Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
A Hammer Concerts bemutatja:  COMBICHRIST

Slayer

Az Atreyu új lemezzel Budapesten

Steel Panther - Budapest

III. Halász-Rock Fesztivál és Családi Nap

[Tovább...]
VisegRock ötödször! - Visegrád, Rendezvéyntér (2018.06.08-09.) \

VisegRock ötödször! - Visegrád, Rendezvéyntér (2018.06.08-09.)Ha június első hétvégéje, akkor VisegRock. 2014 nyara óta immár ötödször dübörögnek föl a gitárok a Visegrádi hegy és a Duna part tőszomszédságában. Az idei – akár jubileumi is lehetne – felhozatal sem marad el a korábbiaktól, a hagyománnyá vált vadhúsfőző- és kóstoló verseny mellett sztárfellépők gondoskodnak a kulturált, kellemes kikapcsolódásról.

Sorban az ötödik VisegRock fesztivál akár jubilálhatna is. Ám a szervezők – miként eddig is – a hangzatos szólamok helyett a hangszerekre és a megszólalásra helyezik a hangsúlyt, így a fél évtizedes leltár eredményeként a megméretésnél egyszer sem találtattak könnyűnek. Gyors visszaemlékezés: amíg a 2014-es indulást követő két évad főműsorában a három egykori Fekete Bárány zenekar (Hobo, P. Mobil, Beatrice) hozta extázisba az egybegyűlteket, addig tavaly egy másik ikon, a Skorpió emblematikus dalaira tombolhatott a nagyérdemű. És mindez gyönyörű környezetben, kulturált körülmények között. Minden eddigi, valamint reménybeli és jövőbeli támogatásért óriási köszönet illeti Visegrád önkormányzatát!

Érdemes tehát készülődni a 2018. június 8.- 9. hétvégéjére, amelyből már a pénteki nyitó buli is izgalmasnak ígérkezik. Fél hatkor a pszichedelikus rock és a blues jegyében a Blues Revolver nyit tüzet a fesztiválozókra, ígéretük szerint – többek között – olyan előadóktól idézve, mint a Doors, vagy Jimi Hendrix. A műfajnál maradva 19 órától Hendrix magyar helytartójának leghűségesebb követői és követei veszik át a stafétát illetve a színpadot. A fesztivál házigazdájának számító Tűzkerék xT. zenekar immár több mint huszonöt éve lépked Radics Béla nyomdokain, és ápolja örökségét. Este kilenc órakor Vörös István és kiváló kísérő csapata csap a húrok közé, szólópályájának legfontosabb dalain túl persze a jól ismert Prognózis dalok sem maradhatnak el. Pisti márciusi teltházas, MOM Kultúrházbeli koncertjének sikerét most Visegrádon szeretné megismételni. A nap záróakkordjai egy kiváló tribute-formációtól a Stoned - 100 % Rolling Stones elnevezésű bandától fognak felcsendülni. Öt évtized talán legnagyobb hatású rock zenekarának magyar megfelelője 23 órától hitelesen és mély profizmussal idézi fel a brit veterán formáció legkiválóbb rock-, illetve blues dalait.

A szombati nap a vadhúsfőző verseny eredményhirdetésével kezdődik 16 órakor, majd egy óra múlva a Southern Blues Project ismét a blues világába kalauzolja a jóllakott nézősereget. Onnan egy tapodtat sem kell mozdulni, hiszen este 6 órától hazánk egyik legnagyobb blues figurája Fekete Jenő és triója fog egy hatalmasat muzsikálni. Az ismert és kiváló virtuóz muzsikus a nyolcvanas évektől kezdve népszerűsíti az amerikai zene gyökereit. Fél nyolctól már a fiatal és nem kevésbé tehetséges Ozone Mama a hangulatfelelős, amely az eddigi tapasztalatok alapján e feladatot kitűnőre oldotta meg. A klasszikus rock gyökereiből táplálkozó, ám modern rockzenét zászlajára tűző banda a hazai pályán túl külföldön is nagy népszerűségnek örvend. A fő műsoridőben színpadra lépő Piramist nem kell bemutatni. A hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb magyar formációja ma is ugyanazon lelkesedéssel és energiával tolja az általa írt klasszikusokat. Ők 21 órától veszik birokba a színpadot és addig el sem hagyják azt, amíg le nem váltja őket a Tom White and the Mad Circus nevezetű formáció (23 óra), amely hamisítatlan rockabilly hangulattal vezeti az egész hétvégén felgyülemlett blues-rock feszültséget.

Minden érdeklődőt, aki szereti a vadhúst és a blues-rock zenét, szeretettel vár a VisegRock 5., amely mára valóságos brand lett.

(Hegedűs István)

Szapy - 2018-06-06 (09:53)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4896)
2.Metallica (4860)
3.Ossian (3930)
4.Depresszió (3691)
5.Pokolgép (3683)
6.Nightwish (3628)
7.Kárpátia (3437)
8.Iron Maiden (3432)
9.Road (3339)
10.Rammstein (3291)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat