Avanged sevenfold logo
Avanged sevenfold ének : M. Shadows
gitáros : Synyster Gates
gitáros : Zacky Vengeance
bass gitár : Johhny Christ
dobos : The Rev
Történet:

Az Avenged Sevenfold (gyakran A7X-nek rövidítve) egy amerikai hard rock zenekar. 1999-ben alakult Huntington Beachen, Kaliforniában. A banda M. Shadows énekesbõl, Synyster Gates szólógitárosból, Zacky Vengeance ritmusgitárosból, Johnny Christ basszusgitárosból és Arin Ilejay dobosból áll.Ismertek változatos rockhangzásukról és drámai képek ábrázolásáról albumborítókon és pólókon. Elsõ két albumukon (Sounding the Seventh Trumpet, Waking the Fallen) még metalcore-os hangzással bukkantak fel, majd a késõbbiekben változtatva ezen a zenei stíluson sokkal hard rockosabban közelítették meg a City of Evil névre keresztelt harmadik nagylemezüket. Tovább kísérletezgettek a hangzásokkal a következõ, cím nélküli albumukkal és elérték a világsikert, mielõtt dobosuk, James „The Rev” Sullivan halála sújtotta õket 2009 végén. Késõbb a banda folytatta a Nightmare album munkálatait a Dream Theater korábbi tagjával, Mike Portnoy dobossal, majd turnéra indultak 2010-ben, az album pedig a Billboard 200-as lista elsõ helyén debütált.Eddig az Avenged Sevenfold 6 stúdióalbumot, 1 élõ album/DVD/válogatáslemezt, 18 kislemezt adott ki, ezzel több, mint 4 millió lemezt eladva világszerte, az Ultimate Guitar Évtized bandái 10-es listáján a 2. helyen álltak a Metallica után.
Kezdetek (1999-2002):

1999-ben alakultak a Kaliforniai Huntigton Beach-en, az eredeti tagokkal: M. Shadows, Zacky Vengeance, The Rev és Matt Wendt. M. Shadows találta ki a nevüket, ami egy bibliai történetre, Káin és Ábelre utal, habár nem tartoznak a vallásos bandák körébe. Minden tag álnevet használt, amik már a gimiben is beceneveik voltak.Mielõtt megjelent volna elsõ albumuk, kiadtak két demót 1999-ben és 2000-ben. Debütáló albumukat, a Sounding the Seventh Trumpetet 18 évesen, középiskolásként jelentették meg eredetileg a Good Life kiadóval 2001-ben. Miután 1999-ben Synyster Gates csatlakozott hozzájuk, elõször a bevezetõ számukat, a To End the Rapture-t, majd pedig az egész albumot újra felvették és kiadták 2002-ben a Hopeless kiadó segítségével. A csapat elkezdett nagyobb ismertségre szert tenni, olyan elõadókkal játszott együtt, mint a Mushroomhead és a Shadows Fall a Take Action Touron, ami egy évente megrendezett tavaszi turné, a jegyeladások bevételének egy részét a fiatalkori öngyilkosság elleni küzdelemnek adományozzák
Stabil felállás, listavezetés, "Waking The Fallen", "City of Evil" (2003–2006)(1999-2002):

A Waking the Fallen címû albumuknál a basszer szerepében Johnny Christ debütált, amely 2003 augusztusában került piacra a Hopeless kiadó gondozásában. Zeneileg kifinomultabb és érettebb hangzást produkáltak az elõzõ albumhoz képest. Olyan híres magazinok, mint a Billboard és a The Boston Globe is elismerte õket, valamint fellépõként is megjelentek a Vans Warped Touron. 2004-ben a újra felléptek a Vans Warped Touron, és felvették az Unholy Confessionshöz a klipet, amely az MTV2 Headbanger’s Ball mûsorában debütált. Nem sokkal a Waking the Fallen kiadása után elhagyták a Hopeless kiadót és a Warner Bros. Records-nál folytatták tovább.A City of Evil az együttes harmadik nagylemeze és egyben egy nagy lemezkiadónál való debütálása 2005. június 7-én jelent meg jelentõs sikert aratva. Megjelenése után rögtön a 30. helyet szerezte meg a Billboard 200-as listáján, és már az elsõ héten több mint 30 000 eladott példánnyal büszkélkedhettek. Visszábbtértek a klasszikus metálhoz, annak ellenére, hogy az elõzõ albumokat inkább metalcore mûfajba lehet sorolni.Jelentõs változás, hogy hiányoznak belõle a kiabálások és a morgó vokálok. M. Shadows egy neves énektanárral, Ron Andersonnal dolgozott együtt - aki segítséget nyújtott többek között Axl Rose-nak, valamint Chris Cornellnek - hónapokkal az album megjelenése elõtt, hogy elérjék a rekedtességet, és a jellegzetes hangszín is megmaradjon. Ez az album hozta meg a világsikert számukra.Miután 2006-ban felléptek az Ozzfesten, az Avenged Sevenfold emlékezetes gyõzelmet aratott az R&B énekesek, Rihanna and Chris Brown, Panic at the Disco, Angels and Airwaves és James Blunt felett, amikor az MTV Video Music Awardson megnyerte a Legjobb Elõadónak járó díjat, amelyet a Félelem és rettegés Las Vegasban címû nagy sikerû amerikai film inspirálása nyomán megírt Bat Countrynak köszönhet.Visszatérve a Wans Warped Tourra - már fõszínpados bandaként - folytatták saját, "Cities of Evil" címet viselõ turnéjukat. Emellett a vezetõ kislemezük, a Bat Country elérte a 2. helyet a Billboard's Mainstream Rock Chartson, a 6. helyet a Billboard's Modern Rock Chartson, videoklipjük pedig 1. helyezést ért el az MTV's Total Request Live-on. Ez nagyban elõsegítette, hogy az album rendkívül jól fogyott és elsõ aranylemezükké vált, 2009 augusztusában pedig platinává.
Cím nélküli album, Live in the LBC & Diamonds in the Rough és "The Rev" halála (2007–2009)(1999-2002):

Az Avenged Sevenfold egyik legmeghatározóbb sikerének könyvelhette el, hogy a 2006-os Ozzfesten nagyszínpadosok lettek, olyan más jól ismert hard rock és heavy metal elõadók mellett, mint a Dragon Force, Lacuna Coil, Hatebreed, Disturbed és a System of a Down. Még ebben az évben befejezték világkörüli turnéjukat, amelynek helyszínei voltak: USA, Egyesült Királyság, Európa fõbb területei, Japán, Ausztrália és Új-Zéland. A City of Evil 16 hónapos promóciója után a csapat bejelentette, hogy törlik a 2006-os turné õszi állomásait és inkább az új album felvételére koncentrálnak. 2007. július 17-én a banda kiadta elsõ koncert-DVD-jét All Excess címmel, amely 1. helyen debütált az USA-ban. A DVD-n megtalálhatóak élõ koncertek és backstage-felvételek, amelyek átfogják az együttes 8 éves karrierjét. 2007. októberében két tribute-album is megjelent „Strung Out on Avenged Sevenfold: Bat Wings and Broken Strings” és „Strung Out on Avenged Sevenfold: The String Tribute” címekkel.A csapat negyedik albuma 2007. október 30-án látott napvilágot, és rögtön a 4. helyen debütált a Billboard 200-as listáján több mint 90 000 eladott lemezzel. Két kislemezüket, a Critical Acclaim-et és az Almost Easy-t már az album debütálása elõtt megismerhette a közönség. 2007 decemberében elkészítették animációs videójukat a A Little Piece of Heavenhöz. Annak következtében, hogy a dal vitatott témákat feszeget (nekrofilia), a Warner Brothers kizárólag regisztrált MVI felhasználóknak jelentette meg. A harmadik kislemezzel, az Afterlife-fal 2008 januárjában jöttek ki a videót is beleértve. A negyedik kislemez, a Dear God 2008. szeptember 30-án jelent meg. Habár a saját nevüket viselõ albumuk kapcsán kaptak hideget-meleget, több mint 500 000 példány kelt el belõle, és megnyerte az év albuma díjat a [Kerrang!] díjátadón.A Sevenfold 2008-as turnéja a Taste of Chaos nevet viseli, amelyhez csatlakozott többek között az Atreyu, a Bullet for My Valentine, a Blessthefall és a Idiot Pilot.[29] Az utolsó, kaliforniai Long Beach-i fellépésüket vették fel. A Live in the LBC & Diamonds in the Rough nevû duplalemezes kiadás egy CD-bõl és egy koncert-DVD-bõl épül fel, amely 2008. szeptember 16-án került kiadásra. Felvételre került néhány feldolgozás is, úgy mint Pantera - Walk, Iron Maiden - Flash of the Blade és Black Sabbath - Paranoid. (Az elsõ kettõ került fel ténylegesen a Live in the LBC & Diamonds in the Rough-ra). Kiadásra került egy gitározást oktató DVD, amely 5 dal gitárszólóját tartalmazza: Afterlife, Almost Easy, Bat Country, Beast and the Harlot és a Trashed And Scattered.
Nightmare és a közelmúlt eseményei (2010–2012):

A zenekar tagjai több interjúban is bevallották, készek voltak otthagyni a bandát. Akárhogyis, 2010. február 17-én kijelentették, folytatják a stúdiómunkálatokat a Dream Theater volt tagjával, Mike Portnoy-jal, aki feldobolja a Rev által megírt dobtémákat.A Nightmare kislemeze digitálisan elérhetõ lett 2010. május 18-án, az elõzetese pedig 2010. május 6-án az amazon.comon, de hamarosan el is lett távolítva ismeretlen okok miatt. Az album mixelése New Yorkban fejezõdött be, és az album végül 2010. július 27-én került kiadásra. Erre az albumra is kaptak hideget-meleget, de a rajongók jól fogadták. A Billboard listán 1. helyen debütált az elsõ héten elkelt 163 000 példánnyal. Portnoy 2010. decemberében 3 show erejéig a bandával ment Irakba és Kuvaitba. Majd 2011. január 20-án bejelentették, a régen Confide dobos, Arin Ilejay fog turnézni velük abban az évben. Hogy állandó tag lesz-e, még nincs eldöntve.Az A7X fellépett a Rock am Ring és Rock im Park fesztiválokon 2011. június 3-5-én olyan bandákkal, mint az Alter Bridge, System of a Down és az In Flames. 2011. áprilisában a Metal Hammer által szervezett Golden God Díjátadón õk voltak a fõzenekar. Ugyanazon az estén 3 díjat nyertek a Legjobb énekes, Legjobb gitárosok és Az év albuma kategóriában, míg Portnoy a Legjobb dobos elismerést kapta az albumon nyújtott teljesítményéért.A csapat az Uproar Fesztivál 2011 fõzenekara volt, olyan bandákkal, mint a Three Days Grace, Seether, Bullet For My Valentine, Escape The Fate. 2011 augusztusában M. Shadows kijelentette, az Uproar Fesztivál után hazamennek 6-7 hónapra, aztán elkezdik írni az új albumot. Illetve, hogy Arin Ilejay és a banda nagyon jól kijönnek egymással, de biztosra kell menniük, hogy tudnak-e együtt zenét írni, reméli, minden mûködni fog.2011 novemberében és decemberében Buried Alive-nak nevezett turnéjukra indultak olyan bandákkal, mint a Hollywood Undead, Asking Alexandria, és a Black Veil Brides.2012. április 11-én a Revolver magazin Golden Gods Díjátadóján a Legjobb élõ bandának járó díjat is megnyerték.
Hail to the King (2013-jelen):

Ezt a nagylemezüket 2013 augusztus végén adták ki. A felvételeken és a turnén is Arin Ilejay dobolt. Ezen albumukat sok negatív kritika érte, mivel egyesek Metallica- vagy AC/DC-koppintásnak tartják a rajta megszólaló dalokat.
Stílus és hatás:

