Victor Wooten logo
Victor Wooten Basszusgitár : Victor Wooten

 • Hivatalos Weboldal < < < Katt ide!


  Hivatalos FaceBook oldal

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Victor Wooten Lemonte (született szeptember 11, 1964) egy amerikai basszusgitáros, zeneszerzõ, író és producer , és azt a címzett az öt Grammy-díjat .
  Õ egy innovátor, zeneszerzõ, hangszerelõ, elõadó, producer, énekes, és a multi-instrumentalista. He is a skilled naturalist and teacher, a published author, a magician, husband and father of four, and a five-time Grammy award winner. Õ egy képzett természettudós és tanár, a közzétett szerzõ, egy bûvész, férj és apa, négy, illetve öt alkalommal Grammy-díjas. But those gifts only begin to tell the tale of this Tennessee titan. De ezek ajándékok csak elmondani a történetet ennek a Tennessee titán.


  Victor, ismert a szóló lemez és túrákat, és tagja a Grammy-díjas szuper csoport, Béla Fleck & The Flecktones, nyert a legtöbb minden jelentõs díjat kapott a basszusgitáros. He was voted Bassist of the year by Bass Player Magazine three times and is the only person to have won the award more than once. Õ volt a basszusgitáros szavazott az év Bass Player Magazine három alkalommal, és az egyetlen személy, hogy megnyerte a díjat többször is.

  A legfiatalabb testvére az öt csodálatos Wooten testvérek (Regi, Roy, Rudy és József), Victor kezdett zenélni nagyon korán. Growing up in a military family in which his older brothers all played and sang, Victor began his musical journey under the tutelage of his oldest brother Regi. Nõttem fel egy katonai család, amely az õ bátyja minden játszott és énekelt, Victor kezdte zenei utazás gyámsága alatt legidõsebb testvére Regi. Realizing that the family band would be complete if they had a bass player, ten-year-old Regi began showing two-year-old Victor how to play. Felismerve, hogy a család zenekar lenne teljes, ha volt egy basszusgitáros, tíz éves Regi kezdõdött, amelyen két éves Victor, hogyan kell játszani. By the time he was 3, Victor was performing neighborhood concerts with his brothers in the front yard of their home in Hawaii. Mire õ volt a 3., Victor teljesített szomszédságában koncertet testvérei az elsõ udvarán saját Hawaii-on. At age six, he was touring with his brothers as the opening band for soul legend Curtis Mayfield. Hatéves korában, õ volt a turné testvéreivel, mint a nyitó zenekar lelke legenda Curtis Mayfield. After living in Sacramento, CA a few years, the family moved east where the Wooten Brothers continued to hone their skills playing countless clubs and concerts along the east coast. Miután élõ Sacramento, CA néhány év, a család költözött keletre, ahol a Wooten Brothers tovább hone készségek játék számtalan klubok és koncertek keleti partja mentén.

  Victor hatott basszus mentorok, Stanley Clarke, Larry Graham és Bootsy Collins, de idézi a testvérek és a szülõk, mint a fõ hatások. "In music and in life, my parents and brothers were the foundation. They prepared me for life by giving and teaching me love and honesty. They also taught me to keep my mind open and learn to adapt to life's ever-changing circumstances. Their guidance has helped me stay grounded today." "A zene és az élet, a szüleim és a testvéreim voltak az alapítvány. Õk készített nekem az élet azzal, és a tanítás számomra a szeretet és az õszinteség. Azt is megtanított tartani az elmém nyitott és tanulni alkalmazkodni az élet folyton változó körülmények között. A útmutatást segített maradni földelt ma. " By the early '80s, now living in Newport News, Virginia, the brothers became mainstays at Busch Gardens theme park in nearby Williamsburg. A '80-as évek elején, most élõ Newport News, Virginia, a testvérek vált alapja a Busch Gardens vidámpark a közelben Williamsburg.

