Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Liveurope Showcase - A38 Hajó (2016.05.06.) \

Liveurope Showcase - A38 Hajó (2016.05.06.)Egész estés, ingyenes koncertek az A38 összes termében remek hazai és európai fellépőkkel, a Liveurope kulturális kezdeményezés kereteiben! A38 Hajó Koncertterem: Odett lemezbemutató koncert, Bermuda, Souvenir Season (DE); A38 Hajó Tetőterasz: Dope Calypso, Kid Galahad (SE), Solar Blaze (AT); A38 Hajó Kiállítótér: Torgeir Waldemar (NO), Henri Gonzalez, The Midnight Barbers (acoustic set, UK), Musica Moralia. A Liveurope közös platform lényege, hogy elsősorban azoknak a zenekaroknak és előadóknak nyújtson segítséget, amik és akik hazájukban már valamennyire népszerűek, lemezeket is adtak ki, de menedzsment- és anyagi hiányosságok miatt nem képesek betörni a nemzetközi zenei életbe. A Liveurope legfontosabb célja a fellépők promóciós támogatásán keresztül az európai nemzetközi klub- és koncertélet dinamizálása. Az első körben három éven át tartó együttműködést az Európai Unió "Kreatív Európa 2014-2020" programja támogatja jelentős pénzügyi hozzájárulással.

Liveurope Showcase
2016. május 6., péntek 19:00

A38 Hajó Koncertterem:
Odett lemezbemutató koncert, Bermuda, Souvenir Season (DE)
A38 Hajó Tetőterasz:
Dope Calypso, Kid Galahad (SE), Solar Blaze (AT)
A38 Hajó Kiállítótér:
Torgeir Waldemar (NO), Henri Gonzalez, The Midnight Barbers (acoustic set, UK), Musica Moralia

Egész estés, ingyenes koncertek az A38 összes termében remek hazai és európai fellépőkkel, a Liveurope kulturális kezdeményezés kereteiben!
Petőfi híd budai hídfő
Belépés ingyenes, regisztráció szükséges az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.
http://www.a38.hu/hu/

Odett lemezbemutató koncert, bermuda, Souvenir Season (DE)
Hatalmas buli, amelyen egy kitűnő német elektro-indie együttes Kölnből, a Souvenir Season, a remek honi Bermuda, melynek zenéjében mindig jó elveszni, s a kitűnő, bájos Odett lép fel ütős vadonatúj lemezével.

Odett
Bár eredetileg divattervezőnek készült, az egyedi hangú énekesnő már gimisként feltűnt a Megasztárban, míg végül 18 évesen, Odett és a go girlz! néven jelentette meg Takáts Eszter és Varga Zsuzsa közreműködésével első albumát. Rövidesen szólókarrierbe kezdett, 2010-es kislemezét (Pötty a kockán) már Odett néven mutatta be, és az előző albumhoz hasonlóan itt is Müller Péter Sziámi és Polgár Péter írta a dalokat. Odettet ekkor már egyre gyakrabban hívták koncertezni a nagyobb hazai zenei fesztiválokra, amelyeknek mára állandó szereplője lett. Első, de hírnevét máig meghatározó nagylemeze, a Hanyatt, homlok, egyenes 2011-ben jelent meg, ezen már Takács Zoltán Jappán is beszállt a munkálatokba, és a lemezen mutatkozott be szövegíróként is az énekesnő (Reach out). Hanyatt című száma az albumról hónapokig szerepelt a Petőfi Rádió TOP-listáján, sőt a lemez 2013-ban a Fonogram-díjat is érdemelt.

Legutóbbi nagylemezén, a 2014-es Csillagtérképen számos új szerzőt találunk (Rakonczai Viktor, Szabó Zé, Szakos Krisztián – hogy csak néhányukat említsünk). Az album Odett eddigi legérettebb munkája, ezen szerepel például a gyakran hallható az Egy lépés is, 2015-ös újabb dalai közül pedig a Jó Nagy Csendet játsszák a legtöbbet a zenei adók. Odett egyszer már bemutatkozott A Dalban is: Ne engedj el című dalával 2013-ban jutott be a nemzeti dalválasztó műsorba.
Stardust című dalával az Euróvíziós dalverseny hazai elődöntőjéig jutott.

