Nemzeti Front logoNEMZETI FRONT


1993-ban alakult az M. A. Skins és az A. L. T. tagjaiból.Alapítók:Nagy Attila (bass) Tóth Csaba (gitár) Fekete Tivadar (gitár, ének)

A kezdet

Ebben az évben még kiadják az elsõ MC-t "Ébredõ magyar" címen és az OI-Korral fellépnek Bp.-en a Láng Mûv. Házban. Poór Gergõ(dob) helyett érkezik egy ismerõs, a "Lapát" és beindul a Front-henger. Rengeteg koncert az országban de a szokásos problémák jelentkeznek és innen átjáró-ház lesz a Front. Fekete T.(ének, gitár) alkohol-elvonóra kerül Szigetvárra, helyette Kovács E. énekel; Lapát (dob) Bp.-re kerül elvonóra a Sion gyülekezetbe, helyette egy fiatal pécsi dobos Varga Norbert üti a bõröket. 1995-ben Fekete T. gyógyultan visszatér az elvonóról, így vonulnak stúdióba, ahova Tóth Cs. (gitár) nem hajlandó megjelenni; így Michelis János gitáros ( a hangmérnök) játssza fel a szólókat, így jelenik meg az "Európa közepén" MC. Nagy A. beszáll a Valhalla zenekarba basszerozni. 1996. dec. 26-án " Fehér karácsony" az E-klubban; fellépnek még: Egészséges Fejbõr, Új Hajnal…Nagyszabású koncert, videó és hangfelvételekkel! 1997 elején két éjjel utókeverés Bp.-en a stúdióban és megjelenik a "Fehér Karácsony" CD-n és MC-n. Közben kiadják az elsõ két MC anyagát CD-n " Dupla Album" címen. És ekkor a NBH házkutatást tart a tagoknál ; begyûjti a boltokból a CD-et , MC-et és átnyújt egy meghívót a hírhedt Bp.-i Gyorskocsi u-ba kihallgatásra. Ekkorra züllött csapat a Front , Pécsen és utolsó koncertjükön Kunszentmártonban már csak hárman lépnek fel , Tóth Cs. nélkül, de a közönség ujjong mikor bemondják:

"Az N.F. nem oszlott fel! "

Fekete T. megnõsült és végleg kiszállt. Közben megjelenik az elsõ zenekari videofilm "N.F. 1993-97" címmel, a VHS-en régi koncert felvételek, három klipp, stúdió részletek és riport található.

És a vég

1999. jan. 7-én a Budai Központi Kerületi Bíróság elítéli az Archívum, Valhalla és a Nemzeti Front zenekarokat! Vádak : Irredentizmus, folytatólagosan elkövetett közösség elleni izgatás, gyûlöletkeltés, uszítás…
Az N.F. ítélete: Fekete T. 6 hónap börtön 1 évre felfüggesztve
Tóth Cs. 8 hónap börtön 2 évre felfüggesztve
Nagy A. 12 hónap börtön 3 évre felfüggesztve
A közügyektõl eltiltva, valamint pártfogó kirendelése a próbaidõ tartamára! Nem zenélhetnek NS zenét, de még nézõnek sem jelenhetnek meg! A lefoglalt CD-k , MC-k megsemmisítése! Mindez történt Magyarországon , ahol demokrácia és szólásszabadság van állítólag!! Ezzel egy korszak véget ért a zenekar történetében.

Szebb jövõt!

2000-ben megjelent CD-n és MC-n egy N.F. stúdió album a Mohácsi csatáról, Michelis J. és Nagy A. mûve "1526" címmel. Digitális technikával készült és minden számra videofilm is került , amely a CD-n látható számítógépbe helyezve! A téma és a stílusa eltérõ az eddigi albumoktól, de ez már a jövõ!
Mohácson a fõtéren kb.1000 nézõ elõtt; a csata- évfordulón négy kamerával felvették a koncertet és 2001-ben kiadták "Emlékkoncert a Mohácsi csatáról " címmel VHS-en, így akinek nincs számítógépe, videón láthatja a filmet is, amelyet Tóth Anikó készített.

Út a jövõbe

2001. õszén a Pannon-rádióban volt hallható egy riport. Nagy A. és Franka Tibor beszélgettek a N.F.stilusáról, de fõképp a bírósági perrõl, az itéletrõl, az eltiltásról és annak fogadtatásáról.

2002.

Tavaszán fiatal új tagokkal a N.F. vendégként fellép néhány koncerten. Késõbb Lánycsókon egy koncerten felveszik az új videoklippet "Folyjon a vér" c. Az új tagok: Ferenc Csaba ének, Németh Gábor gitár, Horváth Csaba dob, majd Németh "Felhõ"Zsolt (Romantikus Erõszak) dob. Az újak nem válnak be, ezért ismét szünetel a N.F.
Internetre kerül a N.F. weblapja, amin szerepel többek között 2 betiltott dalszöveg is, ezért jul.-ban a NBH újra feljelenti a zenekart " nagy nyilvánosság elõtt elkövetett közösség elleni izgatás" vádjával. Szept.-ben nyomozás és kihallgatás.
Nov.-ben a Szent László internetes tv-rádióban riport hangzik el Nagy A.-val; kérdez Juhász László.
Dec. 4-én a Pannon rádióban este a" Rockszerda" mûsorában G. Kirkovits István vendége Nagy A. Témák: magyarságtudat; bírósági ítélet; az "1526" cd kiadása és elõadásai; internet; a dec.1 -i Bp. Kempinsky Hotelben Medgyesy és a románok itt ünnepelték Erdély Romániához csatolását; környezõ országok szennyezik hazánkat (pl. Tisza ciánszenny.) ; Horvátországban a lerombolt magyar templomok; valamint Erdély. A készülõ új albumról dalok is megszólaltak. Ez volt az utolsó élõ mûsor az éter hullámain, mivel másnap d.e. a kommandó lefoglalja az átjátszót és megszünik a Pannon rádió; ezután csak interneten foghatók az adások!

2003.

A Mobidisc legyártja az új N.F. pólót( piros) és a reklám öngyujtót( fekete; arany mintával).
Márc. 31-én ítéletet hozott a Baranya Megyei Bíróság az internetes N.F. web lap ügyében. Az ítélet: Michelis J. 1 év; Nagy A. 3 év próbaidõre bocsátás.


2004.

Ápr. közepén megjelent az új NEMZETI FRONT album "Vesszen Trianon" c. Megint Michelis J. és Nagy A. a szerzõpáros, de már Ferencz Cs. is énekel. 11 új dal, amelyhez a borítóba 11 illusztrációt készített Németh Zoltán festõ-grafikus. rajzok: egyéb menü
Új gitárossal Tardik Lászlóval bõvült a zk.
A megnyitóra Nagy és Michelis egy kortárs-dalt írtak, melynek nagy sikere volt.2006.

A koncert után Tardik László gitáros kilépett a zenekarból . Dec.12-én Bp. Uránia moziban telt ház elõtt bemutatták a " Csillagösvény 2 " c. filmet,amely Böjte atyáról ; a dévai és erdélyi gyerekotthonokról szól. A filmzenéhez felhasználták a N.F. több dalát is .

2007.

Május közepén megjelent a Bp. Láng koncert dvd, amely tartalmaz extrákat is; részletek Magyarsziget 2005, Mohácsi csata koncert 2001 , valamint 2 klippet és diszkográfiát.

2008.

Új taggal, Döbrösi László szintetizátorossal bõvült a z.k. .Újra öten.....

Albumok :

Ébredő magyar (1993)
Nemzeti Front - Ébredő magyar1.Zúgjatok harangok 
2.Erdély 
3.Magyarok imája 
4.Rap 
5.Civilizált emberek 
6.Ébredő magyar 
7.Idegenek 
8.Ének szent Istvánhoz 
9.Székely miatyánk 
10.Paff a skinhead 
Európa közepén (1995)
Nemzeti Front - Európa közepén1.Intro 
2.Mocskos Trianon 
3.Európa közepén 
4.Azt mondják 
5.Kárpátok 
6.Véres kard 
7.Rendőrség 
8.SKA 
9.Kommunista 
10.Füstös kocsmák 
Fehér Karácsony cd (1997)
Nemzeti Front - Fehér Karácsony cd1.Mocskos Trianon 
2.Erdély 
3.Európa közepén 
4.Magyarok imája 
5.Véres kard 
6.Idegenek 
7.Kubai nyár 
8.Magyarország a miénk 
9.Füstös kocsmák 
10.Székely miatyánk 
11.Skinhead 
12.Kárpátok 
13.Ez van 
14.Zúgjatok harangok 
15.Paff a skinhead 
1526 CD (2000)
Nemzeti Front - 1526 CD1.Konstantinápoly 
2.1526 
3.Csata 
4.Pokol 
5.Emelj fel 
6.Kanizsai Dorottya 
7.Mező 
8.Epilógus 
Vesszen Trianon (2004)
Nemzeti Front - Vesszen Trianon1.Nekünk Mohács kell 
2.Egy hús 
3.Folyjon a vér 
4.Robot 
5.Szabadság 
6.Kik ők?! 
7.Nem, nem, SOHA! 
8.Forradalom 
9.Erdély II. 
10.Vesszen Trianon 
11.Székely himnusz 

Kedvencek közé jelölték : 350
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
apolo
apolo
2011.09.23. 20:21:07
Ők voltak-az Oikor mellett-akik a skin/nemzeti zenébe először rockosabb/metalosabb hangzást és komolyabb szövegeket hoztak.gratula a kitartásukért,főleg a vikinges buli után.fiatal Kárpátia/Hungarica rajongóknak nagyon ajánlott.


UTÁNA KLIKK IDE>

Nemzeti Rock Kerekasztal - résztvevők a nemzeti rock zenekarok vezetői from szkr on Vimeo.


*módosítva: 2012-01-27 15:50:36
 
core-okozó
core-okozó
2011.06.17. 11:56:08
Ejj,ez is milyen old school már!De az egyik legjobbak!
Ha jól tudom van egy dupla album válogatás vagy nestof vagymi lemezük.
"Vallási széthúzás,elönt a méreg Keresztény vagy pogány, nem ez a lényeg Ne keresd a különbséget, mi egyek vagyunk Eltipornak minket, hogyha egymással harcolunk"Archívum-Rossz Hit
Waffentrager88
Waffentrager88
2011.05.24. 22:01:08
Kitartas fiuk lessz meg szebb jovo nehez a fronton de megeri. Vesszen trianon!!!!!!!
Nemzetünk szolgálatában meg lehet halni, de elfáradni soha! myUserbar.hu
xdog88
2010.12.17. 09:31:30
nagyon jó!!!!!!!!!!!!!
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0041 s