A banda olyan neveket említ meg, akik hatással voltak rájuk, mint a Bad Religion, Guns N' Roses, Iron Maiden, Pantera, Dream Theater, Metallica, NOFX, Alice in Chains, Black Flag, Corrosion of Conformity, The Misfits, Slayer, The Vandals, Rage Against the Machine, Korn, Deftones és az AFI. A zenekar többféle stílust kipróbált karrierje során. A debütáló album - Sounding the Seventh Trumpet - többnyire metalcore-számokból állt, habár kivételnek lehet a Streetset és a Warmness on the Soult említeni, elõbbit punk rock, utóbbit zongorás ballada stílusa miatt. A Waking the Fallen esetében megint egy metalcore albumról beszélhetünk, de több benne az ének, érettebb és bonyolultabb zenei alkotóelem. Az All Excess DVD-ben Andrew Murdock producer elmagyarázta a változás okát: „Amikor találkoztam a bandával a Sounding The Seventh Trumpet után, de a Waking the Fallen elõtt, M. Shadows azt mondta nekem: Ez a lemez kiabálós. Amit most akarunk csinálni, az fél kiabálós, fél éneklõs. Nem akarok többet csak kiabálni. És az utána következõ pedig teljesen éneklõs lesz.”A City of Evil-en a banda hátrahagyta a metalcore mûfajt hard rockosabb irányba evezve. A cím nélküli albumukon is vannak eltérések a fõ - most már hard rock – vonaltól. Például a Dear God, aminek country beütése van, vagy a Little Piece of Heaven, amire a Broadway showk hatottak, elsõsorban rézfúvós hangszereket és vonós zenekart használ, ami átveszi a szóló- és ritmusgitár szerepét. A Nightmare-en további eltérések találhatók, egy zongorás balladát, a Fictiont, a God Hates Ust és a Not Ready to Die-t beleértve, utóbbi kettõ rövid visszatérés a metalcore gyökerekhez. A zenekar sokat változott elsõ albuma óta.

Albumok :

Sounding the Seventh Trumpet (2001)
Avanged sevenfold - Sounding the Seventh Trumpet1.To End the Rapture 
2.Turn the Other Way 
3.Darkness Surrounding 
4.The Art of Subconscious Illusion 
5.We Come Out at Night 
6.Lips of Deceit 
7.Warmness on the Soul 
8.An Epic of Time Wasted 
9.Breaking Their Hold 
10.Forgotten Faces 
11.Thick and Thin 
12.Streets 
13.Shattered by Broken Dreams 
Waking the Fallen (2003)
Avanged sevenfold - Waking the Fallen1.Waking the Fallen 
2.Unholy Confessions 
3.Chapter Four 
4.Remenissions 
5.Desecrate Through Reverence 
6.Eternal Rest 
7.Second Heartbeat 
8.Radiant Eclipse 
9.I Won`t See You Tonight (Part 1) 
10.I Won`t See You Tonight (Part 2) 
11.Clairvoyant Disease 
12.And All Things Will End 
City of Evil (2005)
Avanged sevenfold - City of Evil1.Beast and the Harlot 
2.Burn It Down 
3.Blinded in Chains 
4.Bat Country 
5.Trashed and Scattered 
6.Seize the Day 
7.Sidewinder 
8.The Wicked End 
9.Strength of the World 
10.Betrayed 
11.M.I.A 
Avenged Sevenfold (2007)
Avanged sevenfold - Avenged Sevenfold1.Critical Acclaim 
2.Almost Easy 
3.Scream 
4.Afterlife 
5.Gunslinger 
6.Unbound (The Wild Ride) 
7.Brompton Cocktail 
8.Lost 
9.A Little Piece of Heaven 
10.Dear God 
Nightmare (2010)
Avanged sevenfold - Nightmare 1.Nightmare 
2.Welcome to the Family 
3.Danger Line 
4.Buried Alive 
5.Natural Born Killer 
6.So Far Away 
7.God Hates Us 
8.Victim 
9.Tonight the World Dies 
10.Fiction 
11.Save Me 
Hail to the King (2013)
Avanged sevenfold - Hail to the King1.Shepherd of Fire 
2.Hail to the King 
3.Doing Time 
4.This Means War 
5.Requiem 
6.Crimson Day 
7.Heretic 
8.Coming Home 
9.Planets 
10.Acid Rain 
Waking The Fallen: Resurrected (2014)
Avanged sevenfold - Waking The Fallen: Resurrected1.Waking the Fallen 
2.Unholy Confessions 
3.Chapter Four 
4.Remenissions 
5.Desecrate Through Reverence 
6.Eternal Rest 
7.Second Heartbeat 
8.Radiant Eclipse 
9.I Won`t See You Tonight (Part 1) 
10.I Won`t See You Tonight (Part 2) 
11.Clairvoyant Disease 
12.And All Things Will End 

Kedvencek közé jelölték : 138
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Sin Cara
Sin Cara
2014.10.21. 11:32:33
Frissítve :)

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0064 s