Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Me + Marie (CH), Peter Kovary & the Royal Rebels - A38 Hajó, tetőterasz (2017.05.13.) \

Me + Marie (CH), Peter Kovary & the Royal Rebels - A38 Hajó, tetőterasz (2017.05.13.)A blues és az indie-folk határvidéke mindmáig kellően kiaknázatlan ahhoz, hogy őszinte és megélhető dalokkal kitűnhessen egy-egy friss hang: nem volt ez másképp a svájci-német duó, a Me + Marie esetében sem, akik egy éve kezdték Európa meghódítását melankolikus, törékeny, végtelenül emberséges dalaikkal. A zenekar május 13-án adja első hazai koncertjét az A38 Hajó Pesti Est 25 Tetőteraszán, a Svájci Nagykövetség támogatásával.

Me + Marie (CH)
Peter Kovary & the Royal Rebels
2017. május 13., szombat 20:00
A38 Hajó, Tetőterasz - Petőfi híd, budai hídfő

A koncertre a belépés ingyenes. A program a Svájci Nagykövetség, valamint az európai tehetségek nemzetközi mobilitását támogató Kreatív Európa projekt, a Liveurope jóvoltából valósulhat meg.
https://www.a38.hu/hu/program/sonya-hu-me-and-marie-ch

Maria de Val és Roland Scandella dob-gitárduóját a kettejük közti kémia viszi előre és határozza meg. Végtelenül intim és bensőséges hangzásviláguk az egymásra szánt figyelmükből nyert valós karaktert, amit a One Eyed Love című bemutatkozó nagylemez is megerősít. Az idei Eurosonic egyik legnagyobb sikerű koncertjét adó páros közös nyelve a zene és a folyamatos változás élménye, hiszen nemcsak a hangulatokkal, hanem a nyelvvel is folyamatosan játszanak – Marie folyékonyan beszélni a ladin nyelvet, így a Me + Marie első lemezén is hallható ilyen dal (Hai Eu Less), Roland pedig a romanst, és mindez csak tovább tágítja karakteres zenei világukat. A One Eyed Love felvételekor egyébként a német zenei életből merített inspirációt a páros: a keverést a Grammy-jelölt Robin Schmidt végezte (aki Ben Howard, Dotan, Róisin Murphy vagy a Blood Red Shoes egyes lemezeit is maszterelte), a producer pedig Alex Sprave (Marla Blumenblatt, We Invented Paris) volt.

A Me + Marie előtt a Dalban bemutatkozó Peter Kovary & the Royal Rebels játszik majd, akik nemrég megjelent új lemezük, a Halfway Till Morning dalaival érkeznek majd az A38 Hajó teraszára. A hard rockos, bluesos és country-ihlette témák által megihletett lemez a hetvenes évek klasszikus rockzenéjét gondolja újra mai megszólalásban - és ahogy a zenekar által megtalált karakter is időtlen, úgy garantálható lesz a koncertélmény hangulata is.

http://meandmarie.com/
https://www.facebook.com/meandmarie/
https://www.youtube.com/channel/UCY1d-5JFzCzk6OhmZg24UQg

Szapy - 2017-05-03 (12:52)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat