Tvangeste vokál : Michael "Miron" Chirva
billentyűk : Naturelle Chirva
női ének : OlaA
ex-gitár : Nikolay Kazmin
ex-billentyűk : Victoria Koulbachnaja
ex-basszusgitár : Vanoe Mayoroff
Az együttes Kalinyingrádban (Oroszország) alakult 1996 augusztusában. Michael "Miron" Chirva, egy fiatal kezdõ gitáros-vokalista hirdetések útján keresett tagokat, célja az volt, hogy a legprofibb gárdát hozza létre. Végül 1998 májusában sikerült ezt elérnie, a végleges felállást Miron (gitár-vokál), Nikolay Kazmin (gitár), Victoria Koulbachnaya, az öt zenekarban játszó karmester (billentyû) és az eredetileg klasszikus gitárosként végzett Vanoe Mayoroff (basszus) alkotta.

Nevüket egy porosz településrõl kapták, ami Kalinyingrád helyén állt egykor. Tvangeste-et 1255-ben a Német Lovagrend pusztította el. Az első album címe is erre utal, Regiomontum ugyanis Tvangeste latin neve volt.

1998 elején készült el a Blood Dreams címû kislemez és a Thinking címû demó. Mindkettõ pozitív visszajelzéseket kapott a volt Szovjetunió területérõl. Ezután döntött úgy a banda, hogy ritkán fognak élõben föllépni.

Nem sokkal ezután találkoztak a Century Media orosz képviselõjével. Vele kötöttek szerzõdést az elsõ stúdióalbumról.

Fél év munka után, 2000 januárjában jelent meg a Damnation Of Regiomontum, amely elsöprõ sikert aratott. A Tvangeste-et számos országban választották az év black metal bandájának. Az egyedi hangzást a kemény, zúzós black metalos riffek és a nõi ének, klasszikus hangszerek, szimfonikus hangszerelés kombinációja adta, valamint a számok hossza. 5 szám tett ki összesen 50 percet.

2001-ben az együttes két albumra írt alá szerzõdést a Valgalder kiadóval, mely az egész világgal megismertette a Damnationt. Az album világsiker lett.

2001 márciusában belépett még egy billentyûs, Naturelle Chirva, Miron felesége, aki a dalok írásában is tevékeny részt vállalt. Naturelle már korábban is részt vett a komponálásban, õ kottázta le férje ötleteit, mivel Miron zenei képzettsége, mint azt egy interjúban bevallotta, nem terjed a kottaismeretig.

Miron és Naturelle a váltás után azonnal elkezdték írni a dalokat a második albumhoz. Az elsõnél sokkal jobbat akartak alkotni, ezért iszonyatos munkába kezdtek. Segítségül kapták a Balti Szimfonikus Zenekart a felvételek idejére, ami azt jelentette, hogy minden hangszernek külön kellett megírni a kottákat. Ez 300 lapot jelentett, amit Naturelle és Katya (a zenekar elsõhegedûse) végzett el, nagyjából egy hónap alatt.

Az album egy õsi porosz legendát mesél el, amely számról számra folytatódik. A Valgalder remek átmeneti dobost szerzett a felvételekhez, Cezar Mielko-t a Dominiumból. Noha Cezar nem lett hivatalos tag, ígérete szerint minden koncerten a zenekar rendelkezésére áll.

2002 februárjában végül elkészül a FireStorm címû album, de a lemez nem jelenhetett meg. Novemberben a Valgalder csõdbe megy, az album minden jogát eladja a japán World Chaos Production kiadónak, amely a legtöbb pénzt kínálta érte.

Decemberben a Tvangeste aláírja az albumra szóló szerzõdést a WCP-vel. Következõ év szeptember 1-jén végül megjelenik a FireStorm, mely egy hónap alatt a metalmagazinok listáinak élére kerül.

A Tvangeste sosem kapta meg a megérdemelt népszerûséget. Számos turnémeghívást kaptak, olyan nevektõl, mint a Cradle Of Filth, a Mayhem, az In Flames, a Moonspell, az Ancient, vagy a Windir, de egyiket sem fogadhatták el. Számos egyéb probléma mellett (dobosuk, Cezar Lengyelországban él, ami lehetetlenné teszi a próbákat, Nikolayt pedig börtönbe zárták emberölésért, amelyet önvédelembõl követett el, amikor egy részeg rátámadt egy késsel), a fõ oka ennek az, hogy oroszok lévén, minden országba vízumra van szükségük, amelyet átkozottul nehéz minden tagnak megszerezni.

2003-ban a FireStorm dallamai adják az aláfestést egy kis költségvetésû kanadai filmben, a Sinners And Saints-ben. A horror-thriller-erotikus-akció-sci-fi mûfajokat elegyítõ film rendezõje, Melantha Blackthorne, a zenekar régi rajongója, nagyot fogott a zenével, mivel a filmrõl szóló legtöbb kritika ezt méltatja leginkább (vagy éppen csak ezt).

2005. elején az öttagú banda kéttagúra szûkült, mivel Miron és Naturelle Kanadába emigráltak. Jelenleg a harmadik albumon dolgoznak.

Albumok :

Damnation Of Regiomontum (2000)
Tvangeste - Damnation Of Regiomontum1.From Nameless Oracle [watch video]
2.Angel`s Retreat 
3.Damnation Of Regiomontum 
4.Thinking... 
5.Born To Be King Of Innerself 
6.Outro 
FireStorm (2003)
Tvangeste - FireStorm1.Introduction 
2.Raven (Under The Raven`s Black Wings) [watch video]
3.Birth Of The Hero 
4.Fire In Our Hearts 
5.Perkuno`s Flame 
6.Godless Freedom 
7.Storm 
8.Tears (Tears Will Wash Off The Blood From My Sword) 

Kedvencek közé jelölték :
Skywalker, Barbie, Synerella, Dark Messiah, Alvara, Esztr, Arwille, puding*, Azathoth, _Petra_, Serenula Lonesomhel, sparta1349, RaVeN, Spring, Dyreth, Sweet Doll, Diabolical, Serpentine, Domi, ghost13, Eperke, asmodai23, Black_Bell, Zarek^Tzimisce, Blacksilver, davvesz, Boyler, DarkMistress, Total Metal Klub, benshee, metamorph, martiin18

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
- Fomeus -
- Fomeus -
2009.09.06. 11:11:17
Szia kicsi Puding!!! Én is ismerem és nagyon szeretem őket....Szerintem karakteres zenét játszanak! Nálam benne vannak a szó szoros értelmében vett kedvencek között!!

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0085 s