AFI logo
AFI Ének : Davey Havok
Gitár : Jade Errol Puget
Basszusgitár : Hunter Burgan
Dob : Adam Carson
(ex) Gitáros : Mark Stopholese
(ex) Basszusgitáros : Geoff Kresge
(ex) Basszusgitáros : Vic Chalker
Az AFI (A Fire Inside röviden) amerikai rockegyüttes Ukiah-ból, Kaliforniából. 1991-ben alakult.

KORAI ÉVEK

A csapatot 1991-ben három ukiah-i középiskolás srác alapította; név szerint: Davey Havok (ének), Mark Stopholese (gitár) és Vic Chalker (basszusgitár). A következõ évben már ki is adtak egy EP-t Dork címmel, egy másik középiskolai együttes közremûködésével (Loose Change), amelyben Jade Puget, késõbbi gitárosuk játszott. Mivel dobosból híján voltak, ezért elkezdtek kutatni egy után, de Mark már ki is nézte Adam Carson-t, aki azóta is a csapatban van. Stílusuk hardcore punk volt ekkor. Eleinte még nem tudtak egy hangszeren se játszani, viszont Adamnek volt dobfelszerelése, illetve Davey is eléggé jól tudott énekelni, tehát az együttes két tagja nekiállt nyúzni a gitárokat.

Pár évvel késõbb Vic már nem volt annyira oda a csapatért, helyét átadta az új basszusgitárosnak, Geoff Kreske-nek.

Az AFI feloszlott, mikor tagjai különbözõ egyetemekre jártak, mint a UC Berkeley. Kresge New Yorkba költözött, ahol a Blanks 77-nel játszott. Miután összegyûltek egy élõ show erejéig, a csapattagok úgy döntöttek, kihagyják az egyetemet, hogy teljes idejükben az AFI-ban játszhassanak. 1993 és 1995 között több EP-t is kiadtak függetlenül (Behind the Times; Eddie Picnic’s All Wet; This is Berkeley, Not West Bay; AFI/Heckle; Bombing the Bay; Fly int he Ointment). Elsõ, teljes albumuk az Answer That And Stay Fashionable 1995-ben jelent meg. 1996-ben az együttes kiadta második albumát, a Very Proud of Ya-t, a Nitro Records jóvoltávól. A „Cruise Control” és „Love is a Many Splendored Thing” dalok a Very Prod of Ya-ról benne voltak az 1997-es Mary Jane’s not a Virgin Anymore címû filmben, ahol Havok is szerepet vállalt egy kis jelenet erejéig.

Photobucket
Photobucket

Több turné után, a Very Proud of Ya népszerûsítésére, Kersge eldöntötte, elhagyja a csapatot. A posztja Hunter Burgan által töltõdött be, a maradék turné idõpontokra a Very Prod of Ya-hoz. Burgan segített az AFI-nak felvenni a Shut Your Mouth and Open Your Eyes-t (1997) és megkérték teljes-idõs basszernak. A jövõbeli gitáros, Jade Puget szintén részt vett a háttérvokálban, az elsõ albummá téve ezt, amely már mind a négy jelenlegi tag közremûködésével született.

BLACK SAILS ÉS ART OF DROWING KORSZAK

Miután felvették az A Fire Inside EP-t (1998), Stopholese elhagyta a csapatot, és Jade Puget lépett helyére, közeli barátja. Az A Fire Inside EP-t követõen a zenekar elkészítette a Black Sails In The Sunset-et (1999), ami egy zenei fordulópont volt, mely egy sokkal sötétebb hangzást mutatott a rajongóknak. Ezen az albumon az eredeti hardcore gyökereik szolgáltak alapul, de Dark Romantic hatásokkal (egy Charles Baudelaire vers, „De profundis clamavi”, megjelenik a rejtett „Midnight Sun”-ban). A deathrock és a horrorpunk hatásai szintén szemmel láthatóak voltak. Ezóta mondják gyakran az együttes stílusának a gothic punkot.

Az All Hallow’s EP-n (1999) található a „Totalimmortal”, amelyet késõbb feldolgozott a The Offspring az „Én és Én meg az Irén” címû film betétdalának. Ez a szám nagyobb hallgatóságot juttatott az AFI-nak. Az Offspring forntembere, Dexter Holland részt vett pár szám háttérvokáljában a Black Sails-en.

2000-ben az AFI kiadta a The Art of Drowning-ot, amely a Billboard Lista 174. helyén debütált. A „The Days of the Phoenix” kislemezként, illetve videóként is az album népszerûsítésére szolgált. A „The Days of the Phoenix”-nek, mint a „Totalimmortal”-nak, szintén volt egy nagyobb sikere, amely begyûjtötte a csapatnak a TVben és rádióban való lejátszást.

SIKER

2002-ben az együttes elhagyta a Nitro kiadót, és kiadták a Sing The Sorrow-t 2003-ban a DreamWorks Records-nál. A „Girl’s Not Grey”, „The Leeving Song Part II.” és a „Silver and Cold” szerzett néhány Billboard listás sikert és még szélesebb közönséggel ismeretette meg az együttest. Jelölték õket az MTV Video Music Awards-on az MTV2 díj kategóriájára, 2003-ban, a „Girl’s Not Grey” videóval, amely meghozta nekik az elsõ VMA gyõzelmüket.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

2006 Júniusában kiadták legújabb, Decemberunderground albumukat, amelyet az Interscope Records adott ki. A kritikusok megjegyeztek egy egyenletes haladást az AFI hangzásában ennél az albumnál, a coldpop és a new wave elemeivel. Az album elsõ kislemeze a „Miss Murder” No. 1 lett a Billboard Modern Rock Listáján. A kiadás visszatükrözõdött a folyamatos változásban és a növekvõ rajongótáborban, és az album No. 1-ként debütált a Billboard listákon. Az album csakhamar aranylemez lett a RIAA eladási listái alapján, hiszen 500.000 darabot adtak el belõle, és platinalemezként számítottak rá késõbb az évben. A második kiselemez, a „Love Like Winter” is óriási sikereket ért el az MTV TRL-jén és 40 nap után került le a visszaszámlálásból.

Photobucket

2006. december 12-én kiadták elsõ DVD-jüket, az I Heard a Voice-ot, melyet a Long Beach Arénában rendezett élõ fellépésükön vettek fel.

2007. Január 20-án az AFI a Saturday Night Live-ban fellépett a „Miss Murder”-rel és a „Love Like Winter”-rel. Noha, amikor a csapat a „Love Like Winter”-t játszotta terv szerint, semmi baj nem volt, s csak késõbb adódtak technikai problémák a „Miss Murder” alatt, melyben Davey hangja néha elnémult a dal különbözõ részeinél. Mégis, késõbb visszahallgatva az epizódot, Davey hangja nagyon hallható a „Miss Murder” alatt.

Bár a „The Missing Frame” volt eredetileg beígérve a harmadik kislemeznek az albumról, Davey Havok megerõsítette, a „Kérdezd az AFI-t” szekcióban a hivatalos Despair Faction fórumon, hogy semmiféle videó nem fog készülni a számhoz. Nem tudni, hogy készül-e másik videó másik számhoz. Havok szintén közölte ugyanazon a fórumon, hogy nem lesz nyári turné. Puget elkezdett írni néhány anyagot egy új albumhoz.

2007. július 7-én az AFI fellépett a Live Earth amerikai állomásán, New Yorkban. A „The Missing Frame”-et, „Love Like Winter”-t, „Miss Murder”-t és egy David Bowie „Ziggy Stardust” feldolgozást adtak elõ.

Egy új EP híre is meg lett erõsítve, lehetõleg decemberi kiadással. Egy kis kollekciója lesz a számoknak a Decemberunderground munkáiból, és bejelentették a „Carcinogen Crush” címû, egy a Sing The Sorrow felvételekor elkészített számot. Nem tudni, hogy az EP Sing The Sorrow idõszakos, avagy utóbbi lesz-e. A dal szintén be lett ígérve, mint egy letölthetõ szám a Guitar Hero III XBOX 360-as játékhoz, egy letöltõ kóddal, amelyet az eredeti megvásárlásával kapunk meg a játék betétdalaival.

DISZKOGRÁFIA

ALBUMOK

Answer That and Stay Fashionable (1995)

Very Proud of Ya (1996)

Shut Your Mouth and Open Your Eyes (1997)

Black Sails in the Sunset (1999)

The Art of Drowning (2000)

Sing The Sorrow (2003)

Decemberunderground (2006)

Crash Love (2009)

KISLEMEZEK

Dork (split with Loose Change) (1993)

Behind the Times (1993)

Eddie Picnic's All Wet (live) (1994)

This Is Berkeley, Not West Bay (1994)

Bombing the Bay (split with Swingin' Utters) (1995)

Fly in the Ointment (1995)

AFI/Heckle Split (split with Heckle) (1995)

A Fire Inside EP (1998)

Black Sails (1999)

All Hallow's EP (1999)

The Days of the Phoenix (2001)

336 EP (2002)

Albumok :

Dork ( LP ) (1993)
AFI - Dork ( LP )1.Self Pity 
2.Red Hat 
3.Ny-Quil 
Behind The Times ( LP ) (1993)
AFI - Behind The Times ( LP )1.Who Said You Could Touch Me? 
2.Rolling Balls 
3.Highschool Football Hero 
4.Rizzo in the Box 
5.Cereal Wars 
6.Born In The US of A 
Eddie Picnic's All Wet ( LP ) (1994)
AFI - Eddie Picnic1.Ny-Quil 
2.Rizzo in the Box 
3.Who Said You Could Touch Me? 
4.I Wanna Get a Mohawk 
5.Love is a Many Splendored Thing 
Fly In The Ointment (1995)
AFI - Fly In The Ointment1.Theory Of Revolution 
2.Crop Tub 
3.Cruise Control 
4.Open Your Eyes 
Answer That and Stay Fashionable (1995)
AFI - Answer That and Stay Fashionable1.Two of a Kind 
2.Half-Empty Bottle 
3.Yürf Rendenmein 
4.I Wanna Get a Mohawk (But Mom Won`t Let Me Get One) 
5.Brownie Bottom Sundae 
6.The Checkered Demon 
7.Cereal Wars 
8.The Mother in Me 
9.Rizzo in the Box 
10.Kung-Fu Devil 
11.Your Name Here 
12.Ny-Quil 
13.Don`t Make Me Ill 
14.High School Football Hero 
15.Self-Pity 
16.Key Lime Pie 
Very Proud Of Ya (1996)
AFI - Very Proud Of Ya1.No Dave Party 
2.He Who Laughs Last... [watch video]
3.File 13 
4.Wake-Up Call 
5.Cult Status 
6.Perfect Fit 
7.Advances in Modern Technology 
8.Theory of Revolution 
9.This Secret Ninja 
10.Soap-Box Derby 
11.Aspirin Free 
12.Fishbowl 
13.Charles Atlas 
14.Crop Tub 
15.Consult My Lover 
16.Take the Test 
17.Two of a Kind 
18.Shatty Fatmas 
19.Yürf Rendenmein 
20.Cruise Control 
21.Modern Epic 
Shut Your Mouth and Open Your Eyes (1996)
AFI - Shut Your Mouth and Open Your Eyes1.Keeping Out of Direct Sunlight (An Introduction) 
2.Three Reasons 
3.A Single Second 
4.pH Low 
5.Let It Be Broke 
6.Third Season [watch video]
7.Lower Your Head and Take It in the Body 
8.Coin Return 
9.The New Patron Saints and Angels 
10.Three Seconds Notice 
11.Salt for Your Wounds 
12.Today`s Lesson 
13.The Devil Loves You 
14.Triple Zero 
15.Last Caress 
A Fire Inside (1998)
AFI - A Fire Inside1.3 ½ 
2.Over Exposure 
3.The Hanging Garden 
4.Demonomania 
Black Sails EP (1999)
AFI - Black Sails EP1.Porphyria 
2.Malleus Maleficarum 
3.The Prayer Position 
4.Who Knew? 
All Hallow's (1999)
AFI - All Hallow1.Fall Children 
2.Halloween 
3.The Boy Who Destroyed the World 
4.Totalimmortal [watch video]
Black Sails in the Sunset (1999)
 1.Strength Through Wounding 
2.Porphyria Cutanea Tarda 
3.Exsanguination 
4.Malleus Maleficarum 
5.Narrative of Soul Against Soul 
6.Clove Smoke Catharsis 
7.The Prayer Position 
8.No Poetic Device 
9.Weathered Tome 
10.The Last Kiss 
11.At a Glance 
12.God Called In Sick Today 
The Art Of Drowning (2000)
AFI - The Art Of Drowning1.Initiation 
2.The Lost Souls 
3.The Nephilim 
4.Ever and a Day 
5.Sacrifice Theory 
6.Of Greetings and Goodbyes 
7.Smile 
8.A Story at Three 
9.The Days of the Phoenix [watch video]
10.Catch a Hot One 
11.Wester 
12.6 to 8 
13.The Despair Factor 
14.Morningstar 
336 (2002)
AFI - 3361.Now The World 
2.Reivers Music 
Sing The Sorrow (2003)
AFI - Sing The Sorrow1.Miseria Cantare- The Beginning 
2.The Leaving Song Pt. II [watch video]
3.Bleed Black 
4.Silver and Cold [watch video]
5.Dancing Through Sunday 
6.Girl`s Not Grey [watch video]
7.Death of Seasons 
8.The Great Disappointment 
9.Paper Airplanes (makeshift wings) 
10.This Celluloid Dream 
11.The Leaving Song 
12....but home is nowhere 
AFI (2004)
AFI - AFI1.The Lost Souls 
2.The Days of the Phoenix 
3.A Winter`s Tale 
4.Totalimmortal 
5.Fall Children 
6.The Prayer Position 
7.God Called in Sick Today 
8.Lower It (vinyl release) 
9.A Single Second 
10.Third Season 
11.He Who Laughs Last 
12.I Wanna Get a Mohawk (But Mom Won`t Let Me Get One) 
13.Perfect Fit 
14.Rolling Balls (vinyl release) 
15.Who Said You Could Touch Me? (vinyl release) 
Decemberunderground (2006)
AFI - Decemberunderground1.Prelude 12/21 
2.Kill Caustic 
3.Miss Murder [watch video]
4.Summer Shudder 
5.The Interview 
6.Love Like Winter [watch video]
7.Affliction 
8.The Missing Frame 
9.Kiss and Control 
10.The Killing Lights 
11.37mm 
12.Endlessly, She Said 
I Heard A Voice(Live Album) (2007)
AFI - I Heard A Voice(Live Album)1.Prelude 12/21 
2.Girl`s Not Grey 
3.The Leaving Song Pt. 2 
4.Summer Shudder 
5.Kill Caustic 
6.The Days of the Phoenix 
7.Endlessly, She Said 
8.A Single Second 
9.The Missing Frame 
10.Bleed Black 
11.Silver and Cold 
12.Dancing Through Sunday 
13.This Time Imperfect 
14.Death of Seasons 
15.Totalimmortal 
16.Love Like Winter 
17.God Called In Sick Today 
18.Miss Murder 
Crash Love (2009)
AFI - Crash Love1.Torch Song 
2.Beautiful Thieves [watch video]
3.End Transmission 
4.Too Shy to Scream 
5.Veronica Sawyer Smokes 
6.Okay, I Feel Better Now 
7.Medicate [watch video]
8.I Am Trying Very Hard to Be Here 
9.Sacrilege 
10.Darling, I Want to Destroy You 
11.Cold Hands 
12.It Was Mine 

Kedvencek közé jelölték : 147
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0198 s