Perihelion logo
Perihelion énekes : Vasvári Gyula
gitáros : Szabados Krisztián
basszusgitár : Somoskői Viktor
dobos : Katonka Barna

Koncertek:
2017-10-04 Budapest - Dürer - Voivod /CAN/ x Earth Ship /D/ x Perihelion Fellépők: Earth Ship, Perihelion, Voivod Be: 4500Ft. Kezdés: 19:00 Flyer
Az együttes 2014 januárjában alakult meg. Stílusok: black metal, shoegaze.A 2001 óta mûködõ debreceni Neokhrome zenekarról Peter D. Maniak énekes 2007-es kilépése óta sokáig nem lehetett hallani, annak, ellenére hogy a zenekar a 2000-es évek elsõ évtizedében számottevõ tagja volt a honi extrém metál színtérnek. A banda még Neochrome néven death/black metal mûfajban tevékenykedett, az apró névváltoztatás után pedig átállt a némileg alternatívabb black metal vonalra. Ezt bizonyítja a tavaly év végén megjelent Perihelion címû nagylemezük is, amelynek a Stellar Outcast címû dalára klipet is készítettek. Pár hete azonban bejelentette a zenekar, újabb névváltozás ált be, így az utolsó lemez címébõl kiindulva Perihelion néven mûködik tovább a banda.

"Régóta éreztük már, hogy egy olyan névre van szükségünk, mely sokkal jobban kifejezi azt a világot, amit a zenénk képvisel. Ez a döntés egyszerre jelent lezárást, folytonosságot és új kezdetet is. Az új név egyértelmû továbbvitele a legutóbbi lemezzel megkezdett útnak és a folyamatos zenei megújulással egy merõben új kezdet is."

Az új néven mûködõ csapat elsõ klipje a Nap felé néz címû dalhoz készült, a klip rendezõje pedig az a Costin Chioreanu, aki olyan zenekarokkal, elõadókkal dolgozott együtt, mint az At The Gates, Ihsahn, Darkthrone, Deicide, Ulver, Arcturus, és a Mayhem.

Albumok :

Nap fele néz (2014)
Perihelion - Nap fele néz1.Nap fele néz [watch video]
2.Élj 
3.Verőfény (VHK cover) 

Kedvencek közé jelölték :
xdamyenx, az éjszaka, Necromancer, SeTile, Gerincz, Professor Tauruscat, Sostenuto e maestoso , Across The Rubicon , Lucassen

Árva zenekar profil
Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0066 s