Belmondo logo
Belmondo (ének, gitár) : Czutor Zoltán
Ex-(ének, billentyűs hangszerek) : Pulius Tamás
(gitár) : Szabó László
Ex- (basszusgitár) : Temesi Berci
(dob) : Reggel Ferenc
(Basszusgitár) : Domján Gábor
(Billentyűs hangszerek) : Koltay Kurszán

Koncertarchívum:
2009-07-15 Tokaj - Tokaji Tisza Kemping - Hegyalja Fesztivál 1. nap [Képtár]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirek!


Két zenész is kiszállt a Belmondóból!
Hatalmas meglepetésre a Belmondo zenekar két tagja távozott a közelmúltban. A hivatalos közlemény szerint Temesi Bertalan és Pulius Tamás célja, zenei koncepciója és más irányú elfoglaltsága nem egyeztethetõ össze a csapat alapelveivel. A két zenész közös megegyezéssel lépett ki a csapatból.
Czutor Zoli új tagokat vett fel Berci és Tamás helyére
– Régóta érlelõdött már a váltás gondolata. A srácok több helyen próbáltak helytállni, ami komoly feszültségek forrása lehetett volna. Bercivel egyszerre jutottunk az elhatározásra, hogy jobb, ha külön utakon folytatjuk. De ha változtatunk, akkor tegyük azt egyszerre: megbeszéltük Tamással, hogy õ is átadja helyét annak, aki teljes erõbedobással tud a zenekarra koncentrálni – nyilatkozta lapunknak Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere.
Telefonon értük utol Pulius Tamás billentyûst, aki tavaly az X-Faktorban énekesként is megmérette magát, lemezszerzõdést remélve új csapatának.
– A jövõben a saját zenekaromra szeretnék koncentrálni. Lemez és klipforgatás szerepel a közeli terveinkben – mondta a zenész, aki hat évig volt a Belmondo tagja.
T. A.
Ahhoz, hogy a Belmondo zenekar iránt tapasztalt megnövekedett érdeklõdés jelentette kihívásoknak nyugodt lelkiismerettel tehessünk eleget, szükségessé vált, hogy rendezzük sorainkat. Több komoly zenekari megbeszélés során, melyben kiderült, hogy bizonyos tagok céljai, koncepciója, más zenei tevékenységeik, és elfoglaltságaik nem egyeztethetõk össze azokkal a feladatokkal, amelyek a közeli és a távoli jövõben a Belmondóra várnak, arra a megegyezésre jutottunk, hogy érdemeik és szakmai tudásuk maximális elismerése mellett elköszönünk Temesi Bertalan basszusgitárostól és Pulius Tamás billentyûstõl. Erre a lépésre azért is szükség volt, mert régi barátok lévén, sokkal inkább biztosíthatónak láttuk az egymás iránt érzett tisztelet és barátság megõrzését ilyen módon, mintha továbbra is együtt zenélnénk.
A Belmondo zenekar két új tagja Domján Gábor basszusgitáros és Koltay Kurszán zongorista. A friss, lelkes és elkötelezett erõ is biztosíték arra, hogy a zenekar lendülete, energiája, a koncertek hangulata ezután se hagyjon kívánni valót maga után. A Belmondo új, Mikor munkacímû (sorban a negyedik) albuma is már ebben a felállásban készül. A 13-14 új dal megjelenése novemberre várható

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biográfia
A Belmondo zenekar 2005-ben alakult az alkotás és a zene iránt elkötelezett, rutinos elõadókból, akik eddigi bandáik után valami mást, újat szerettek volna kipróbálni.A Belmondo elsõ dala és klipje (Lesz, volt, van) 2006 januárjában került napvilágra és mindjárt a leggyakrabban megszólaló hazai számok egyike lett.


Ezt követõen, 2006 májusában megjelent elsõ nagylemezük is (Él ilyen Alien), melyhez a késõbbiekben még 3 videoklip (Mégis remél, Nyugi, megváltozom, Minden nõ) készült.2006 nyarán az alighogy felbukkanó Belmondo együttes már megkapta elsõ VIVA Comet díj jelölését is az új zenekarok kategóriájában.A Belmondo elsõsorban koncertzenekar és létezésének közel 5 éve alatt minden évben növelték élõ fellépéseik számát. Elõadásaikon garantált a jó hangulatú élcelõdés, a gegek és fricskák, szövegeik egyszerre elgondolkodtatóak és humorral fûszerezve tartanak tükröt mindannyiunknak.
2008-ban kiemelkedõ teljesítményt nyújtottak többek között a magyar MTV által rendezett MTV Icons siófoki koncertsorozatán, ahol a Belmondo az LGT elõtt tisztelgõ napon lépett fel (Belmondo - Szentimentális rock'n'roll).Második nagylemezük (Hogy nézel rám?) 2008 nyarán jelent meg. Ennek elsõ kislemez-sikere a Rocksztár címû szám, melyhez egyikleglátványosabb klipjüket készítették.2008 decemberére leforgatták az album második videoklipjét is a Szájszám c. dalhoz, mely a TELEKOM Fenntarthatósági Nap pályázatán Zene kategóriában 1. helyezést ért el.2009-re új számok és egy kiemelkedõ rádiósiker is napvilágot látott, ez a Szabadon címû dal, mely az MR2 2009-es válogatáslemezén is szerepelt és amelyhez egy animációs klip is készült.
Részt vettek fellépõként ismét többek között az MTV Icon EDDA napon (Belmondo - Éjjel érkezem), a Red Bull Music Clash rendezvényen a KFT-vel, a Magyar Dal Napján számos helyszínen, jelölték õket a VIVA Comet „Legjobb magyar pop/rock album” kategóriában, illetve készítettek egy MR2 akusztik felvételt is.A 2010-ben a frontember (Czutor Zoltán) fellépett az MTV Icons Nagy Feró napján, ez év végén jelent meg harmadik Belmondo album, a Szájba rágót!, mely sokkal komplexebb és kiforrottabb, mint az elõzõ kettõ. Az elsõ pop-os hangzása, a második a rockzúzása után a Szájba rágót! sokkal inkább beat-esnek, fülbarátabbnak mondható. Az album elsõ klipje a Drága lányok címû számhoz készült, melyet decembertõl tart mûsoron a magyar MTV.
2010 novemberében döntõsök voltak a Jazzy Rádió dalversenyén. A sajátos felfogásban átdolgozott Belmondo dal 300 mû közül került a legjobbak közé (Belmondo: A test akar ilyet is - jazz version)A 2011-es év váratlanul jól indult a Belmondónak. Január végén készítettek egy közös dalt Fábián Julival (ex-Barabás Lõrinc Eklektric) „A lelke érdekel” címmel, amelyet az mr2 tart mûsoron. Váratlanul robbant a köztudatba 2011 februárjában az mr2 által napi több alkalommal játszott, daluk, a „Mikor”.A Pannónia Fesztivál felkérte õket, hogy írják meg a 2011-es PaFe hivatalos dalát. Már ez a szám is elérhetõ és vélhetõen sokak kedvencévé válik (Belmondo - Végre itt a várva várt)Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar frontembere 2011. április 15-én megkapja az ARTISJUS „Az év szövegírója” díját.
 • A zenekar hivatalos honlapja


 • Myspace oldal


 • Albumok :

  Szájba Rágót (2010)
  Belmondo - Szájba Rágót1.Kedd van 
  2.Mindent vág 
  3.Heverek parlagon 
  4.Nekem az élet 
  5.A TV-ben 
  6.Szabadon 
  7.Drága lányok 
  8.Mától hazamegyek 
  9.Kiderült 
  10.Malacfarsang 
  11.Nem bánom 
  12.Úgy vártam 
  13.How can 
  14.Szokni, szokni 
  15.Savam van 

  Kedvencek közé jelölték :
  _Rebi_, teveknot, Della, Janus, Jadviga, monsieur_prince_nervosa

  [ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
  Hozzászólások :
  Nincs hozzászólás.

  Hozzászólok :
  Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


  Valid HTML 4.0 Valid CSS

   0.0053 s