Vesztegzár logo
Vesztegzár Bass : Akács Gergely
Dob : Monostori Ádám
Gitár : Fodor Ákos
ének : Hökkön Attila
Gitár : Dankó Balázs János

Koncertek:
2019-07-11 Dunaújváros - Szalki-sziget - Rockmaraton 2019 - 3.nap Fellépők: Agregator, Ahriman, Alcohol, Andartar, Bornholm, Carach Angren, Christian Epidemic, Cool Head Klan, Doomas, Dramgrave, Dyind Wish, Echonald, Insomnium, Junkies, Kalapács, Marduk, Mgla, Mudfield, Nevergreen, Ossian, Paradise Lost, Perihelion, Reason, Rebel, Sear Bliss, Stress, Vesztegzár, Wolfheart, Zorall Kezdés: 13:00 Flyer


A történet 2005-ben kezdõdött, Komáromban. Ekkor „Spit” név alatt játszott fõleg Sepultura és Moby Dick feldolgozásokat Herczeg Bálint (ének/gitár), Keszi Csaba (gitár), Akács Gergely (basszusgitár) és Monostori Ádám (dob). Néhány környékbeli koncertet követõen, 2007 nyarán a formáció feloszlott.

2007 augusztusában azonban már megalakult a „Vesztegzár”, mely csupán annyiban különbözött az elõzõ felállástól, hogy az ének/gitár posztot Fancsik „Gesztenye” István foglalta el. Zenei iránynak a - gyökerekhez hûen - thrash metál lett kitûzve. Már az õsszel sikerült színpadra állítani egy, már saját dalt is tartalmazó rövidke mûsort. A zenekar lendületét nem törhette meg, hogy Gesztenye már az év végén kiszállt. 2008 elején Rózsavölgyi Tamás (gitár) érkezett a zenekarba, Keszi Csaba pedig a gitározás mellett átvállalta az énekes teendõket is. Egy dalszerzésben és koncertezésben gazdag félév következett, melyet az tört meg, hogy júniusban Keszi Csaba is kiszállt a zenekarból.

A zenekar körüli bizonytalanságot Kotroczó Róbert (ének) érkezése szûntette meg 2008 õszén. Mivel Robi csak a mikrofonért felelt, így kialakult az egygitáros felállás, mely neki is látott a koncertezésnek és a további dalszerzésnek. 2009 elején Fodor Ákos (gitár) érkezésével öttagúvá bõvült a csapat, így véget is ért az egygitáros idõszak. A nyár folyamán ismét változások történtek, amikor Robi helyét a „Spit”-bõl már jól ismert Herczeg Bálint (itt már csak ének) vette át. Eddig a szövegekért mindig az aktuális énekes felelt, ekkortól azonban Ákos vállalta magára ezt a feladatot. A 2010-es év meglehetõsen mozgalmasra sikerült. A Tatabányán megrendezésre került XV: Peron Tehetségkutató különdíjasa lett a zenekar, majd elkészült egy három dalt tartalmazó demo, mely a „Promo” nevet kapta. Október végén pedig sikerült egy nagyszerû koncertet adni a belgiumi Liége városában. A 2011 eleji koncertek zárásaként a salgótarjáni ÉTER Fesztivál tehetségkutatójának elõválogatására utazott el a zenekar. A sikeres szereplés pedig továbbjutást ért. Ezt követõen a zenekar és Tamás útjai elváltak, így a döntõn való megmérettetés elmaradt.

2011 júliusában Dankó Balázs érkezett Tamás helyére. Így kialakult a jelenlegi felállás, mely decemberben elhatározta, hogy egy év alatt megír és rögzít egy vadonatúj dalokból álló albumot. Ennek szellemében 2012 az aktív koncertezés mellett a dalszerzéssel telt, majd õsszel Smici (Moby Dick, Bloody Roots) soproni stúdiójában rögzítésre került, és december 28-án megjelent az elsõ nagylemez, a „Beteg világ”. A „Gyûlölet és harag” címû dalhoz pedig elkészült egy stúdióklip.
látogató 2010.04.26. óta
Kedvencek közé jelölték :
KisAtti, arnike, Sapicob, Lecram, Faby, Moneszz, El mejor, Boszi1989, Andrew, Lyann, Kismonesz, SubbySnake, Dancsyka, Nitroglicerin, Pyromaistro, D Evil , Fradika, rock cicaa, Darkangel 91, AsesinaReina, fröccsöntő, Petya777, werwolf62, Kóbor Vámpír, TÖKFEJŰ, seven987, Mira0001, hunbig4 fan, DarkAvenger, Szimy, _FRADISTA NIKIKE_, Csinszka, Moloch, Triumph of Death, Megszállómánia, Armour Claw Ring, Teréz, HungAryan Metal Terrorist, Metálcsászár, Csucsulf

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Nitroglicerin
Nitroglicerin
2013.06.12. 13:26:22
Van egy rádió,ahol főnök vagyok,illetve olyasmi,és ott híresztelem a Vesztegzárt:)
 
Nitroglicerin
Nitroglicerin
2013.06.11. 12:53:26
Vesztegzár képlet : ( + % - \m/ . . . \m/ - % + ) = \m/ Örökre \m/
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!

Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0235 s
© vesztegzar.rockerek.hu