A Perfect Circle logo
A Perfect Circle gitár : Billy Howerdel
ének : Maynard James Keenan
dob : Josh Freese
basszusgitár : Jeordie White
gitár : James Iha

A Perfect Circle (gyakran APC-nek is rövidítik) egy amerikai zenekar volt, amelyet Billy Howerdel gitáros alapított. A zenekar neve állítólag az Orestes című daluk egyik sorából származik “Pull me into your perfect circle.”

A Perfect Circle Billy Howerdel gitártechnikusként dolgozott többek között a Nine Inch nailsnek, a Smashing Pumpkinsnak, és a Toolnak. Bemutatta a demóját a Tool énekesének, Maynardnek, aki felajánlotta, hogy a jövőbeli zenekarában énekelne. Eredetileg Billy női énekest szeretett volna, de egy ilyen ajánlatot nem utasíthatott vissza. 1999-ben csatlakozott a formálódó zenekarhoz Josh Freese dobos, az ex-Failure gitáros Troy Van Leeuwen és basszusgitár/hegedű poszton Paz Lenchantin. Felvették debütáló albumukat Mer De Noms címmel, ami szó szerint annyit tesz: Nevek tengere. Ezidőtájt Maynard zenekara a Tool éppen jogi vitába bocsátkozott a kiadójával, így az énekesnek töméntelen ideje volt a projectre. Első fellépésük 1999. augusztus 15-én Los Angelesben egy jótékonysági koncerten volt, majd kezdetét vette Európában a lemezbemutató turné. Ezt követően koncerteztek Ausztráliában, Japánban, Kanadában majd újra az Egyesült Államokban. Az albumról négy single lemezt adtak ki: Judith, 3 Libras, The Hollow, Thinking of You. A Judith című nóta rögtön a Billboard 4. helyén landolt és klip is készült belőle, amelyet David Fincher (Hetedik, Harcosok klubja) rendezett.
Paz kilépett a zenekarból 2002-ben és csatlakozott Billy Corgan (ex-Smashing Pumpkins) új bandájához. Van Leeuwen átigazolt a Queens of the Stone Age-be, így az APC-nek új gitáros és bőgős után kellett néznie. A basszusgitáros szerepére Jeordie White bizonyult alkalmasnak (Twiggy Ramirez a Marilyn Mansonból) gitárosként pedig James Iha (ex-Smashing Pumpkins). 2003-ban adta ki a zenekar második stúdióalbumát, Thirteenth Step címmel. Az album első single lemeze a Weak and Powerless című dal volt, ami a Billboard listák élére került, ezt követően az Outsider és Blue című dalok szintén felkerültek a neves slágerlistára.

A Perfect Circle - 2002

2003-ban egy újabb világkörüli turné indult útjára. A szerencsések láthatták a zenekart 2004. év elején Európában, január 27-én Bécsben léptek fel a Gasometerben.
2004 novemberében jelent meg harmadik albumuk eMOTIVe címmel, amely háborúellenes dalok feldolgozását tartalmazza. Többek között John Lennontól és Joni Mithcelltől. A felvételeken részt vettek korábbi APC tagok is, de a munka oroszlánrészét Billy és Maynard végezte. Egyidejűleg kiadtak egy aMOTION-ra elkeresztelt DVD/CD csomagot, amely tartalmazza a banda videóit, kiadatlan felvételeket, b-sides dalokat és remixeket.
A zenekar nem tervezi az újjáalakulást, nem terveznek új albumot, sem koncertet. A hivatalos APC oldal szerint Billy Howerdel jelenleg a szólóalbumán dolgozik, ami Maynard szerint ígéretes. Az énekes a Tool-lal járja éppen a világot, ha éppen nem bortermeléssel van elfoglalva.
Billy Howerdel, A Perfect Circle zenekar alapítójának fejében előjött az ötlet, hogy mi lenne, ha új zenekarba kezdene. Ezt a bandát Ashes Divide-nak nevezte el, amelynek Ő a szövegírója, producere és frontembere. Lemezük 2008 márciusában került a boltokba, Keep telling myself, it’s alright címen. Zenéjüket nagyon sok stílus, hangulat keveredése jellemzi, emellett természetesen megjelentek A Perfect Circle hatásai is.

Albumok :

Mer De Noms (1999)
A Perfect Circle - Mer De Noms1.The Hollow 
2.Magdalena 
3.Rose 
4.Judith 
5.Orestes 
6.3 Libras 
7.Sleeping Beauty 
8.Thomas 
9.Renholdër 
10.Thinking of You 
11.Breña 
12.Over 
13.Orestes (Demo) 
Thirteenth Steps (2003)
A Perfect Circle - Thirteenth Steps1.The Package 
2.Weak and Powerless 
3.The Noose 
4.Blue 
5.Vanishing 
6.A Stranger 
7.The Outsider 
8.Crimes 
9.The Nurse Who Loved Me 
10.Pet 
11.Lullaby 
12.Gravity 
eMOTIVe (2004)
A Perfect Circle - eMOTIVe1.Annihilation 
2.Imagine 
3.Peace, Love and Understanding 
4.What's Going On 
5.Passive 
6.Gimmie Gimmie Gimmie 
7.People Are People 
8.Freedom of Choice 
9.Let's Have a War 
10.Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums 
11.When the Leeve Breaks 
12.Fiddle And the Drum 

Kedvencek közé jelölték : 102
Árva zenekar profil
Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0086 s