Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Grand Mexican Warlock - Hell, Sweet Hell lemezbemutató koncert az A38-on (2014.03.20.) \

Grand Mexican Warlock - Hell, Sweet Hell lemezbemutató koncert az A38-on (2014.03.20.)Három rendhagyó, ütős, lendületes, eredeti együttes egy estén! A népszerű Grand Mexican Warlock legújabb lemezét mutatja be, amely a zenekar soundcloud oldalán hallgatható meg (ide kattintva elérhető), a kitűnő Kamikaze Scotsmen a szokásához híven elképeszt majd, míg mellettük egy kitűnő osztrák trió, a Mother's Cake izzítja a levegőt!

Noises From The Neighborhood &
Grand Mexican Warlock - Hell, Sweet Hell lemezbemutató koncert
2014 március 20. 20:00
A38 (Petőfi Hyd, Budai hídfő)

1.000.- Ft (Jegyár elővételben 2014. március 19.-ig)
1.400.- Ft (a helyszínen)
A38 jegyvásárlás: http://www.a38.hu/hu/program/grand-mexican-warlock-hu-mother-s-cake-at-kamikaze-scotsmen-hu
FB esemény: https://www.facebook.com/events/352096658261884/

Grand Mexican Warlock
A furcsa nevű zenekart az ex-Idoru dobos, Szabó Laci hívta életre 2008 nyarán, olyan társakkal kiegészülve, mint Mohácsi Matyi basszusgitáros (Shell Beach, ex-Idoru), Reich Tamás gitáros (Subscribe), valamint Somló Dani dobos (Esclin Syndo). Majd egy év telt el, mire megtalálták a megfelelő énekest, Bodóczy Zoltán (Undos) személyében, aki a My Small Community-bol lehet ismerős, illetve csatlakozott Hegyi Áron billentyűs (Jazzékiel).

Az első életjelet 2009 novemberében adták, amikor két demót töltöttek fel a Myspace-re, majd röviddel ezután, decemberben a Dürer Kertben debütáltak, a Turbo és a Fish! vendégeként. A szakma rögtön egy új "supergroup"-ról beszélt, akik valamiféle progresszív, pszichedelikus rockot játszanak, nem is akárhogy.

2010-ben többször megfordultak Budapest nívós klubjaiban, koncerteztek vidéken, illetve sikerült bekerülni néhány nyári fesztiválra is, annak ellenére, hogy ez ido tájt még nem volt nagylemezük. Időközben kijött az igen merész első videó-klip is a We Disappear címu számra.

Egy évvel az elso koncert után, 2010 december 16-án a MamaZone gondozásában megjelent az Aeons címet viselő első album, amely fordulópontnak tekinthető a zenekar életében. A kicsit sem szokványos, hosszú és merész lemez minden várakozást felülmúlt, a közönség és a szakma részéről egyaránt kiemelkedő figyelmet kapott.

A 2011-es évet új lendülettel kezdte a zenekar, sikerült kinőni az előzenekari státuszt, erre ékes példa a márciusi lemezbemutató koncert a Szikrában, ahol már saját vizuállal és koncepcióval álltak színpadra, szépszámú közönség előtt, majd áprilisban részt vettek az MR2 Akusztik felvételén is.

A nyár számtalan fesztiválkoncerttel telt, szeptemberben pedig a Life Of Agony-ból ismerős Keith Kaputo-val adtak sikeres koncertet a Dürer Kertben. Majd a gitáros poszton történt váltás követően – Reich Tamás helyét Maksi Csaba vette át – az őszi-téli fővárosi és vidéki klubkoncertekkel egy időben előrukkoltak egy, a zenekartól kissé idegen rap nótával is, Pálinkás Tamás, az Isten Háta Mögött frontemberének közreműködésével.

A 2012-es évet egy 12 állomásos országos turnéval kezdték, majd a nyári időszakban a legtöbb hazai fesztiválra is meghívást kaptak. 2012 novemberében hat állomásos európai turnén vettek részt az ausztrál Alithia zenekar kíséretében, majd 2013 tavaszán újabb, 3 hetes európai turné következett a szintén ausztrál Greenthief zenekarral.

A Grand Mexican Warlock második nagylemeze 2014 februárjában jelenik meg Hell Sweet Hell címmel, az album több dalához a zenekar alapkoncepcióját tükröző videoklipek készülnek.

http://www.grandmexicanwarlock.hu
https://www.facebook.com/grandmexicanwarlock




Mother's Cake (AT)
A szenvedélyes, lendületes, eredeti hangzást létrehozó osztrák Mother’s Cake trió világa több forrásból táplálkozik. Megérintette őket jó mélyen a hetvenes évek szabad, lázadó, invenciózus rockja, ugyanakkor a rock legújabb irányzatai is, amelyek a régi harsány hangzások újraértelmezésével, kiaknázásával, átalakításával foglalkoznak, amilyen a stoner rock vagy akár az indie.

Végül, de nem utolsó sorban az igényes, ösztönös alkotói lázadás rejlik minden zenei porcikájukban. Abban az igényükben, hogy közvetlenségükkel és nyers erejükkel megidézzék az ősi energiákat, a vadságot, legyen szó akár az archaikus zenék közvetlenségéről, akár annak mondjuk a Red Hot Chilly Peppers feldolgozásában megnyilvánuló kicsattanó eredetiségéről és kreativitásáról.

Olyanokkal dolgoztak együtt, mint az Omar Rodriguez Lopez Group, a LeTigre, a Velvet revolver és a Tito & Tarantula, valamint részt vettek az Austrian Local Heroes Band Contest 2010-es versenyén, amelyet simán megnyertek, valamint annak európai döntőjében, ahol 13.000 zeneekar mérettette meg magát, miközben ők a második helyet vívták ki maguknak.

Nagy sikerüket követően a bécsi GAB Music kiadó szerződtette őket, majd adta ki első lemezüket Creation’s Finest címmel. Az albumon játszik többek között az egykori Mars Volta billentyűs Ikey Owens is.

Ez a kiemelkedő progresszív rock-zenekar három kiváló zenészből áll, akik Yves Krismer, Benedikt Trenkwalder és Jan Haußels. Az általuk írt dalok magas zenei igényeknek felelnek meg, összetett ritmikus és harmóniai képletekkel operálnak, miközben mindvégig megtartják közvetlenségüket és ütőképességüket.

http://motherscake.com
https://www.facebook.com/motherscake?fref=ts





Kamikaze Scotsmen
Keveset hallat magáról a Kamikaze Scotsmen 2014-ben. Ha idén is találkozni szeretnénk a zenekarral, valószínűleg nehezebb dolgunk lesz, mint tavaly volt. A kevés kiszivárgott információ szerint vagy látjuk még a zenekart a megszokott formában, vagy nem. Vagy hagyományos koncertet adnak, vagy nem. Vagy hárman lesznek a színpadon,vagy nem. Ami biztos, hogy új nagylemezen dolgoznak, ami a fentiek fényében nem kis várakozásra adhat okot. A féléves hallgatást márciusban az A38-on, majd másnap a szülővárosukban Pécsett töri meg a zenekar a Grand Mexican Warlock lemezbemutató turnéjának kiemelt vendégeként.

http://kamikazescotsmen.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/kscotsmen



Szapy - 2014-03-17 (22:31)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat