Avril Lavigne logo
Avril Lavigne Ének : Avril Lavigne
Photobucket

A profilt jelenlegember nézimyUserbar.hu
MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

Photobucket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avril Lavigne


Biográfia:


Amikor az énekes/dalszerzõ/zenész Avril Lavigne berobbant a zenei köztudatba, mindössze 17 éves volt, és egy punk-rock stílusú, lázadó természetû, fiús megjelenésû lányt látott a közönség, aki mindenkit elbûvölt szókimondó dalszövegeivel, erõteljes hangjával és különleges dallamaival. Önmagához hûnek maradni, és az image-építés elé a zenét helyezni - ezek voltak a fiatal Kanadai születésû zenész legfontosabb gondolatai. 2002-ben az énekesnõ betört a nemzetközi piacra "Let Go" címû hatszoros platinalemezével, melyet a 2004-es háromszoros platinakiadvány, az "Under My Skin" követett, majd a 2007-es platina, a "The Best Damn Thing". A 3 album elkészítésének köszönhetõen Lavigne slágerek egész sorát tudhatja magáénak: “Complicated”, “Sk8er Boi”, “I’m With You”, “Losing Grip”, “Don’t Tell Me”, “My Happy Ending”, “Nobody’s Home”, “Keep Holding On”, “Girlfriend”, “When You’re Gone”, “Hot” és a “The Best Damn Thing.” 8-szor jelölték Grammy-díjra, 7 Canadian Juno Awardsot nyert és több mint 30 millió lemezt adott el világszerte, és közel 20 milliószor töltötték le dalait az elmúlt 8 évben.

 • Lavigne az évek alatt egy második karriert is felépített saját ruhamárkájának megalkotásával (Abbey Dawn), valamint két parfüm (Black Star és Forbidden Rose) piacra dobásával. Emellett filmes berkekben is bontogatja szárnyait (Sövényen Túl, Megetetett Társadalom), valamint emberbaráti aktivitása iránti elkötelezettsége jeléül létrehozta saját alapítványát, a The Avril Lavigne Foundationt, mely több nagy jótékonysági céggel együttmûködve segíti a súlyosan beteg vagy mozgássérült gyermekek és fiatalok életét különféle programok létrehozásával.
 • Elképesztõ zenei sikerei és sokszínûsége hallatán muszáj megemlíteni, hogy Avril mindössze 26 éves. Talán túl fiatal ahhoz, hogy elõadói standardeket állítson fel, de a "The Best Damn Thing" megjelenése óta teljesen kibontakozott. Lavigne a természetességét és szakértelmét tette bele negyedik stúdióalbumába, a "Goodbye Lullaby" címûbe, mely 2011 márciusában jelenik meg az RCA Records gondozásában.
 • "Nagyon igyekeztem, és nem hátráltam meg" - mondja Lavigne a "Goodbye Lullaby" címû album munkálatairól, hiszen a korongon minden egyes dalt vagy õ szerzett, vagy a társszerzõje volt, illetve szerzõje és társproducere volt a "4 Real" és a "Goodbye" címû daloknak. "Megengedtem magamnak, hogy sebezhetõ legyek. Azt hiszem, ez az a pillanat, amikor az ember a legtöbbet tudja elmondani. Mindenkibõl, aki hallotta a lemezt, nagyon erõs érzelmeket váltott ki, így rájöttem, hogy ez valami valóságos, ami meg tud érinteni másokat. A zene szépsége kész arra, hogy értelmet adjon a dolgoknak."
 • Az utóbbi néhány évben több különbözõ szakaszban született meg a "Goodbye Lullaby", amely tele van érzelmi töltéssel, olyan keserédes dalokkal, mely korábban nem volt jellemzõ az énekesnõre. Kivéve az elsõ single-t, a “What The Hell”-t és a “Smile”-t, amik tökéletes hidat alkotnak Lavigne elõzõ munkáival, míg az olyan dalok, mint az “Everybody Hurts”, a “Push”, a “Remember When” és a “Wish You Were Here” emlékeztetik az énekesnõt arra, hogy milyen volt megélni a nehéz idõket, és hogyan vált egyre erõsebbé az idõ múlásával.
 • "Mindent összevetve ez az album arról szól, hogy mindannyian keresztül megyünk nehéz idõszakokon; akár ha véget ér egy párkapcsolatunk, ha elveszítjük az állásunkat vagy ha csak hiányolunk valakit. Tovább lépünk, és érettebbek leszünk"- mondja Lavigne. Ezt az érzést nem lehetett volna jobban kifejezni, mint ahogy a "Goodbye" teszi, egy finom ballada zongorajátékkal, amely lezárja az albumot. "A "Goodbye" a legegyszerûbb és legkitárulkozóbb dal, amit valaha írtam a karrierem során. Ez egy nagyon különleges dal, mert én magam írtam, és a producere is én magam voltam. Olyan eredeti és õszinte, ezt nem tudod megjátszani." - meséli Lavigne.
 • A "Goodbye Lullaby" intenzitását a különleges hangszerelésnek köszönheti: tiszta és gazdag akusztikus gitár- és zongorajáték hallatszik, valamint a "Darlin'", a "Remember When" és a "Goodbye" címû dalokban zenekar is játszik. Összességében az ütemes popdaltól az érzelmes balladákig minden dalban Lavigne hangja van a középpontban, mellyel mindig könnyedén játszik attól függõen, hogy az adott dal szövege éppen mit kíván.
 • "Összességében ez az album rólam szól, mint énekesrõl, dalszerzõrõl és zenészrõl. Tipikusan a lead vokál az, ami a dalok középpontjában áll, és egy idõ után már nem nem mindig hallod a minõséget, a karaktert vagy az érzéseket. Azt szerettem volna, hogy a hangom legyen a legfõbb hangszer ezen a lemezen, így muszáj volt teljesen odatennem magam. Még mindig szeretek ordításban kitörni, de azt szerettem volna, hogy ez a korong egy másik oldalamat is megmutassa. Ezért voltam én a producere a dalok nagy részének, pedig korábban azt gondoltam, erre nem fog sor kerülni." - meséli Lavigne.
 • Az album többi dalában Lavigne régi barátaihoz és együttmûködõihez, Evan Taubenfeldhez, Butch Walkerhez és Max Martinhoz fordul. Aki még nagy hatással volt a lemezre, az a Sum 41 együttes frontembere, Deryck Whibley, aki a "Darlin'" címû dalhoz kölcsönözte szaktudását, amelyet Avril még 14 éves korában írt. "Valahányszor hallom a "Darlin'" címû dalt, eszembe jut az otthoni szobám, ahol írtam, és anyukámnak elõadtam" - meséli. "Ez a dal nagyon fontos számomra és sokat jelent, hogy rajta lehet ezen az albumon."
 • Avril Lavigne egy kisvárosi lány, aki Ontarióból, Napanee-bõl származik, és aki már azelõtt is írt, énekelt és elõadott, hogy megjelent debütáló albumba, a "Let Go", amely olyan nagy sikerû slágereket vonultatott fel, mint a "Complicated" vagy a "Sk8er Boi", és több mint 16 millió példány fogyott belõle világszerte. Második albuma 2004-ben jelent meg "Under My Skin" címmel, és a Billboard elsõ helyén debütált, és több mint 8 millió példányban kelt el olyan slágerekkel, mint a "Don't Tell Me" és a "My Happy Ending". 4 évvel késõbb készült el a "The Best Damn Thing", amelyen az abszolút nr. 1 sláger, a "Girlfriend" kapott helyet. Napjainkig ez Avril Lavigne legsikeresebb slágere, 2007-ben a digitális letöltési listák élén végzett több mint 7,3 millió letöltéssel 8 nyelven. A "The Best Damn Thing" címû lemezen kapott helyet a "Keep Holding On" címû nóta is, melyet Lavigne az Eragon címû filmhez írt a 20th Century Fox stúdió megbízásából. De nem ez volt az egyetlen film, amelyben Lavigne dala hallható: Mindenütt Nõ, A Minden6ó, Dr. Szöszi 2., Neveletlen Hercegnõ 2., A házinyuszi.
 • 2010-ben Lavigne szerezte az "Alice" címû dalt Tim Burton Alice Csodaországban címû filmjéhez, mely az "Almost Alice" címû, márciusban megjelent korongra is felkerült. A videoklipet David Meyers rendezte, ábrázolva azt, ahogy Lavigne a saját kalandjait éli át egy nyuszi üregébe zuhanva. Saját divatmárkája is bekerült a forgatagba, az Abbey Dawnban voltak olyan darabok, melyeket az Alice Csodaországban ihletett, és amelyeket kifejezetten a bemutató alkalmából készítettek.
 • Ez egy nagyszerû utazás volt Avril Lavigne számára, aki ugyanannyira várja a következõ koncertturnét, mint amennyire a "Goodbye Lullaby" címû kiadvány megjelenését. "A rajongóim nagyon királyak. Elkötelezettek és támogatnak engem - igazi rajongók, akikre számíthatok. Elképesztõ élmény egy-egy sohw után találkozni velük, elolvasni a leveleiket, mert minden, amit megosztanak velem, nagyon különleges számomra. Az emberek csak úgy özönlenek és könnyes szemmel mondják, fogalmam sincs, mit jelent nekik a zeném. Ez minden, amit hallani szeretnék. Ha már egy embernek erõt tud adni a zeném, az igazán különleges érzés számomra."

 • Hivatalos Honlap < < < Katt ide!  Klipp premier!
  Zenei stílusa: Punk Rock
  Aktív évei: 1999tõl-Napjainkig
 • Myspace oldal < < < Kattints ide!!!  Photobucket

  Albumok :

  Let Go (2002)
  Avril Lavigne - Let Go1.Losing Grip 
  2.Complicated [watch video]
  3.Skater Boi [watch video]
  4.I`m With You 
  5.Mobile 
  6.Unwanted 
  7.Tomorrow 
  8.Anything But Ordinary 
  9.Things I`ll Never Say 
  10.My World 
  11.Nobody`s Fool 
  12.Too Much to Ask 
  13.Naked 
  Under My Skin (2004)
  Avril Lavigne - Under My Skin1.Take Me Away 
  2.Together 
  3.Don`t Tell Me 
  4.He Wasn`t 
  5.How Does It Feel 
  6.My Happy Ending [watch video]
  7.Nobody`s Home 
  8.Forgotten 
  9.Who Knows 
  10.Fall to Pieces 
  11.Freak Out 
  12.Slipped Away 
  The Best Damn Thing (2007)
  Avril Lavigne - The Best Damn Thing1.Girlfriend [watch video]
  2.I Can Do Better 
  3.Runaway 
  4.The Best Damn Thing [watch video]
  5.When You`re Gone [watch video]
  6.Everything Back But You 
  7.Hot [watch video]
  8.Innocence 
  9.I Don`t Have to Try 
  10.One of Those Girls 
  11.Contagious 
  12.Keep Holding On 
  Alice (EP) (2010)
  Avril Lavigne - Alice (EP)1.Alice [watch video]
  What the hell (EP) (2011)
  Avril Lavigne - What the hell (EP)1.What the hell [watch video]
  2.What the hell (Instrumental) 
  Goodbye Lullaby (2011)
  Avril Lavigne - Goodbye Lullaby1.Black star 
  2.What the hell 
  3.Push 
  4.Wish you where here [watch video]
  5.Smile [watch video]
  6.Stop standing there 
  7.I love you 
  8.Everybody hurts 
  9.Not enough 
  10.4 Real 
  11.Darlin 
  12.Remember when 
  13.Goodbye 
  14.Alice (Expanded version) 
  15.Push (Acoustic version) 
  16.Wish you where here (Acoustic version) 
  17.Bad reputation 
  18.What the hell (Remix) 
  19.The Making of Goodbye Lullaby 

  Kedvencek közé jelölték : 151
  Árva zenekar profil
  Hozzászólások :
  StephenGylenhal
  2015.07.31. 23:30:20
  de hát ez nem is rokk

  Hozzászólok :
  Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


  Valid HTML 4.0 Valid CSS

   0.0052 s