Plasma Pool logo
Plasma Pool Vokál : Gabo
Billentyűk : Zilahy István
Dobok : Kuli László

A zenekar 1990-ben alakult.Csihar Attila(ének),Kuli László(dob,ütõsök),Zilahy István(szintetizátorok).Késõbb hangtechnikusként és állandó segítõként csatlakozott Kismarty Lechner Csaba a Magyarországon sûrûn(élõben!)koncertezõ csapathoz.Zenei kísérleteiket leggyakrabban az ezoterikus-techno vagy industrial-gothic jelzõkkel jellemezték.A Koncertek apokaliptikus hangulatát sokkoló vetítések egészítették ki.Rendszeresen felléptek a budapesti Techno Art Show-n,a Vírus-esteken,budapesti és vidéki darkwave klubbokban.1993-ban az Egyetemi Színpadon avantgarde divatbemutatóhoz készítettek élõ zenei aláfestést Tompa Báj címmel.A Plasma Pool 1995-ig mûködött aktívan.Csihar a norvég Mayhem,az olasz Aborym és a magyar Korog zenekarokban énekelt tovább.2001 és 2004 között új albumon dolgozott a Plasma Pool .Az új énekes és szövegíró Gabo,aki festõ és tetoválómûvészként dolgozik Sopronban.A szerzõi kiadásban megjelentetett cd (Ezoterror) ,a zenétõl a borítóig ,tljes egészében az új Plasma Pool közös munkája.

"A Plasma Pool a hazai underground zenei színtér egyik meghatározó bandája volt a kilencvenes években. Zenei kísérleteik alapvetõen átformálták az elektronikus zenérõl alkotott képet. Bizarr módon ötvözték a black metált az EBM-el és az indusztriális zenével. Provokatív koncertjeik mély nyomot hagytak a hallgatóságban. A hazai sekélyes szellemi nívót figyelembe véve természetes, hogy kizárólag külföldi kiadók foglalkoztatták a Plasma Poolt és adtak ki tõlük két CD-t, "I" és "Drowning" címen. Nevük néhány évig csak az interjúkban és zenei elemzõ cikkekben tûnt fel, de 2004-ben - az idõközben átalakult trió - új lemezzel rukkolt ki. Ez az Ezoterror."

A Plasma Pool zenekar felhívása ( 2010. július 28.) :

Nem is olyan régen, egy laza sör mellett ráébredtünk arra, hogy az "indusztriál-legendaként" számon tartott, valaha volt Plasma Pool nevû zenekarocskánk cca 20 éve adta az elsõ koncertjét. A dátum persze nagyjából a feledés homályába veszett már, de olyan 1990 vége, 1991 eleje lehetett, talán a PECSÁ-ban.

Arról is beszélgettünk, hogy bizony nemigen lett igazán dokumentálva az az idõszak az egy hivatalos, meg a második, inkább "kalóz" CD kivételével, természetesen nem számítva a különbözõ rissz-rossz kazettás terjesztéseket.Aztán számba vettük, hogy mik is maradtak fenn különbözõ fiókok mélyén, és a zenei anyag megfelelõ mennyisége, illetve az évforduló okán elkezdtük törni a fejünket egy díszdobozos, limitált szériás, de profi, és általunk készített dokumentatív kiadványban, amivel talán fel tudjuk pezsdíteni 2011 indusztriál közéletét, vagy, ha azt nem is, akkor legalább a még élõ rajongók hozzájuthatnának valamiféle "hivatalos" PP gyûjteményes anyaghoz.

Amink van:

Mivel elég pedáns népség voltunk már akkor is, ezért gyakorlatilag majdnem minden koncertet és próbát rögzítettünk. Természetesen az akkori kor technikájának megfelelõen kazettákon, mivel a mobiltelefon mellett még a házi felhasználású CD-író sem volt akkoriban feltalálva, vagy ha igen, akkor sem csóringer magyar zenészeknek. Természetesen nem minden maradt meg, mivel 20 év nagy idõ, de gyakorlatilag megvan a szegedi, soproni, Orczy kertbeli, Tilos az Á-beli koncertek anyaga, a Fashion Show anyaga, illetve néhány próbafelvétel.

Tervünk szerint ebbõl össze tud állni a mai, a szerencsére már rendelkezésünkre álló stúdiótechnika által feljavítva egy hallgatható anyag (újrakeverésrõl nem lehet szó, hiszen nem sávos, hanem sima sztereó felvételek ezek, ócska kazettákon). Szeretnénk az ÖSSZES PP számot megjelentetni, a legjobban sikerült koncertfelvételekbõl összeválogatva, sõt lehet, hogy lesz olyan, aminek több verziója is lesz a CD-ken. Megjegyezzük, hogy cca 40-50%-a jelent meg az elkészült kompozícióknak, így talán azoknak is lesz elég sok újdonság, akik egyébként "betéve tudják" a PP életmûvet.

Van még:

Sok-sok fotónk, amik természetesen mind bekerülnek a dobozba, persze ebbõl lehetne több is.

Amink viszont egyáltalán nincs:

Videoanyagok.Pedig majd minden koncerten videózott valaki, esetenként egészen sokan. Sõt, a '92-es Techno Art Show-t, még az M1 is felvette, profin, sok-sok kamerával, igaz, abból azóta se látott senki egy percet sem. Még az is lehet, hogy már letörölték.

Tehát, ha tényleg egy puccos kis csomagot szeretnénk nektek és magunknak összedobni, amiben még film is van, akkor nagyon nagy szükségünk lenne:

* Minél több videoanyagra, akárhonnan, akármilyen formátumban,

* minél több fotóra, leginkább olyanokra, amik koncerteken, általatok készültek. (A promó jellegûek megvannak.)

Kérjük, hogy akinek van bármi a fentiek közül, az vegye fel velünk a kapcsolatot a plasmapool91[kukac]gmail.com e-mail címen.

Természetesen ötleteket és kívánságokat is lehet küldeni.Az is természetes, hogy aki értékelhetõ, és felhasználható video- és fotóanyagot tud adni, az a majdani kiadványból tiszteletpéldányt kap.

Halálfélelem, klausztrófóbia, öngyilkosság, zuhanás, fájdalom. Alkoholizmus, antiszociális viselkedés, remegés, tudatmódosulás. Hangminták a Temetetlen múlt c. filmbõl, ill Ulvertõl. Ég a szem, köröm törik a betonba. Mocsok, zúgás, suttogás, fájdalom.

...és végül a teljes becsavarodás.

Valami elektroambient, nektek. Méltatlanul elfeledett, és alulértékelt. Odabaszós kórkép rólatok, nektek.MEGHALTOKMIND!

Albumok :

Live (1992)
Plasma Pool - Live 1.Prince Of Fire (studio 93) 
2.False The Saints (studio 92) 
3.Story Of Flying (studio 93) 
4.Brainsucker (studio 91) 
5.1993 (live in Budapest 26/03/92) 
6.Again (live in Szeged 16/09/92) 
7.Spider (live in Sopron 14/05/93) 
8.Elsiettet Temetès (studio 94) 
9.Tompa Báj (studio 94) 
II. Drowning (live album) (1997)
Plasma Pool - II. Drowning (live album)1.Intro: Fear 
2.Brainsucker 
3.Sick Of Rain 
4.Again 
5.Wet Desert 
6.Enter To My Me 
7.Satellite 
8.Chanceless Religion 
9.False The Saints 
10.Prince Of Fire 
11.1993 
12.Outro: Fear 
Promo/Demo (1998)
Plasma Pool - Promo/Demo 1.Prince of Fire 
2.False the Saints 
3.Story of Flies 
Ezoterror (2004)
Plasma Pool - Ezoterror1.Ezoterror 
2.A Címzett Ismeretlen 
3.Csontnyesõ 
4.Mindegy 
5.Add A Felét! 
6.Néma Part 
7.A Zuhanás Anatómiája 
8.Örökké És Sohatöbbé 
9.Álmatlanság 
10.Ólomból Aranyat 

Kedvencek közé jelölték :
ash73, Wiwczarek, Domini_KA, Andris6

Árva zenekar profil
Hozzászólások :
amajom
amajom
2010.04.17. 11:40:19
:D:D ooo.... na szépen vagyunk :DDD iddogálunk? na meg is lesem az iwiw es fzn klubbot :D
Én azért gyűlölök mert szeretek. szeretem hazámat és népemet. még nem cserélik le a véremet, mind addig ég bennem a gyűlölet!!
Csontnyeső
Csontnyeső
2010.04.13. 01:19:53
Plasma Pool klub az iwiw-en:http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2912625
A jóléted erőltetett JÁRVÁNY!!!

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0077 s