Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
The Veils (UK) - A38 (2014.04.19.) \

The Veils (UK) - A38 (2014.04.19.)A személyes és karakteres gitárpopot játszó Veils régóta a kritikusok és bloggerek kedvence, és most élőben is kiderül, hogy a zenekar lemezeit kísérő lelkesedés teljesen megérdemelt. A karizmatikus énekes-gitáros és zseniális dalszerző, Finn Andrews vezette együttes egyszerre érzelmes, melankolikus és elsöprően dinamikus produkciója valóban egyedülálló. Az egykori XTC- és Shriekback-billentyűs Barry Andrews fia, Finn Andrews eredetileg festőnek készült, de az Új-Zélandon eltöltött évek során inkább a helyi folk-pop színtér felé fordult az érdeklődése, ami megmaradt azután is, hogy 18 éves korában visszatért Londonba. Itt alakította meg a Veils első formációját, és szerencséjére összeakadt a brit producerzsenivel, a Rough Trade-et igazgató Geoff Travisszel. Hosszú és viharos alkotói munka után készült el az első lemez, amit a kritika nagyon jól fogadott, és úgy tűnt, hogy a Veils a Rough Trade akkori két gitárpop-sikersztorija, a Strokes és a Libertines nyomába ér.

Ám mindenki megrökönyödésére Andrews alig pár hónappal a lemez megjelenése után szélnek eresztette a zenekari tagságot, és a még mindig csak alig húszéves fiatalember a nevet megtartva új társakat verbuvált, egyenesen Új-Zélandról, zömmel egykori iskolatársai személyében. A velük felvett és a Rough Trade-nél megjelent második lemez, a Nux Vomica azóta is etalon minden indie-történeti kézikönyvben. Itt derült ki, hogy Andrews érett, gazdag világú, zseniálisnak is nyugodtan nevezhető dalszerző, aki a Nick Cave-es, Bad Seedses sötét, örvénylő rock and rolltól az apától örökölt újhullámig mindent a maga képére formál, és ebből a változatosságból képes egységes világot gyúrni.

A Veils azóta többé-kevésbé állandó felállásban működik, úgyhogy a budapesti koncerten nagy örömmel üdvözölhetjük nem csak az energikus dalszerző-frontembert, hanem korunk popzenéjének egyik legkúlabb basszusgitáros-csaját, Sophia Burnt is. Az együttes a tavaly megjelent legutóbbi album, a sokatmondó című Time Stays, We Go (Az idő marad, mi megyünk) kissé elhúzódó európai turnéjának részeként ejti útba az A38 Hajót, így végre a Veils igazi közegében, egy bensőséges klubkoncerten láthatjuk korunk egyik legjobb énekes-dalszerzőjét, a fejéről lerobbanthatatlan kalappal együtt.

Tagok
Finn Andrews: gitár, ének
Daniel Raishbrook: gitár
Uberto Rapisardi: Hammond, billentyűsök
Sophia Burn: basszusgitár
Raife Burchell: dob

Lemezek
The Runaway Found, 2004
Nux Vomica, 2006
Sun Gangs, 2009
Time Stays, We Go, 2013

Hivatalos honlap: http://theveilsofficial.tumblr.com/
Facebook: https://www.facebook.com/theveils
YouTube: https://www.youtube.com/user/TheVeilsOfficial
Soundcloud: https://soundcloud.com/theveils

The Veils (UK)
2014. április 19., szombat 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Koncertterem
Belépő: 3500 Ft, elővételben: 3000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.
A38 - Jegyvásárlás
http://www.a38.hu/hu/program/the-veils-au

Szapy - 2014-03-18 (11:03)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat