Kopjafa logo
"A Kopjafa nemrégiben öltött alakot a hazai underground sûrû ködében. Semmilyen információm nincs a zenekar felõl, a lemezgráfiai ismeretem is elég homályos ezesetben. Elméletileg van egy tavalyelõtti Kopjafa promom, de nem akarok félrevezetni senkit, mert nem adnám a karom azon anyag hitelességéért. Alább pedig a 2006-os Eszmélés demot fogom ismertetni.

A Kopjafa elég egyedi stílust képvisel, hiszen afféle pogány folk metalt játszik, amit fel-feltûnõ black metal elemekkel ötvöznek. A Napköszöntõvel indul a demo, e szám esetében az instrumentális folk oldalát mutatja a zenekar. A háromperces dal végig ugyanazt a szép akusztikus dallamot ismételgeti, amit a háttérbõl hangulatosan egy õsi aerofon kísér, a doromb. A Hangot Hallokkal folytatódik a pogány áldozati szertartás, elég impozáns szerzemény büszke vokállal elõadva. A különbözõ állathangok, természeti zörejek és egyéb effektek használata jó ötlet volt, tény és való, hogy a dallamos gitárjáték enélkül egysíkúan hangozna. A szám kapcsán a Turulvér ötlött agyamba, amely zenekar hasonló zeneiségben utazik, de véletlenül sem mondanám utánzatnak a Kopjafát, hiszen meglehetõsen eredeti ötletekkel rukkolnak elõ ezen a demon. A Valahol Valakik Várnak hármas alliteráció a harmadik számot jelenti. Népi hangszer vezeti be az ötperces szerzetet, hogy aztán sebes pogány black metal témák sorjázzanak. Ami szembetûnõ, hogy a basszusgitárt elég mostohán kezeli az illetékes, habár ettõl függetlenül ez a szám is tetszett. Remekül harmonizáló koncepciót nyújt az újra megjelenõ népi hangszerek és fémes hangzású gitárok instrumentális egyvelege. Az ének is nyersebbre vált a Valahol Valakik Várnak esetében. A zárótétel a Kopjafa címû instrumentális darab, gyönyörû ikerharmóniákat hallhatunk ebben a három percben, amelyet két akusztikus gitárral oldottak meg. Néhol eléggé kihallani a csúsztatásokat a fogólapon, de annyi baj legyen. A demot teljes egészében a kifogástalan hangzás jellemzi.

A lemez limitáltan, kazetta formájában jelent meg a lengyel Hammerbolt égisze alatt, jelzem nem a véletlen mûve lehet, hogy már a Kopjafa demoját is kiadásra méltónak találta a külföldi kiadó. Éljen a pogány szellem!" /Fémforgács/

Albumok :

Eszmélés (Demo) (2006)
Kopjafa - Eszmélés (Demo)1.Napköszöntő 
2.Hangot hallok 
3.Valahol valakik várnak 
4.Kopjafa 

Kedvencek közé jelölték :
Moles, Mork7, dzsud, OutlawHero, komek, Cappadocius, tattooed88, Azonosítatlan Földi Lény, Kecskeszabó, paganwinter, JanosztheHun, Black_Bell, walhalla, 10edes, wiglafSS, 666Bekka666, Esztr, Pálinka, SeTile

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
ST. Toma
ST. Toma
2011.01.06. 14:47:15
Hali!
A zenekar rajongóinak ajánlom ezt a Facebook csoportot: Folk Metal Hungary (http://www.facebook.com/#!/pages/Folk-Metal-Hungary/148896971827560)
Ha szereted a magyar folk(os) rock/punk/metal zenét, légyszi lájkold és terjeszd hasonló ízlésű ismerőseid körében!
Köszi!
*módosítva: 2011-01-06 14:47:22

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0067 s