  Victor volt, bérelt egy bluegrass hegedûs után bátyja, Roy, meggyõzõdve arról, Busch Gardens "a rendszergazdát, hogy Victor játszhat. "I remember getting a phone call from Roy. He told me that he'd gotten me a job playing fiddle. I'd never played fiddle in my life. Roy asked me if I thought that I could learn to do it. I said, 'yeah.' "Emlékszem, kapok egy telefonhívást Roy. Elmondta, úgy, ahogy õ ütött meg egy állást játszik hegedûn. Én soha nem játszottam hegedû életemben. Roy megkérdezte, gondoltam, hogy én is tanulni kell csinálni. Mondtam , "igen." So, I borrowed a violin from my high school and learned a few fiddle tunes. The people at Busch never knew. I worked there in the country show for many years." Szóval, azt kölcsön a hegedû a gimnáziumi és megtanultam néhány hegedû dallamok. Az emberek Busch soha nem ismerte. Dolgoztam ott az ország show sok éven át. "

  Ez volt munka közben a vidámpark, hogy Victor és testvérei készült kapcsolatot zenészek Nashville-ben és New Yorkban. In 1988 Victor moved to Nashville, where he worked with singer Jonell Mosser and met New Grass Revival banjo ace Béla Fleck. 1988-ban Victor költözött Nashville-ben, ahol együtt dolgozott énekes Jonell Mosser és találkozott New Grass Revival bendzsó ász Béla Fleck. Later that same year, Fleck enlisted Vic, his brother Roy (aka Future Man ) and harmonica-playing keyboardist Howard Levy to perform with him marking the birth of Flecktones. Késõbb ugyanebben az évben, Fleck besorozták Vic, testvére Roy (aka Future Man ) és a harmonika-játék billentyûs Howard Levy végezni vele jelölés születése Flecktones. After three highly successful albums, Levy departed in 1993. Három nagysikerû albumot, Levy távozott 1993-ban. The band's new trio format enabled Victor to develop and display a staggering array of fingerboard skills that turned him into a bass hero of epic proportions and helped earn the band their first Grammy. A zenekar új trió formátumban képes Victor kidolgozása és megjeleníti a megdöbbentõ sor fogólap készségek be neki egy basszus hõse epikus méreteket és segített keresni a zenekar elsõ Grammy.

  A Flecktones teljes repülés, Victor meg a látnivalók a szólókarrierjét, elõször alkotó Bass Extremes fickó low-end úr Steve Bailey (ami egy oktatási könyv / CD, és két CD-t a mai napig), és végül kibocsátó a kritikus- elismert és úttörõ szóló debütálása, A kezeket, a Compass Records 1996-ban (szavazott az egyik legfontosabb bass felvételek minden idõk). Soon after, Victor took his solo show on the road with drummer JD Blair. Nem sokkal ezután, Victor vette egyéni kiállítása az úton a dobos JD Blair. Momentum and accolades built with successive tours and the release of What Did He Say? Momentum és elismerések épült egymást követõ túrák és megjelenése Mit mondott? in 1997, the Grammy-nominated Yin-Yang in 1999, and the double CD, Live In America in 2001. 1997-ben, a Grammy-díjra jelölt Yin-Yang 1999-ben, és a dupla CD-t, Live In America 2001-ben.

  Victor rejtélyes készségek és egyre növekvõ népszerûsége vezet felvételek és elõadások a mûvészek, mint Branford Marsalis, Mike Stern, Bruce Hornsby, Chick Corea, Dave Matthews, Prince, Keb Mo, Gov't Mule, Susan Tedeschi, Vital Tech Tones (Scott Henderson és Steve Smith), a Jaco Pastorius Word Of Mouth Big Band, és a filmzene a Disney film Country Bears.

  2005-ben Victor újra õ egyedül oldalán megjelenése Soul Circus (Vanguard Records). A three-ring affair, the disc boasts such guests as the Wooten brothers, Bootsy Collins, Arrested Development rapper/vocalist Speech, Howard Levy, Dennis Chambers, Saundra Williams, JD Blair, Derico Watson, fellow Flecktone Jeff Coffin, and a who's-who of bassists, including Steve Bailey, Oteil Burbridge, Will Lee, Rhonda Smith, Christian McBride, TM Stevens, Bill Dickens, and Gary Grainger. A három gyûrû viszonya, a lemez büszkélkedhet, mint vendég, mint a Wooten testvérek, Bootsy Collins, Arrested Development rapper / énekes beszéd, Howard Levy, Dennis Chambers, Saundra Williams, JD Blair, Derico Watson, fiú Flecktone Jeff Coffin, és who's- aki az kitûnik a kortárs kollégák, köztük Steve Bailey, Oteil Burbridge, Will Lee, Rhonda Smith, Christian McBride, TM Stevens, Bill Dickens, és Gary Grainger.

  Palmystery (Heads Up Records), Victor legújabb egyéni munka, vitrinek széles skáláját játék és írás dalokkal, mint a bal, jobb, és a Center (featuring three dobosok az összes játék együtt), Miss U (featuring A Lee Boys), Us 2 (featuring Victor a slide basszus mellett blues man Keb Mo), és az elgondolkodtató I Saw Istennek bátran kimondja: "Úgy néz ki, mint én - Úgy néz ki, mint te." (Featured in the movie The Moses Code) (A filmben a Mózes-kód)

  Victor is szorgalmazták az ötletet a szuper csoport SMV (Stanley Clarke, Marcus Miller, Victor Wooten). Their new release, Thunder (Heads Up Records), as well as the Thunder tour has quickly become a must-have, must-see product for people all around the world. Az új kiadás, Thunder (Heads Up Records), valamint a Thunder Tour gyorsan vált egy must-volna, kihagyhatatlan a termék az emberek a világ minden tájáról.

  Victor Wooten a Bass / Nature Tábor, immár tizedik évben, segített több száz zenész minden korosztály minden sarkából a világot. The camp's recent move to its own location Wooten Woods will provide even more opportunities for Wooten and his staff to share their lifelong experiences with others. A tábor elmúlt menjen a saját helyét Wooten Woods lesz, hogy még több lehetõséget Wooten és munkatársai, hogy megosszák egymással tapasztalataikat az élethosszig tartó másokkal.

  Folyamatosan nõ, mint egy személy, mûvész és tanár, Victor Wooten mindig hajlandó megosztani a ajándékokat mindenkinek, aki a vágy a tanulásra. Offering CDs, DVDs, lectures, workshops, and camps, as well as his groundbreaking novel The Music Lesson (Berklee Publishing – a division of the Penguin Group) Victor Lemonte Wooten is guaranteed to remain a positive force in the music industry. Kínáló CD-k, DVD-k, elõadások, mûhelyek és táborok, valamint a forradalmi új The Music Lesson (Berklee Publishing - a szétválás a Penguin Group) Victor Wooten Lemonte garantáltan továbbra is pozitív erõ a zeneiparban.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Victor Wooten redefines the word musician. Regaled as the most influential bassist since Jaco Pastorius, Victor is known for his solo recordings and tours, and as a member of the Grammy-winning supergroup, Béla Fleck & The Flecktones. He is an innovator on the bass guitar, as well as a talented composer, arranger, producer, vocalist and multi-instrumentalist. But those gifts only begin to tell the tale of this Tennessee titan. Victor is the loving husband and devoted father of four; the youngest sibling of the amazing Wooten brothers (Regi, Roy, Rudy and Joseph), and the bassist in their famed family band; the student in the martial art of Wing Chun and the nature survival skill of Tracking; the teacher of dozens of bass players at his acclaimed annual Bass & Nature camp; and the master magician. Victor Lemonte Wooten got to music early, growing up in a military family in which his older brothers all played and sang. By the time he was 3, Victor was being taught bass by his oldest brother Regi, and at age 5 he was performing professionally with the Wooten Brothers Band. He recalls, “My parents and brothers were the foundation. They prepared me for anything by teaching me to keep my mind open and learn to adapt.” Working their way east from Sacramento, the band played countless clubs and eventually opened concerts for Curtis Mayfield and War. Victor was influenced by bass mentors, Stanley Clarke, Larry Graham and Bootsy Collins, while learning about the music business at a wildly accelerated pace. By the early ’80s, with the family settled in Newport News, Virginia, the brothers became mainstays at Busch Gardens theme park in nearby Williamsburg, making numerous connections with musicians in Nashville and New York. In 1988 Victor moved to Nashville, where he worked with singer Jonell Mosser and met New Grass Revival banjo ace Béla Fleck. A year later, Fleck enlisted Vic, his brother Roy (a.k.a. Future Man) and harmonica-playing keyboardist Howard Levy to perform with him, and the Flecktones were born. After three highly successful albums, Levy departed in 1993, and the band’s new trio format enabled Victor to develop and display a staggering array of fingerboard skills that turned him into a bass hero of Pastorian-proportions and helped earn the band a Grammy. With the Flecktones in full flight, Victor set his sights on a solo career, first forming Bass Extremes with fellow low-end lord Steve Bailey (leading to an instructional book/CD and two CDs, to date), and finally releasing his critically-acclaimed solo debut, A Show of Hands, in 1996. Soon after, Vic took his solo show on the road with drummer J.D. Blair. Momentum and accolades built with successive tours and the release of What Did He Say? in 1997, the Grammy-nominated Yin-Yang in 1999 and the double CD, Live In America in 2001. Wooten won two Nashville Music Awards for Bassist Of The Year and is the only three-time winner of Bass Player magazine’s Bass Player Of The Year. With the honors came sideman calls, leading to recordings and performances with artists like Branford Marsalis, Mike Stern, Bruce Hornsby, Chick Corea, Dave Matthews, Prince, Gov’t Mule, Susan Tedeschi, Vital Tech Tones (with Scott Henderson and Steve Smith), the Jaco Pastorius Word Of Mouth Big Band, and the soundtrack of the Disney film Country Bears. Fresh off sold-out tours with the Flecktones and Bass Extremes (with Bailey, Watson and Oteil Burbridge) in 2004, Victor is re-focusing on his solo side in 2005 thanks to a remarkable new CD, his Vanguard Records debut, Soul Circus. A three-ring affair, the disc boasts such guests as the Wooten brothers, Bootsy Collins, Arrested Development rapper/vocalist Speech, Howard Levy, Dennis Chambers, Saundra Williams, J.D. Blair, Derico Watson, Flecktone Jeff Coffin, and a who’s-who of bassists, including Bailey, Burbridge, Will Lee, Rhonda Smith, Christian McBride, T.M. Stevens, Bill Dickens and Gary Grainger. On Soul Circus, Victor performs his usual high-wire act on a bevy of basses, but the real ringmaster here is his collection of songs: The poignant “Prayer” and Prince-charged flipside “Natives” provide a thought-provoking look at our native Americans. The epic “Bass Tribute” pays homage to great thumpers past and present. “On and On” is an instant soul classic. “Cell Phone” makes a chuckle-filled, cutting-edge connection. “Higher Law” stands as a stadium-ready, rock-funk protest anthem in the best Sly Stone tradition. “Back to India” currys up simmering musical flavors. And the hip hop/jazz title track marks the sonic coming-out of the long-rumored eight-armed character seen on the CD’s cover and in the liner notes: Yes, Virginia (and the rest of the world), there is a funktopus! Victor Wooten has the rare ability to continuously raise the bar, always growing as an artist, and he’s excited to have joined the Vanguard roster with the release of Soul Circus.

  Albumok :

  A Show of Hands (1996)
  Victor Wooten - A Show of Hands1."U Can`t Hold No Groove..." – 4:08 
  2."More Love" – 3:28 
  3."Lotta Stuffis?" – 0:12 
  4."The Vision" – 5:35 
  5."Overjoyed" – 2:56 
  6."Live for Peace" – 0:05 
  7."A Show of Hands" – 5:27 
  8."Not Like the Other" – 0:41 
  9."Justice" – 4:01 
  10."Medley" (Someday My Prince will come, Misty, A Night In Tunisia, Victors Blues) – 4:30 
  11."Radio W-OO-10" – 0:27 
  12."Classical Thump" – 4:38 
  13."Keep Chargin`" – 0:25 
  14."Me & My Bass Guitar" – 5:14 
  15."Words of Wisdom" – 3:09 
  What Did He Say? (1997)
  Victor Wooten - What Did He Say?1."Yo Victa" – 0:07 
  2."What Did He Say?" – 3:20 
  3."What You Won`t Do for Love" – 4:43 
  4."Cherokee" – 1:49 
  5."Don`t Wanna Cry" – 5:07 
  6."The Lonliest Monk" – 4:36 
  7.A Chance" – 2:54 
  8."Radio W-OO-10" – 1:06 
  9."Norwegian Wood" – 4:52 
  10."Naima" – 5:57 
  11."Sometimes I Laugh" – 3:20 
  12."My Life" – 4:45 
  13."The Sojourn of Arjuna" – 6:29 
  14."Buzz Ntro" – 0:31 
  15."A Little Buzz" – 2:46 
  16."Kids Didn`t Change" – 0:54 
  17."Heaven Is Where the Heart Is" – 5:03 
  Yin-Yang (1999)
  Victor Wooten - Yin-Yang1."Imagine This" (V. Wooten) – 5:08 
  2."Yinin` & Yangin`" instrumental (V. Wooten) – 4:36 
  3."Hip Bop" (V. Wooten) – 4:03 
  4."Joe`s Journey" (V. Wooten) – 5:20 
  5."The Urban Turban" (V. Wooten) – 2:42 
  6."Tali Lama" (V. Wooten) – 5:17 
  7."Zenergy" (Béla Fleck, Carter Beauford, V. Wooten) – 6:46 
  8."Kalia Speaks" (Future Man, V. Wooten) – 3:00 
  9."Sacred Place" (V. Wooten) – 3:46 
  10."Resolution" (Carter Beauford, V. Wooten) – 4:57 
  11."Hormones in the Headphones" (Michael Kott) – 4:06 
  12."Yinin` & Yangin`" vocal version (J.D. Blair, Dwight Farrell, Jonathan Morse, V. Wooten) – 4:12 
  13."Kaila Raps" (V. Wooten) - 4:42 
  14."One" (V. Wooten) – 4:54 
  15."What Crime Is It?" (J.D. Blair, Bootsy Collins, William Collins II, V. Wooten) – 4:55 
  16."Go Girl Go" (Michael Kott) – 3:18 
  17."Pretty Little Lady" (V. Wooten) – 3:34 
  18."Hero" (Future Man) – 4:42 
  19."Singing My Song" (V. Wooten) – 4:43 
  20."Think About That" (V. Wooten) – 4:09 
  Live in America (2001)
  Victor Wooten - Live in America1."Are You Ready, Baby?" – 2:24 w/Bootsy Collins 
  2."What Did He Say?" – 6:54 
  3."Hormones In The Headphones" – 6:46 
  4."Nobody Knows My Name" – 4:50 
  5."Nobody Knows My Name" – 4:50 
  6."Yinin` And Yangin`/Hey Girl" – 12:36 
  7."Sacred Silence/The Jam Man" – 5:46 
  8."Sacred Silence/The Jam Man" – 5:46 
  9."James Brown!/Iron Man" – 7:46 
  10."Miller Time" – 10:41 
  11."Good People" – 7:52 
  12."Imagine This" – 8:39 
  13."I Dream In Color" – 4:18 
  14."My Life" – 4:18 
  15."U Can`t Hold No Groove..." – 5:24 
  16."Me And My Bass Guitar" – 4:40 
  17."Pretty Little Lady" – 4:37 
  18."If You Want Me To Stay/Thank You (Fallentin Me Be Mice Elf Agin)" – 9:47 
  Soul Circus (2005)
  Victor Wooten - Soul Circus1."Intro: Adam" (V. Wooten) – 0:09 
  2."Victa" (Bootsy Collins, Future Man, V. Wooten) – 4:54 
  3."Bass Tribute" (Future Man, V. Wooten) – 5:11 
  4."Prayer" (MC Divinity, Saundra Williams, V. Wooten) – 5:47 
  5."Natives" (V. Wooten) – 4:00 
  6."Can`t Hide Love" (Skip Scarborough) – 4:36 
  7."Stay" (V. Wooten) – 4:56 
  8."On and On" (Speech, Saundra Williams, V. Wooten) – 4:52 
  9."Cell Phone" (Count Bass D, MC Divinity, V. Wooten) – 4:22 
  10."Back To India" (Speech, V. Wooten) – 4:31 
  11."Soul Circus" (V. Wooten) – 4:29 
  12."Higher Law" (V. Wooten) – 4:34 
  13."Take U There" (V. Wooten) – 0:28 
  14."Ari`s Eyes" (V. Wooten) – 4:59 
  15."Outro: Kids" (Kalia Wooten, Adam Wooten, Arianna Wooten) – 0:08 
  16."Bass Tribute (Reprise)" (V. Wooten) – 2:24 
  Palmystery (2005)
  Victor Wooten - Palmystery1."2 Timers" - (4:51) 
  2."Cambo" - (5:25) 
  3."I Saw God" - (4:20) 
  4."The Lesson" - (5:55) 
  5."Left, Right & Center" - (7:11) 
  6."Sifu" - (7:36) 
  7."Miss U" - (4:33) 
  8."Flex" - (6:37) 
  9."The Gospel" - (6:40) 
  10."Song for My Father" - (5:18) 
  11."Happy Song" - (4:23) 
  12."Us 2" - (2:58) 

  Kedvencek közé jelölték :
  [ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
  Hozzászólások :
  Nincs hozzászólás.

  Hozzászólok :
  Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


  Valid HTML 4.0 Valid CSS

   0.0054 s