Sick Of It All logo
Sick Of It All ének : Lou Koller
ének,gitár : Pete Koller
basszusgitár,ének : Craig Setari
dobok : Armand Majidi

Koncertarchívum:
2010-10-15 Budapest - Dürer Kert - SICK OF IT ALL (USA), MADBALL (USA) [Képtár]
A Sick of It All (SOIA) egy New York hardcore zenekar, melyet Lou Koller (ének), Pete Koller (gitár), Armand Majidi (dob) és Rich Capriano (basszusgitár) alapítottak 1986-ban.


A kezdetek (1986-1992)


A New Yorki Queens-bõl, a Sick of It All olyan New York hardcore zenekarok mellett alapult, mint a Straight Ahead, és a Rest In Pieces, melyekben részt vett Majidi és a jelenlegi Sick of It All basszusgitáros Craig Setari. Majidi csatlakozott a Koller testvérekhez és Rich Caprianohoz, hogy felvegyék a Sick of It All demot 1986-ban, miután az eredeti basszusgitáros Mark McNielly és dobos David Lamb kiléptek. A zenekar vasárnap délutánonkét játszott a CBGB találkozókon, majd nemsokkal késõbb kiadták az elsõ 7"-es lemezüket a Revelation Records jóvoltából (amit késõbb, a kiadás tizedik évfordulóján újra kiadtak, 1997-ben).

1988-ban a Sick of It All leszerzõdött a Relativity Records-al, majd felvették az elsõ nagylemezüket Blood, Sweat and No Tears címmel, ami 1989-ben meg is jelent. A következõ lemez, a Just Look Around 1992-ben készült el.


Növekvõ népszerûség (1993-1997)


Megjelent a Scratch the Surface nagylemez az EastWest Records jóvoltából. Elkészült a "Step Down" video és a "Scratch The Surface". Ezt elõször egy közeli baráttal vették fel, a Straight Ahead, Rest In Pieces, Youth of Today és Agnostic Front basszusgitárosával, Craig Setari-vel, õ helyettesítette Rich Capriano-t 1993 elején.

A zenekart rossz fényben tüntette fel, hogy 19992 decemberében Wayne Lo, egy fiatal diák lelõtt két embert és többet megsebesített a Simon's Rock College-ben, Massachusetts-ben. Fényképek kezdtek keringeni a letartóztatásáról, amikor is egy Sick of It All pólót viselt. Miután megvádolták õket, hogy erõszakot szítanak a fellépéseiken és a zenéjükön keresztül, a zenekar a sajtóban (fõként a The New York Times-ban) védte meg magát.

A Scratch the Surface nagy sikere tette lehetõvé az elsõ világkörüli turnéjukat. 1997-ben megjelent a második lemezük az EastWest kiadótól, a Built to Last. Ez sokkal punkosabb volt mint az elõzõ, a Built to Last sok élõ felvételt tartalmaz, olyanokat mint az "Us vs. Them," a "Busted" és a "Good Lookin' Out." Ez a lemez jelentette a zenekarnak az EastWest kiadóval kötött szerzõdés végét is.


A Fat Wreck Chords évek (1998-2004)


1998-ban a Sick of It All leszerzõdött egy független lemezkiadóval, a Fat Wreck Chords-al, amit a NOFX-es Fat Mike alapított. Miután megjelent a "Potential For A Fall" kislemez - amihez videoklip is készült, a Call To Arms 1999 februárjában került piacra.

A 2000-es folytatás, a Yours Truly sokkal kevesebb kritikát kapott. Annak ellenére, hogy a lemezen olyan dalok hallhatóak, mint a "Blown Away," a "The Bland Within," a "District" és az "America," néhány rajongót elidegenített az album progresszív természete, és egy interjúban a banda frontembere, Lou Koller azt magyarázta, miért ilyen alacsony az eladások száma.

2001-ben a Sick of It All elkészítette a home-videóját, a The Story So Far-t, majd egy évvel késõbb egy koncertlemezt a Fat Wreck Chords jóvoltából, a Live In A Dive-ot. Ezen a lemezen a Sick of It All teljes karierjébõl tartalmaz dalokat.

2003-ban elkészült a hetedik nagylemez, a Life on the Ropes. 2004-ben a zenekar kiadott egy ritkaságokból és feldolgozásokból álló lemezt, melynek címe Outtakes for the Outcast.


Jelenlegi tevékenység és a jövõ (2005-tõl napjainkig)


2005 elején a zenekar leszerzõdött az Abacus Recordings-al, hogy felvegyék a Life on the Ropes folytatását. Az új lemez, melynek címe Death to Tyrants 2006 április 16-án került a polcokra. 2007 elején a banda olyan zenekarokkal turnézott, mint az AFI és a The Dear & Departed.

2007 április 24-én megjelent egy válogatáslemez, az Our Impact Will Be Felt, melyen olyan elõadók dalainak feldolgozásai hallhatóak, mint a Bane, Bleeding Through, The Bouncing Souls, Hatebreed, Himsa, Madball, Most Precious Blood, Napalm Death, Pennywise, Rise Against, Sepultura, Stretch Arm Strong, Unearth, és Walls of Jericho.

Kedvencek közé jelölték : 101
Árva zenekar profil
Hozzászólások :
wukichewie
wukichewie
2010.12.04. 15:39:45
Nagy banda
SzT

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0085 s