Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Kaldera, The Devil´s Trade, Audio Love Nation - A38 Tetőterasz (2014.09.06.) \

Kaldera, The Devil´s Trade, Audio Love Nation - A38 Tetőterasz (2014.09.06.)Három kitűnő költői zenei projekt egy kellemes estén a víz felett a madarak társaságában, egyáltalán, remek hangulatban, jó társaságban. A Kaldera 2012-ben alakult, gyermekkori barátságból átlényegült akusztikus duett, valahol a az északi vadon és a déli országutak közti vidékről. Útszéli folk muzsika introvertált hangulatok párbeszéde gitárral és énekkel. Ha Te azt mondod, blues, mi azt mondjuk grunge. Ha Te azt mondod, grunge, mi azt mondjuk folk. A budapesti Audio Love Nation zenekar azzal a céllal jött létre, hogy őszinte, tökös és sallangoktól mentes rockzenét játsszon. Az első koncert óta eltelt 3 év alatt ez az elképzelés a zenével együtt természetesen egyre formálódott és többrétű lett, de közben mit sem veszített a kezdeti lendületéből. A bemutatkozó nagylemez nyers és dinamikus garage rock-ja a 2012 nyarára tervezett második lemezre egy minden szempontból érettebb zenei megszólalássá alakult át.

Kaldera
A Kaldera 2012-ben alakult, gyermekkori barátságból átlényegült akusztikus duett, valahol a az északi vadon és a déli országutak közti vidékről. Útszéli folk muzsika introvertált hangulatok párbeszéde gitárral és énekkel. Ha Te azt mondod, blues, mi azt mondjuk grunge. Ha Te azt mondod, grunge, mi azt mondjuk folk.

A lemezen található 11 dal gerincét Nagybörzsönyben vettük fel (amely a Börzsöny hegység kalderájában fekszik) egy vályogházban miközben odakint mínusz 16 celsius fok volt és szakadt a hó. A munkálatok 7 napig tartottak. Az így elkészült demókat elvittük Hidasi Barna hangmérnökhöz, aki látott benne fantáziát és így együtt folytattuk tovább a munkát a dalokon. Úgy gondoltuk egy-két nótának jót tenne egy kicsit színesebb hangkép, így szóltunk pár zenész barátunknak, akik segítettek véglegesíteni a lemezt. Az anyag érdekessége a hangszerelésében rejlik, a szokásos akusztikus hangszerek mellett olyanok is szerepet kapnak, mint az ukulele, a mandolin vagy a didgeridoo.

A dalok hangulata és stílusa váltakozik a blugrass, folk, és az akusztikus grunge dalok között.

A hatások között épp úgy felfedezhető Eddie Vedder Into the Wild-ja, mint a Zolnay Pál Fotográfia (1973) című filmjének zenéje, érezhetünk néhol Cseh tamást vagy akár a seattle-i Fleet Foxes-t.

Felállás:
Tanka Balázs - ének, akusztikus gitár
Kovács Bence - akusztikus gitár
Édes Gergő - akusztikus gitár
Szalai Tamás - nagybőgő
Restás Gergő - vokál, ütőhangszerek
Markó Dániel - didgeridoo

https://www.facebook.com/kalderazenekar

Audio Love Nation
A budapesti Audio Love Nation zenekar azzal a céllal jött létre, hogy őszinte, tökös és sallangoktól mentes rockzenét játsszon. Az első koncert óta eltelt 3 év alatt ez az elképzelés a zenével együtt természetesen egyre formálódott és többrétű lett, de közben mit sem veszített a kezdeti lendületéből. A bemutatkozó nagylemez nyers és dinamikus garage rock-ja a 2012 nyarára tervezett második lemezre egy minden szempontból érettebb zenei megszólalássá alakult át.

A kezdeti szárnypróbálgatások után a zenekart 2009 decemberében az a megtiszteltetés érte, hogy az amerikai származású Lord Bishop és zenekara előtt léphetett fel turnéjuk két magyar állomásán: Debrecenben és Budapesten, az akkori Wigwamban. Ezt követően a zenekar leszerződött a német Dirty Earth Records-hoz és 2010 márciusában felvette első nagylemezét, amely „101” címmel jelent meg augusztusban. Áprilisban egy hónapig kísérték turnéján a Lord Bishop Rocks-ot és így felléphettek Magyarország mellett Csehországban és Németországban is. Szeptemberben a zenekar fellépett Angliában az INSANE Rock Festival-on majd az év hátralévő részében gőzerővel koncertezett Magyarországon.

2011 nyarán a bandát meghívták a németországi BRN és a cseh Rock for People fesztiválra, majd ősszel turnéra indultak, amelynek keretein belül országszerte, és egy ízben Szerbiában is megfordulva koncerteztek olyan zenekarok társaságában, mint a Leander, The Idoru és a WisdoM. A zenekar tehát elmondhatja magáról, hogy számos külföldi fellépés mellett néhány év alatt a legtöbb jelentős fővárosi és vidéki klubban is megfordult.

Az őszi turnéval párhuzamosan megkezdődtek a második nagylemez előmunkálatai. Végül 2012 januárjában vonult stúdióba a zenekar, hogy rögzítsék a nyárra tervezett anyag nagy részét. A lemez producere a Dreyelands zenekarból ismert Horváth András Ádám, a hangmérnöki teendőket pedig Hidasi Barnabás látja el. A „Delta” névre keresztelt új anyagból ízelítőként egy 4 számos EP már megjelent és meghallgatható a zenekar bandcamp oldalán.

http://audiolovenation.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/audiolovenation

Kaldera, The Devil's Trade, Audio Love Nation
2014. szeptember 6. 19:00 @ A38 tetőterasz

Jegyár: 600.- Ft (elővételben 2014. szeptember 5.-ig), 800.- Ft (helyszínen)
http://www.a38.hu/hu/program/kaldera-hu-the-devil-s-trade-hu-audio-love-nation-hu

Szapy - 2014-08-26 (12:05)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat