Imperanon logo
Imperanon gitár/vokál : Aleksi Sihvonen
gitár : Teemu Mäntysaari
szintetizátor : Aleksi Virta
basszusgitár : Aki Hopeasaari
dob : Jaakko Nylund
Az Imperanon története 1999-ben kezdõdött, az alapítók Jaakko Nylund (dob) és Asko Sartanen (gitár) voltak. Még abban az évben lépett be Aleksi Sihvonen (gitár, vokál és fő dalszerző) és Eki Nurmikari (basszus). Õk adták ki a zenekar elsõ demóját 2002-ben, Until The End címmel. Az év végén azonban a zenei nézeteltérések odáig vezettek, hogy Asko kilépett a zenekarból (jelenleg a Naildown-ban játszik).

Ekkor került elõ a billentyûs Aleksi Virta, és vele jött Asko helyére a virtuóz Lauri Koskenniemi. A követketõ demó, az Imperanon 2003-ban készült el, mély nyomot hagyva mindenkiben. A Sinergy, a Children Of Bodom, és (egyesek szerint) még a Nightwish hatásait is viselõ zene hatalmas siker lett. Az elsõ koncertek Finnországban, és a sajtó elismerõ szavai megtették a hatásukat, a lemez hamar elfogyott. A zenekarnak nem más ajánlott szerzõdést, mint a nagy Nuclear Blast kiadó.

2003. decemberében a banda bevonult a Sonic Pump stúdióba, felvenni az elsõ teljes albumot. A lemez producerei a Thunderstone-ból ismert Titus Hjelm és Nino Laurenne voltak. A Hollow Man-beli tiszta énekhez is õk hozták át saját énekesüket, Pasi Rantanent (késõbb a Warmen állandó vendégénekeseként híresült el). A Shadowsouls-ban pedig az a Leonna Aho (Sihvonen közeli barátja) énekelt, aki az Imperanon demón is énekelte.

A Stained címû album bombasiker lett. A kritikák az Imperanont a jövõ legnagyobb melodic death metal-bandájának nevezték. Az album megjelenése után Lauri Koskenniemi kilépett a bandából (jelenleg a Crystal Blaze-ben és az Eleniumban zenél), helyére elõbb Teemu Männikkö, majd végül Teemu Mäntysaari került. Eki Nurmikari is kiszállt, az utódja Aki Hopeasaari lett.

Noha korábban a kritikák nagy jövõt jósoltak az Imperanonnak, a zenekar 2007-ben feloszlott, de a zenekar a tagoknak jó ugródeszkát jelentett. Aki jelenleg a Valgrind basszusgitárosa, Sihvonen 2009-ben a Norther énekesi posztján váltotta Petri Lindroost, valamint a Medicatedben is énekel, Teemu a Wintersunban kötött ki, Virta pedig a Finntrollban szintizik.

Albumok :

Stained (2004)
Imperanon - Stained1.Blade 
2.Memories to Dust 
3.Stained 
4.Prisoner in Me 
5.Sold [watch video]
6.Hollow Man 
7.Rhythm of Pain 
8.Shadowsouls 
9.Vein (I Bleed) 
10.The End 

Kedvencek közé jelölték :
LORDsauron, Szimi, eyeless, UNToUcHABLeS, Punkd_18, HIM, rokudon, Thrasher, FETYA, Spring, ShadowSoul, ThomasGeorgsson, shunter, -SaMu-, DarkFuneral, Morgána, ReapR, Dendrit, kirk89, Dávid Draiman, btom, CornellRed, DaemonLeviathan, Elerion, satan_gergo, Dyreth, brigosz, Immortalsouls, Wayers, Ptrfightr665, szelina, Fearless, Evergreen_Darkness, darkness21, Total Metal Klub, ACE0, Esztr, Aszet

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
DaemonLeviathan
DaemonLeviathan
2009.09.25. 18:50:32
Ez az egy full-length albumuk van, van még két demo, de azokon van kb 1 olyan szám ami nincs rajta a teljes albumon.
Your curiosity will be the death of you

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0046 s