Meshuggah logo
Meshuggah gitár : Fredrik Thordendal
gitár : Marten Hagstörm
ének : Jens Kidman
dob, programozás : Tomas Haake
A zenekar 1987-ben alakult egy svéd városban, Umeåben. A három alapító tag: Fredrik Thordendal (gitár), Peter Nordin (basszusgitár), Jens Kidman (vokál). Az elsõ demójuk krisztusunk 1989. évében jelent meg, Psykisk Testbild címmel. 1991-ben csatlakozott Tomas Haake dobos, aki manapság a zenekar egyik védjegyévé vált játékával. Ezévben felvették és kiadták az elsõ albumukat (Contradictions Collapse), ami még jelentõs Metallica hatásokat tartalmazott. Ezután kisebb kényszerszünetek voltak a zenekar mûködésében, hol Fredrik vágta le az ujját, hol Tomas zúzta össze a karját, ezzel gátolva a zenélést. A következõ lemezük 1995-ben jelent meg (Destroy Erase Improve), ami azóta a modern metál egyik alapmûve lett (a Demanufacture mellett). Pár év szünet, egy Fredrik Thornedal szólóalbum és Gustaf Hielm basszusgitáros csatlakozása után nekiálltak a Chaosphere albumnak, ami 1998-ban került a boltokba, és erõsen megosztotta a rajongókat. Többen kaotikusnak, zavarosnak, nehezen emészthetõnek találták az elõzõ mûhöz képest. Habár a csapat szekere jól haladt (turné amerikában a Slayerrel, késõbb a Toollal), a nem túl rég csatlakozott Gustaf Hielm tisztázatlan okok miatt kilépett. 2002-ben felvették és kiadták a Nothing címû albumukat, ami ha lehet, még jobban megosztotta a rajongókat. Rengetegen túl sötétnek, üresnek, öncélúnak titulálták a Nothingot, ezért ez sem aratott akkora sikert, mint a Destroy Erase Improve. A következõ kiadványuk az I címû, egyetlen számból álló EP, amivel ezúttal jobb fogadtatásban részesült, mint két elõdje. Mint kiderült, ez az EP csak egy ízelítõ a soron következõ albumhoz (Catch 33), ami szintén egy nótából áll, azonban több részre osztva. obZen címû albumuk 2008 -ban jelent meg, szerintem az egyik legsikeresebb. Mindenkinek ajánlom, kötelezõ házifeladat.

Kedvencek közé jelölték : 246
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Merin
Merin
2012.04.07. 12:27:46
Eszetlen az új lemez! \,,/
 
Doom-Lord
Doom-Lord
2012.02.14. 09:26:22
MESHUGGAH - Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion (szöveges videó a svéd extrém metal mesterek pár napja bemutatott új dalához a március 26-án megjelenő Koloss albumról)

Shapeshifter
Shapeshifter
2012.02.12. 04:23:33
.


*módosítva: 2012-03-26 00:37:03
Noé bárkájára közületek senki nem fér fel, mert én vagyok Noé és nem veszek föl senkit!
Doom-Lord
Doom-Lord
2012.01.17. 15:23:53
MESHUGGAH - Koloss

(03/23 - Nuclear Blast)

01. I Am Colossus
02. The Demons Name Is Surveillance
03. Do Not Look Down
04. Behind The Sun
05. The Hurt That Finds You First
06. Marrow
07. Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion
08. Swarm
09. Demiurge
10. The Last Vigil

A boritó itt: http://hammerworld.hu/2012/01/17/meshuggah-organikus-brutalitas-koloss-cimmel/
Doom-Lord
Doom-Lord
2012.01.17. 13:51:55
MESHUGGAH - Organikus brutalitás Koloss címmel!

Európában március 23-án jön ki az új album!

Európában március 23-án jelenik meg a hetedik Meshuggah lemez, amely végül a Koloss címet kapta.
"Minden egyes albumunkkal igyekeztünk egy kicsit más irányt felmutatni és a Koloss anyaga kapcsán úgy érezzük, hogy valóban sikerült elcsípnünk, amit akartunk - fogalmazott a lemez kapcsán Tomas Haake dobos. - Organikus brutalitás, zsigerek és groove... mindez egy 54 perces metalosan gonosz kezelés formájában. Az ijedősebbek jobb, ha elkerülik majd!"

A svéd extrém metal mesterek a saját stockholmi stúdiójukban rögzítették az új lemezüket, amelyről így beszélt a gitáros Mårten Hagström:

"Egy kicsit változatosabb lett ez az anyag, mint bármi, amit az utóbbi jó néhány évben írtunk. Elég kemény dolog megítélni, hogy pontosan mit is csinálunk jelenleg. Akárhányszor meghallgatom az új dalokat, valahogy mindig másmilyennek tűnnek. Azt azonban elég magabiztosan mondhatom, hogy valamivel dinamikusabb lett ez a lemez, mint az összes többi.

Ez továbbra is egy igazi Meshuggah anyag, de a dalok valahogy kifejezőbbek. Ami a hangzást illeti, arról nincs szó, hogy bármiféle komolyabb változás következett volna be. Leginkább az volt a cél ennél az albumnál, hogy minden egyes nótának meglegyen a maga helye, ahol sokkal inkább el tudnak különülni a többi daltól. Az egészen gyors témáktól az igazán lassúakig minden van a lemezen, általánosságban pedig azt mondhatnám, hogy ez egy komor, gonosz anyag.

Igaz, hogy az utóbbi években egy sor banda bukkant fel, amelyek a mi hangzásunkra építik fel a zenéjüket (az ún. djent vonalról beszél - a szerk.), de úgy érzem, hogy vannak még feltérképezetlen területek előttünk, akár 8 húron, akár 6 vagy 7 húron. Majd akkor fogunk valami egészen másfelé fordulni, ha már úgy érezzük, hogy a saját korlátaink feszegetése közben minden lehetőséget felhasználtunk. De pillanatnyilag úgy látom, hogy szinte bármit megtehetünk, mert a Meshuggah jellegzetes stílusa minden témán átüt."

Forrás: http://hammerworld.hu/2012/01/17/meshuggah-organikus-brutalitas-koloss-cimmel/

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0047 s