Dark Sanctuary logo

Dame Pandora
Vocals
Arkdae
Keyboards and guitars
Hylgaryss
Keyboards and guitars
Sombre Cÿr
Bass and percuissions
Alexis
Percuissions
 

A Dark Sanctuary egy francia neoklasszikus zenét játszó banda, mely 1996-ban jött létre, Párizsban ( Île-de-France).

_________________________________________________________   

Történet

 

A Dark Sanctuary elsõ hivatalos kiadása egy 20 perces zeneszám volt, mely Funeral Cry címen jelent meg 1997-ben. Akkor még csak két tagú volt: Arkdae, a billentyûs és Marquise Ermia, az énekes.
 

1998-ban a zenekar újabb tagokkal bõvült: Hylgaryss (billentyûs), Sombre Cÿr (ütõhangszerek / basszus) és Eliane (hegedû). Ekkor már együtt vették fel az elsõ debütáló albumukat, Royaume Mélancolique címmel, majd ezután Párizsban volt az elsõ koncertjük.
 

1999 novemberében szerzõdést írtak alá a Wounded Love Records-al, és miután még egy hegedûs, Marguerite is csatlakozott, kiadták második albumukat, a De Lumiére et d'Obscurité-t 2000-ben.
 

A lemez kiadása után Marquise Ermia elhagyta a bandát, hogy folytassa tanulmányait, és egy új énekes, Dame Pandora csatlakozott a Dark Sanctuary-hoz.
 

A 3. album, a L'Etre Las-l'envers du miroir-t 2002 márciusában vették fel, majd 2003-ban egy kétszámos kislemezt is kiadtak. Ez az album hatalmas sikert aratott Franciaországban és Németországban. Határozottan prezentálta, hogy a Dark Sanctuary az egyik legnagyobb zenekar ebben a zenei stílusban.
 

Néhány Franciaországi koncert után visszatértek Németországba, hogy felvegyék a 4. albumukat, a Les Mémoires Blessées-t, mely 2004-ben jelent meg és megerõsítette a Dark Sanctuary saját stílusát és új zenei távlatokat nyitott. Ugyanebben az évben a zenekar Európában turnézott, többet között egy emlékezetes napon a Wave Gothik Treffen-en, a fenséges lipcsei színházban.
 

2005-ben elkezdõdött egy nagyszabású projekt: az elsõ válogatás, Gondolatok: 9 év a Szentélyben címmel. A Dark Sanctuary projektje összefoglalja nem kevesebb, mint 9 éves karrierjét.
 

2005 júliusában a Dark Sanctuary visszatért Németországba, hogy felvegyék az új albumot a E-Klangschmiede Studio-val. Így hamarosan megjelent 2005 novembereben az Exaudi Vocem Meam – Part I, majd egy évvel késõbb 2006 novemberében a folytatás, Exaudi Vocem Meam – Part II is napvilágra került. A két kiadványt melegen üdvözölte a közönség és persze az összes eddigi albumot, amit valaha is felvettek. Európaszerte koncerteztek, melynek során a zenekar megtapasztalhatta népszerûségüket.
 

2009 óta határozatlan ideig szünetel a banda, de közben egy nagyszabású projekten dolgokznak Victoria Frances-el, a híres és tehetséges spanyol mûvésszel karöltve.
 

_________________________________________________________

 

_________________________________________________________


Kedvencek közé jelölték :
Shadowglory, Tristesse, Félig nyúzott bakkecske, Horla, ChildOfBodom, Angellore, Exosus, laverne, Vanity, Gothaholic30, Kicsirigó, Dita Agónia Fortress, Elmeroggyant anyuci, Bloody Vampire, robgoo85, Garb, Black Boy, Death_Goddes, RapeMyMind, Celebrau, Noita, Metál Tündér, Gloomykhatsa, Endelyn Liliath, Kamupipőke, Boyler, Vampics, RISA, RIP696, Scheynius, obsession

Árva zenekar profil
Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0047 s