Rob Zombie logo
Rob Zombie Rob Zombie : Robert Bartleh Cummings
Élete:

1965. január 12-én született New Yorkban. A Hammer World magazinnak adott 2006-os interjúban, amely az Educated Horses nevű új nagylemezről szólt, Rob mesélt a riporternek az 1970-es években lezajlott múltjáról."… én abban a korszakban nőttem fel, a '70-es évek zenéin. Nem Slayer-en vagy Metallica-n, sokkal inkább Alice Cooper-en, KISS-en, Led Zeppelin-en, Rush-on, Blue Öyster Cult-on. De a többiek is olyan zenére indultak be mostanság mint a régi Slade vagy a T-Rex. Úgyhogy ez az ős-glam vonal nagyon ott van a lemezen szerintem…Rob olyan családban nőtt fel, mely cirkuszi mutatványokat adott elő. Rob elmesélte a Hammer Wolrd Magazinnak adott interjúban azt is, hogy túlélt egy lövöldözést. Ott álltak a "csatatér" közepén, amikor egyik ismerősük szólt nekik, hogy arra fussanak. Rögtön szét is vágták a fejét. Rob szülei szerencsére jöttek és kimenekítették gyermekeiket a bajból. A cirkuszi-mutatvány neve "Educated Horses" volt. Innen kapta a nevét a 2006-os album is. Ugyanis lovakkal voltak a bemutatók. Rob elmondása szerint volt egy olyan eset, amikor az egyik ló összezúzott egy nézőt. Innen az "Educated Horses" lemezcím.Rob kedvencei voltak többek között az említett Alice Cooper, vagy a KISS, valamint a Black Sabbath és a The Ramones. Ezek hatására kezdett zenélni. 1985-ben akkori barátnőjével megalapította a White Zombie nevű zenekart amely később hatalmas sikereket ért el.2002 halloween-ján, feleségül vette Sheri Moont, akivel 13 éve jártak együtt.
Zenei munkássága:

1985-ben alapította meg első igazán ismert zenekarát, a White Zombie-t. A csapatban nem voltak állandó tagok, első EP-jükön amely még a megalakulás évében jelent meg, valamint az azt követő EP-n a dobos, és a gitáros már más. Utóbbi dobosuk, Ivan de Purme azonban egészen 1995-ig tagja maradt a csapatnak. Első éveikben New York legkoszosabb klubjaiban zenéltek, mígnem 1987-ben szerződést kötöttek a Caroline Records-dzal, és kiadták első albumukat. Azonban a nagy áttörést az 1992-es "La Sexorcisto: Devil Music Vol 1." nevű nagylemezükkel érték el, annak is főként "Thunder Kiss '65", és "Black Sunshine" nevű dalaival. Az album második helyezést ért el a Billboard listán. Következő albumuk ismét óriási sikert ért el. Az "Astro Creep: 2000" című albumról rengeteg sikeres dal jött ki kislemezként is. 1997-ben a White Zombie feloszlott.
Szóló karrier:

A White Zombie 1997-ben oszlott föl. 1996-ban Rob Alice Cooper társaságában készítette el a "Hands Of Death (Burn Baby Burn)" nevű dalt. Ez volt Rob első zenei tevékenysége, a zenekarán kívül.Rob nem hagyta abba zenei pályafutását, és szóló karrierbe kezdett. Dobosként vele maradt a zenekar dobosa John Tempesta, basszusgitárosként érkezett Blasko, gitárosként pedig Mike Riggs. A Hellbilly Deluxe 1998-ban jelent meg, és nagy sikereket hozott Robnak. Rengeteg dal vált közismert slágerré, és a slágerlistákon is nagy helyezéseket értek el (pl: "Superbeast", "Dragula", "Living Dead Girl", "Meet The Creeper") Az imént felsoroltak közül különösen a "Dragula" számít nagy dalnak, sokak szerint ez a dal Rob pályafutásának legnagyobb dobása.A következő album, 2001-ben jelent meg, és a The Sinister Urge nevet viseli erről az albumról, főként a " Demon Speeding, "Feel So Numb", "Never Gonna Stop", "Dead Girl Superstar" című dalok értek el sokat. Azonban az album megjelenése után, a zenekaron belül korántsem volt minden rendben. A turné után Rob azt nyilatkozta, hogy most jó időre leáll a zenéléssel.Rob Zombie (Nova Rock 2014)Rob négy éven keresztül szüneteltette a zenélést, és filmrendezőként dolgozott, és elkészítette a "The House Of 1000 Corpses" és a "The Devils Reject" című filmeket, amiket elmondása szerint nagyon élvezett. Amíg Zombie a filmezéssel volt elfoglalva, Mike Riggs, és az ex-White Zombie dobos John Tempesta megalakították a Scum of The Earth nevű heavy metál zenekart amelynek stílusa nagyban hasonlít a "mester" korai szólómunkáihoz.Rob 2005-ben tért vissza a zenéhez. A cunami áldozatainak megsegítésére tartott koncerten a Camp Freddy nevű projekt hívta meg eljátszani a "Thunder Kiss '65" nevű White Zombie dalt. A fesztiválon ott volt John5 is, aki azt mondta Robnak, hogy ha fellép az Ozzfest-en akkor szívesen menne gitározni. Rob tényleg kapott meghívást a fesztiválra. A régi csapatból csak Blasko maradt Robbal, és amikor Rob elmondta az ötletet Blasko-nak, ő Tommy Clufetos dobost ajánlotta aki akkor Alice Cooper-nél dobolt.Miután a fellépés sikeres volt, Rob friss csapatával 2006-ra készítette el az Educated Horses nevű új lemezt. Erről az albumról, főként az "American Witch" nevű felvétel nyerte meg a hallgatókat.

Albumok :

Hellbilly Deluxe (1998)
Rob Zombie - Hellbilly Deluxe1.Call of The Zombie 
2.Superbeast 
3.Dragula 
4.Living Dead Girl 
5.Perversion 99 
6.Demonoid Phenomenon 
7.Spookshow Baby 
8.How To Make A Monster 
9.Meet The Creeper 
10.The Ballad of Ressurection Joe and Rosa Whore 
11.What Lurks On Chanell X? 
12.Return of The Phatnom Stranger 
13.The Beginning of The End 
The Sinister Urge (2001)
Rob Zombie - The Sinister Urge1.Sinner`s, Inc 
2.Demon Speeding 
3.Dead Girl Superstar 
4.Never Gonna Stop (The Red Red Kroovy) 
5.Iron Head 
6.Go To California 
7.Feel So Numb 
8.Transylvanian Transmission 
9.Bring Her Down 
10.Scum Of The Earth 
11.House Of 1000 Corpses 
Educated Horses (2006)
Rob Zombie - Educated Horses1.Sawdust in the Blood 
2.American Witch 
3.Foxy Foxy 
4.17 Year Locust 
5.The Scorpion Sleeps 
6.100 Ways 
7.Let It All Bleed Out 
8.Death of It All 
9.Ride 
10.The Devil’s Rejects 
11.The Lords Of Salem 
Hellbilly Deluxe 2 (2010)
Rob Zombie - Hellbilly Deluxe 21.Jesus Frankenstein 
2.Sick Bubble-Gum 
3.What? 
4.Mars Needs Women 
5.Werewolf, Baby! 
6.Virgin Witch 
7.Death and Destiny Inside the Dream Factory 
8.Burn 
9.Cease to Exist 
10.Werewolf Women of the SS 
11.The Man Who Laughs 

Kedvencek közé jelölték : 417
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Sin Cara
Sin Cara
2014.10.21. 10:15:29
Frissítve :)

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0037 s