The Worst Nightmare logo
The Worst Nightmare Gitár : Minya
Basszus : Pityke
Ének : Dagadt
Dob : ''Kávás'' Peti
A zenekar megalakulása elég régen történt. 2001-ben a gitáros problémákkal küzdõ V.sz.-zenekar dobosa/Thomas/ és az egy ideje zenekar nélkül lévõ Minya /ex-Alakulat/ úgy gondolták ,hogy aktivizálni kéne magukat és egy régebben nem zenélõ cimborájukkal /Udo/ kiegészülve megalapították a The Worst Nightmare zenekart. Már „csak” egy énekest kellett keresniük…..Úgy döntöttek ,hogy erre a posztra a már említett gitáros problémákkal ill. gitáros hiánnyal küzdõ V.sz. énekesét Gerit-t kérik fel. Ebben a felállásban kezdõdtek el a próbák és rövid idõn belül elkészült 5-6 nóta ami néhány feldolgozás számmal egészült ki .A banda lenyomott egy bulit a Max Resist vendégeként Budapesten ami elég jól sikerült. Aztán miután megoldódtak a V.sz. gitáros problémái egy zenekari megbeszélés után a banda bizonytalan idõre beszüntette a munkáját. Minya is tagja lett a V.sz.-nek és így a megírt 5-6 dal is bekerült az elõbb említett zenekar repertoárjába ill. a Hate Parade címû lemezére is. 2006-ban miután T. és a V.sz. utjai elváltak/2005 vége/ egymástól, újra felmerült , hogy M.-val közösen kezdjenek valami zenei projektbe. Elõször csak néhány dal feldolgozására gondoltak pusztán kedvtelésbõl. De hamar megszületett néhány új dal ötlete és úgy döntöttek , hogy újra élesztik a The Worst Nightmare zenekart , és egy teljesen új repertoárt készítenek. Eleinte csak kényszerbõl Thomas énekelgette fel a nótaötleteket, aztán úgy döntöttek , hogy marad ez a felállás, ez lesz a banda egyik jellegzetessége. Idõközben elkészült egy lemeznyi anyag, és felmerült egy basszer bevételének lehetõsége is. 2007 õszén aztán Pityke érkezésével háromtagúra /ezáltal koncertképesre/ bõvült a csapat. M. - gitár, T.- dob és ének, P.- basszusgitár. 2008 februárjában rögzítésre került a banda elsõ albuma az Elsõ Rémálom , /a kiadása sajnos egyenlõre csúszik …./ majd májusban az elsõ fellépésen is túl volt a banda. A csapat zenéje a hatecore stílus jegyeit viseli, szöveg világában pedig napjaink problémáitól egészen a mitológiai történetekig terjed a skála . Fontos jellemzõje még a zenekar alapítóinak a straight edge életforma követése is.2009 elején Thomas elhagyta a zenekart. Így a dobok mögé "Kávás"Peti érkezett, a frontra pedig Dagadt úr áll.

Albumok :

Az első rémálom (2008)
The Worst Nightmare - Az első rémálom1.Worst nightmare 
2.Szabadnak születtünk 
3.Egy az egyben 
4.Mindig tisztán 
5.Nincs más jövőd 
6.Árpi a sharpie 
7.Szívd fel! 
8.Névtelen hős 
9.Törvényes erőszak 
10.Itt minden eladó 
11.Újra ég a fáklya 
12.Bárdok dala 
13.Vérfarkas 
14.White American Youth (W.A.Y.) 

Kedvencek közé jelölték :
CsÁcSi88, Köcsög NSPunk, XmathieuX, Szilvia, Tomi Hate X Edge, L__Bálint, anadrol, lazlo, midgard, Kendoka, 8_Davey_8, tattooed88, führer88.14, kelevéz71, _merodasd, Hungarista27, aafa8h, Lanti14 18 89-1, lenaWP, varju1488, Róbert88, kiskaloz33, kacsa88, Scourge of God, weszti, Bullethead, kiskunh8machine, Tojásoslekwár, multivitamin, iadrot, 93Totenkopf23, Einherjar1488, Devastating, Berserker88, peter7802, walhalla, viktor880721, hungaryan, kriko, ferikee1488

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
apolo
apolo
2011.10.04. 19:22:10
Kijött az új album,a Sopron Hardcore,elég gyilok lett.Aki valami jó zúzós/anti pc jobbos zenére kíváncsi,annak mindkét album ajánlott.


*módosítva: 2011-12-18 15:53:57
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.005 s