F.O. System logo
F.O. System gitár, szintetizátor : Földi Tamás
dobok : Ganxsta Zolee
basszusgitár : Jerabek Csaba
gitár, ének : Mátyás Attila

A Fuck Off System (ismertebb nevén az F.O. System, vagy még egyszerûbben F.O.) egy magyar dark zenekar volt 1986 és 1991 között. Alapítója Mátyás Attila és Jerabek Csaba. Egyetlen demo kazettájuk, egyetlen videoklipjük és egyetlen mûsoros kazettájuk jelent meg, ez utóbbi 1996-ban CDn is. A csapat tagjai a '90-es évek elejétõl külön utakon próbálkoztak. A Fekete Lyuk klub-beli fellépéseken megteremtett legendának köszönhetõen a Fuck Off System 2006-ban telt házas koncertet adott a Petõfi Csarnokban és a VOLT Fesztivál nagyszínpadán is anélkül, hogy új zenei vagy videós anyaguk jelent volna az azt megelõzõ 15 évben. Azóta 3-4 évenként 1-1 koncertet adnak.
A magyar dark zene mára már kultikussá vált csapata, mely a Fekete Lyuk és az underground zenei élet meghatározó zenekara volt. "Szövegeivel, dallamvilágával és egyetlen megjelent lemezével a '80-as évek alternatív irányzatainak egyik kiemelkedõ képviselõjévé vált, és maradt mind a mai napig"
A zenekar 1986-ban alakult. Az elsõ felállásnak, - mellyel inkább csak punk zenét és feldolgozásokat játszottak - még Szendrey Zsolt is tagja volt. Az áttörés azonban csak egy évvel késõbb, 1987-ben következett be, amikor már "trió"-ban folytatódott az F.O. története.
Megszülettek az elsõ saját dalok, az új hangzás és szövegvilág, megszületett egy mûfaj hazai elsõ képviselõje: a dark zene Magyarországon.
Ettõl kezdve egyre nõtt a zenekar tábora, telt házas klub koncertek és országos ismertség…pedig a csapat szinte sohasem adott interjúkat és nem szerepelt (szerepelhetett!) a médiákban. De az image, a koncertek hangulata, a transzcendens kisugárzás, és nem utolsó sorban a dalok, magukkal ragadták a közönséget. 1988-ra már kinõtték a "Lyuk"-at, és több nagy fesztivál kiemelt zenekara lehettek. Játszottak a New Model Army-val, a Christian Death-el és turnéztak az akkori NSZK-ban és Nyugat Berlinben. Elkészült az elsõ kazetta és egyetlen lemezük.
"Szóval számunkra is hihetetlen módon pörögtek az események, és ez felõrölte a zenekar erejét… legalábbis az enyémet mindenképpen. Nem bírtam volna tovább "taposómalomként" zenélni a színpadon, ez a zene nem errõl szólt. Elértük, amit akkor egy underground zenekar elérhetett, mégis mindannyian úgy éreztük, hogy az F.O. beteljesítette feladatát. Úgy döntöttünk, hogy az országos turné után abba hagyjuk. 1991-ben a Carrot fesztiválon jelentettük be, hogy vége. Annyira meglepetésszerûen, hogy sokan fel sem fogták, vagy el sem hitték, hogy igaz… de mi tudtuk: ennyi volt."
Több mint 15 év csend után következett. Elõször 2006. február 4-én, a Pecsában koncerteztek ismét, majd ugyanebben az évben a soproni VOLT Fesztiválon a Cult elõtt léptek fel. 2008. július 2-án, két év után elõször ismét a soproni fesztiválon adott koncertet a zenekar.
2008 õszén a zenekar alapító tagjai (Mátyás Attila, Jerabek Csaba, Miklós Péter, Zana Zoltán) nyilatkoztak a Filmmúzeum Privát Rocktörténet címû mûsorának, melyet archív videókkal kiegészítve, 40 perces dokumentumfilmben készített és sugárzott az F.O. Systemrõl a csatorna.
2009. januárjában befejezték és rögzítették a '80-as évek végén elkezdtett, Utazás címû dalt, melyhez most videoklipet is készítettek.
2009. február 21-én a budapesti Petõfi Csarnokban lépett fel az F.O. System - a koncert címe "Utolsó üvöltés…" mely utalás az egyik dalukra, másrészt arra a tényre, miszerint "a zenekar ezt követõen, belátható idõn belül, nem tervez újabb fellépést".
2012. december 21-én, a maják által az idõszámítás végének tartott napon, az F.O. System fellépett a Világvége Fesztiválon a PeCsában, ahol rajtuk kívül a VHK is teljes értékû koncertet adott.

Albumok :

Day of the Gloom (1988) – demófelvétel (1988)
 1.Day of the Gloom (1988) – demófelvétel 
F.O. System (1990)
 1.Nézz rám 
2.Hiába minden 
3.Utolsó üvöltés 
4.Talán 
5.Lebegés 
6.Ne félj! 
7.Még 
8.Engedj el 
9.Öngyilkos vágyak 
10.Hold 
11.Ne gondolj rám 
1990 (1998)
 1.Nézz rám 
2.Hiába minden 
3.Utolsó üvöltés 
4.Talán 
5.Lebegés 
6.Ne félj! 
7.Még 
8.Engedj el 
9.Öngyilkos vágyak 
10.Hold 
11.Ne gondolj rám 
12.Miért ? 
13.Őrült világ 
14.Ha eljön az idő 
15.. Túl közel 
Utolsó üvöltés (2009) – koncertfelvétel (DVD+CD) (2009)
 1.Utolsó üvöltés (2009) – koncertfelvétel (DVD+CD) 

Kedvencek közé jelölték :
Gotthyka, Draven, bera, Félig nyúzott bakkecske, Sumec, Névtelen vagyok, BlackBat, Aiwass93, kornish19, cari, marlenditrih, Loraline, gaia, dead666jackal, Jonathan Kain, --Vivien--, capyforest, csillag-g, Spanyolfan, Armour Claw Ring, Barbi-Lou, Vérvizsla, dorothie, Kóbor Vámpír, TekintetesÚr

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
stanci
stanci
2013.08.23. 09:32:50
Novemberben koncert:
https://www.facebook.com/events/519932651389218/

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0159 s