Bermuda
Mórocz Tomi, Török Máté és Urbán Dani három különböző irányból érkezve találkoztak és elhatározták, hogy csinálnak valami olyat, ami mindhármuk számára teljesen új. Pop zenét. Magyarul. Egyszerűen, friss és mai hangulatban. Ez lett a bermuda.

Bemutatkozó daluk a „Monte Carlo”, melynek produceri munkáit Kurio Uss végezte. A dal rövid idő alatt az MR2 Petőfi Rádió TOP 30 slágerlistájának első helyéig jutott, majd ezt követően még 10 hétig szerepelt a listán, miközben a hozzá tartozó videót a mai napig több mint 560.000-en nézték meg. Ezt követően, a Szólj, ha indulunk és London című számaik is nagy közönségsikernek örvendtek. Az utóbbit majdnem másfél millióan nézték meg a youtube-on.

Május 6-án, az A38 Hajón mutatják be legújabb, Hullám c. dalukat és az ahhoz készült videóklipet.

Souvenir Season (DE)
A Souvenir Season egy elektro-akusztikus pop zenét játszó kölni duó. Birger Nießen és Sarah Wohlfahrt már 2008 óta együtt játszanak, de állandóan működő formációvá csak 2013-ban váltak. Első, “Into the Black” c. lemezük 2014 decemberében jelent meg. Zenéjükben egyszerre férnek meg a melankolikus, zongoratémákra épülő pop dallamok és az elektronikával megbolondított, elszállós filmzenék.

http://www.a38.hu/hu/program/odett-hu-bermuda-hu-souvenir-season-de

Dope Calypso, Kid Galahad (SE), Solar Blaze (AT)
Három szédületes energiájú, vidám és eredeti zenekar egy estén: a svéd Kid Galahad, az osztrák Solar Blaze és a magyar Dope Calypso egy hatalmas indie-ünnep főszereplőiként!

Dope Calypso
A budapesti Dope Calypso olyan, mintha egy garázspunk-zenekar belebolondult volna a Pixies fogós gitárzenéjébe. Ez már a 2014-es debütlemezen, a Farewell To The Fairy, Goodbye To The Ghost-on is érződött. És bár már ez is felkerült az összes releváns magyar évvégi lemezlistára, de igazán a nyolc hónappal később, 2015-ben kiadott folytatáson, a Banzai! Banzai! Banzai!-on érett be ez a szerelem. Ezen már teljes pompájukban sorakoztak a képregényes, szakrális és egyéb obskúrus popkulturális utalásokkal tűzdelt abszurd sztorikat elmesélő, popzeneként is működő kétperces számok. Hogy milyenek is ezek a történetek, azt elég érzékletesen megmutatja a zenekar első két klipje, a Black Swamp Thing és a Goodbye Monkey.

http://www.a38.hu/hu/program/dope-calypso-hu-kid-galahad-se-solar-blaze-at

Torgeir Waldemar (NO), Henri Gonzalez, The Midnight Barbers (acoustic set, UK), Musica Moralia
Egy elképesztően kellemes norvég dalszerző- szupersztár, Torgeir Waldemar, a kifinomultan titokzatos Henri Gonzalez, a Bob Dylant Iggy Poppal összekötő The Midnight Barbers angol duó és a kísérleti poszt-folk mesterei, a Musica Moralia együtt egy nagyszerű estén!

Torgeir Waldemar (NO)
Az amerikai tradíciókat az észak-európai hangzással ötvöző Torgeir Waldemar a norvég zenekritikusok nagy kedvence. 2014-ben megjelent, folklórban és amerikanában utazó nagylemeze az év tíz legjobb norvég albumai közé került, amit a norvég Grammy jelölés is követett. Az Iron and Wine, Bon Iver és Sufjan Stevens kedvelőinek kötelező!

http://www.a38.hu/hu/program/torgeir-waldemar-no-henri-gonzalez-hu-the-midnight-barbers-acoustic-show-uk-musica-moralia-hu

http://www.a38.hu/hu/
https://www.facebook.com/a38.hajo
https://www.youtube.com/user/A38Captain
https://www.instagram.com/a38ship/
https://twitter.com/A38Captain

Szapy - 2016-05-03 (12:19)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat