Benzin logo
  ének : Paszti
basszusgitár : Labi
gitár,voká : Zúzó
dob : Gekko

Koncertarchívum:
2010-06-04 Tét - Tét, Sportpálya - II. Tét Fest [Képtár]

A Benzin zenekar 2003 végén alakult Labi kezdeményezésére, aki egykor a Tankcsapda alapító tagja volt. Vele a kezdetektõl együtt mozgott Gekko, aki régebben a Szolid Partyban dobolt.

2004 májusában csatlakozott hozzájuk Mészáros Ádám, aki jelenleg a Péterfy Bori Love Band gitárosa. A frontember Paszti lett, aki karakteres hangjával fémjelzi a Benzint.
A zenekar elsõ fellépése 2004 júniusában a Vekeri-tavi fesztiválon volt, és abban az évben a csapat már több nagyobb nyári fesztiválon is sikerrel szerepelt. (Hegyalja, Mezõtúr, Kotta).
2005 év végén Rádiosex címmel rögzítették elsõ demójukat, melyen négy dal található. Az anyag sikerét jelzi, hogy a Hollywoodo, a Black Out, és a Tankcsapda is elõzenekarának hívta a Benzint. A meghívások mellett egyre több saját bulit is szerveztek, illetve több tehetségkutatón is sikerrel szerepeltek, a Viva televízión több interjút adtak.

Az év õszén a csapat ismét stúdióba vonult, ahol három számot rögzítettek. A Színes címet viselõ korongra az elõzõ demóról három dal is felkerült, így az új kiadványon már hat Benzin dal szerepelt. A felvételek után Ádám helyére a debreceni Rocksuli gitártanára, Zúzó került, így a következõ években Vele játszottak tovább.

2006 mérföldkõ volt a banda életében. Rengeteg koncert, fesztivál és stúdiózás következett. A legnagyobb siker az év végére esett. A Tankcsapda zenekar év végi budapesti koncertjén játszhattak a fiúk, itt készült el elsõ videoklippjük is Csigavér címmel. A klip egy hangulatos utazással kezdõdik, utána koncertjelenetek, majd hamisítatlan öltözõi képek következnek. A felvétel késõbb több televíziós csatornán is sikeresen szerepelt.

2007 újabb izgalmas eseményekkel indult. Év elején újabb stúdiózás a szolnoki Denevérben, interjú és klippremier a VIVA-n, illetve az Alföld Tv-n. A folyamatos koncertezés mellett új dalok is születtek, és folyamatosan alakult az új honlap. A Depresszió és a Tankcsapda vendégeként hatalmas bulik vártak a srácokra, nyáron motoros találkozók, fesztiválok követték egymást.

Abban az évben újabb nagy lehetõség elé került a csapat. A dunaújvárosi TSAK Mûhely felkérte a zenekart készülõ filmjük betétdalainak elkészítésére. A srácok munkához is láttak, és több dalt rögzítettek. A Csemege címû dalhoz végül klip is készült, amely a Közvetítõ marad címû film jeleneteibõl állt össze. Az év végén a Pallai-produkció szervezésében vehettek részt a Metálkarácsony elnevezésû turnén.

2008 egy remek lehetõséggel indult. Az Invictus amerikai-magyar játékfejlesztõ cég felkérte a Benzint új autóversenyzõs játékuk zenei aláfestésére. A csapat örömmel vett részt a munkában, hiszen újabb stúdiózás következett. Az év közepén már az egész világon hallhatók voltak az új Benzin dalok, rengeteg pozitív visszajelzés érkezett többek közt az USA-ból és Japánból. Áprilisban újabb videoklipp-forgatás kezdõdött a már szokásos filmes stábbal. Szabó Nil vezetésével a dunaújvárosi TSAK-Mûhely a Hét fõ bûn címû számra forgatott hangulatos anyaga sokak tetszését elnyerte.

2009 újabb tagcserékkel kezdõdött. Áprilisban Zúzó helyére Háló Roland került gitárosnak, a dobos pedig Takács Ricsi lett. A tagcserék nagyon jót tettek a bandának. Sokkal összeforrottabb, egységesebb lett a csapat. Az elsõ koncertre néhány hét próba után került sor, de már ekkor is érezhetõ volt, hogy új korszak kezdõdött a Benzin életében. A visszajelzések és a rajongói levelek is megerõsítették a csapatban, hogy jó úton járnak.

Azóta is folyamatosan születnek az új dalok, rengeteg terv, ötlet állt elõ. 2010 eleje óta ismét a koncerteké lett a fõszerep. Havonta több bulin vesz részt a banda országszerte. Februárban Békéscsabán az Akelával, márciusban Debrecenben az Aurórával, áprilisban Budapesten az Alcohollal játszik a Benzin. A kiemelt dátumok mellett számos kisebb önálló koncert is vár tavasszal a csapatra, a konkrét idõpontok a Dátumok menüpontban pontosan megtalálhatók.

Albumok :

Radiósex demo (2005)
Benzin - Radiósex demo1.Csigavér 
2.Benzin 
3.Az ami 
4.Rádiószex 
Színes demo (2006)
Benzin - Színes demo1.Színes 
2.Tartás 
3.Mi van ? 
Túlélő promo (2006)
Benzin - Túlélő promo1.TV 
2.Túlélő 
3.Csigavér 
4.Látszik 
5.Fél... 
6.Torreádor 
A hét fő Bűn (2010)
Benzin - A hét fő Bűn 1.Színek 
2.Ha megvan a cél (Vezér 2010) 
3.Mantra dal 
4.Fűszer-Csemege 
5.Kiéhezve (Csigavér 2010) 
6.Igazi túlélő 
7.A bűn az bűn (A 7 Fő bűn) 
8.Az álom elkerül 
9.Legyél rocksztár 
10.Nem kell a fék 
11.A Gép (demo) 
12.Ha megvan a cél (Vezér demo) 

Kedvencek közé jelölték :
DeadKiller, Féreg, luxx, Kapa, Boszyka, Petya777, II Tét Fest, briggs, adam1989, Korn3, DarkVivien, Janus, Armour Claw Ring

Árva zenekar profil
Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0911 s