Elvis presley logo
Elvis presley Ének/Gitár : ELVIS PRESLEY (1935-1977) R.I.P
Hivatalos Weboldal < < < Kattints ide!!!

Hivatalos Facebook profil < < < Kattints ide!!!
Elvis Presley Tupelóban született 1935. január 8-án, Gladys Love Smith és Vernon Elvis Presley gyermekeként. Ikertesvére, Jessie Garon halva született. 1948-ban Memphisbe költöztek.


Elvist gyerekkorában sokat csúfolták érdekes hajviselete miatt, melyet már akkor "belõve" hordott. 12 évesen kapta elsõ gitárját édesanyjától. Elsõ lemeze 1956-ban jelent meg, mellyel azonnal elsöprõ sikert aratott. Az embereknek rendkívül tetszett Elvis zenéje, mellyel egy új mûfajt teremtett: a Rock and Rollt.


Anyja 1958-ban hunyt el szívbetegségben. Ugyanebben az évben Elvist behívták katonának a németországi Wiesbadenbe, itt megismerkedett az ezredes lányával, a nála tíz évvel fiatalabb Priscilla Ann Beaulieu-val. A lemezkiadónak persze volt elég anyaga ahhoz, hogy fennmaradjon az érdeklõdés Elvis iránt.


1960-ban leszerelt. Priscillának 6 évig udvarolt, mígnem 1967-ben feleségül nem vette. Az esküvõ után kilenc hónappal megszületett egyetlen lánya, Lisa Marie.


Elvis és Priscilla 1973-ban elváltak. Elvis ezután a serkentõkre szokott rá, amelyet még katonakorában adtak neki és többi társának, hogy éberek maradjanak. Ezenkívül elhízott, rikító kosztümökbe öltözködött, lassan teljesen tönkrement. Nem tett jót neki az sem, hogy menyasszonya, a szépségkirálynõ Linda Thompson 1976-ban elhagyta. Linda után pár hónapig Ginger Alden-nel élt együtt. Elvis jóbarátja volt Johnny Cash 11 Gramy-díjas híres zenész


Elvis 1977. augusztus 16-án szívroham következtében hunyt el, a mentõsök már nem tudták megmenteni az életét. Milliók zarándokoltak el temetésére Memphisbe, amelyen Jimmy Carter elnök is beszédet mondott. Az USA államaiban félárbócra eresztették a lobogókat.

Albumok :

Special Collectors Edition (2002)
Elvis presley - Special Collectors Edition1.That`s all right mama [watch video]
2.Blue moon of Kentucky [watch video]
3.Heartbreak Hotel 
4.Long tall sally 
5.I was the one 
6.Money Honey 
7.I got a woman 
8.Blue suede shoes 
9.Hound dog 
10.Baby let`s play house 
11.Maybellene 
12.Good rockin tonight 
13.Tweedle dee 
14.Interwiew 

Kedvencek közé jelölték : 84
Árva zenekar profil
Hozzászólások :
Dávid Draiman
Dávid Draiman
2011.03.22. 16:13:11
A király, nélküle nem lenne rock, nyugodj békében :(
"The rock is eternal! Till the tomorrow will come, the rock will be us forever!" Gackt C.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0048 s