Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
STONER EXTRAVAGANZA EUROPEAN TOUR 2018

A Hard Day´s Night vs. Help! a The Bits-szel - Muzikum

A Hammer Concerts bemutatja: AMORPHIS & SOILWORK CO-HEADLINE TOUR 2019

Marillion: Theatre-Tour

a Concerto Music bemutatja: A Nordic Symphony `18

[Tovább...]
Thrash&Core Prayer: Impalers (DK), Fusion BOmb (L), Spreading Dread (CZ), For The Wicked (RO), Exist Immortal (UK), Katlan, Forbidden Noise, Subject 9, Hiraeth \

 Thrash&Core Prayer: Impalers (DK), Fusion BOmb (L), Spreading Dread (CZ), For The Wicked (RO), Exist Immortal (UK), Katlan, Forbidden Noise, Subject 9, Hiraeth Október 20-án igazi thrash metal - kánaánná változik a fővárosi S8 Underground Club. Számos európai zenekar teszi tiszteletét az este folyamán - kiegészítve hazai bandákkal, hogy egy hatalmas bulival köszöntsék a rendezvényre látogatókat. Ha valaki kevésnek tartaná az öt órás kiképzést, akkor sem kell aggódnia: a koncertek után egészen kifulladásig felvételről szól a nóta, a hideg italok mellé.

Kezdésként a hazai Forbidden Noise lép színpadra ütős metalprogrammal. A 2014-ben alakult öttagú banda két EP kiadásánál és egy profi videoklip bemutatásánál jár. A dalok írásánál fontosnak tartották, hogy a számokat élőben úgy adják vissza, ahogy az albumon szerepelt, így kivágták a fölösleges sávokat és effekteket, a minél nyersebb hangzásért.

Hét éve négy luxemburgi iskolatárs garázszenekart alapított, majd pár tagcsere után komolyabban kezdtek együtt zenélni. A Fusion Bomb végül egy crossover thrash metal hangot vett fel, ötvözve a death-, stoner- és sludge metal stílusjegyeivel, valamint történelmi témájú dalszövegekkel. 2016-ban kiadták első albumukat Pravda címen, és itt nem is állnak meg, már írják is a következő anyagot.

A For The Wicked egyenesen Romániából érkezik hozzánk, modern metalcore műsorával. A zenekar alakulásának első évében három neves díjat is bezsebelt, és a legérdekesebb feltörekvőnek számított a román metálvilágban. Trust Your Heart címmel kiadták első EP-jüket, és számos fesztiválra kaptak meghívást.

A debreceni székhelyű Katlan zenekar hivatalosan 2012 nyara óta működik, majd kisebb-nagyobb szünetekkel kialakult a végleges, öt fős felállás. Thrash/heavy metal bulival készülnek az október 20-ai estére, ahol saját számaik mellett pár feldolgozás is el fog hangzani.

Az Exist Immortal metal, metalcore, experimental keverékével érkezik, kiegészítve bravúros technikai riffekkel. A londoniak a For The Wicked zenekarral közösen indultak európai turnéra, mely Szeged mellett Budapestet is érinti. Két EP-t és két nagylemezt adtak ki, szóval bőven lesz dalválaszték a pénteki bulira.

A dán Impalers munkásságára erősen hatott a '80-as évek német thrash-kultúrája. Az erőteljes, agresszív zenei mintákat dallamos szünetek váltják, ezzel kialakítva teutonic thrash metal stílusukat. Két demójukat két EP és három nagylemez követte. Az idén megjelent albumukban a háborúellenes szövegeikkel arra törekednek, hogy megvilágítsák az utat egy jobb világ felé.

A Subject 9 zenekar 2012-ben alakult, és sokáig csak trióként működött. Mire kialakult a komplett felállás, már három saját számmal rendelkeztek. Zenéjükre hatással volt a Meshuggah, a Lamb of God, valamint számos progressive és death metal csapat is. Dalaik a mai társadalom torzulásáról és pusztulásáról szólnak. 2013-ban megjelent első EP-jük Coma címmel.

A prágai Spreading Dread zenéje ötvözi a progresszív thrash-t a death metallal. A zenekar tagjai különböző mentális hibákkal küzdő emberek, akik ezeket felhasználva alakították ki zenei stílusukat, hangulatukat, szövegeiket. Első albumuk, a Sanatorium egyfajta autobiográfiai mese, mely a bandatagok személyes történeteire épül. 2016-ban napvilágot látott második lemezük, ami a teremtés és pusztítás elkerülhetetlen ciklusát dolgozza fel.

A Hiraeth három éve alakult, egy egyetemi baráti társaságból. A különböző zenei ízlésű srácok először feldolgozásokkal kezdték, hogy megtalálják a saját stílusukat. Később kiadták négy dalból álló demójukat, aminek érdekessége, hogy a HC ének mellett spoken word-öt, vagyis beleéléssel felmondást is alkalmaznak. Egyik számukban Sir Anthony Hopkins hangján felolvasott részletet hallhatunk, ezzel kiegészítve a post-HC, post-metal hangulatot.

Thrash&Core Prayer @ S8 Underground Club
2017. október 20. (péntek)
Kapunyitás: 18.00
Koncertkezdés: 19.00
Program: Impalers (DK) | Fusion BOmb (L) | Spreading Dread (CZ) | For The Wicked (RO) | Exist Immortal (UK) | Katlan | Forbidden Noise | Subject 9| Hiraeth
Belépő: 1000 Ft
Esemény: https://www.facebook.com/events/108319163184922

Forbidden Noise:
https://www.facebook.com/forbiddenhun/
Fusion Bomb (L):
https://www.facebook.com/fusion.bomb.lux/
For The Wicked (RO):
https://www.facebook.com/weareforthewicked/
Katlan:
https://www.facebook.com/katlanzenekar/
Exist Immortal (UK):
https://www.facebook.com/existimmortal/
Impalers (DK):
https://www.facebook.com/Impalers/
Subject 9:
https://www.facebook.com/metalsubject9/
Spreading Dread (CZ):
https://www.facebook.com/spreadingdread/
Hiraeth:
https://www.facebook.com/hiraethHU/

Írta: Szabó Livia

Szapy - 2017-10-19 (16:17)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4896)
2.Metallica (4864)
3.Ossian (3939)
4.Depresszió (3699)
5.Pokolgép (3691)
6.Nightwish (3629)
7.Kárpátia (3439)
8.Iron Maiden (3437)
9.Road (3350)
10.Rammstein (3294)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat