék. Pörkölt, töltött káposzta...ezek ételek, a müzli pedig nem étel.
Kínaiés indiai konyha attól még lehet jó, hogy én túl fűszeresnek találom. Afrikai kaját még nem ettem, de állítólag ők is szeretik az erős fűszerezést.
Dalmát-olaszkonyha. otthon sokszor van nálunk ilyesmi, és akkor általában halétel.8Apám nagy pecás)
A pizzát szeretem, de ha választani kell, akkor inkább a halas kaja.
roma kaja és magyar konyha között sok az átfedés a húsételek terén. Zsírral készítik, szeretik a csipőset.
Ha süteményről van szó, akkor pedig ezek a sütik jó magasak és dús a töltelék.Néha émelyítően édes, de sebaj.