Jeff Loomis Gitár : Jeff Loomis

Jeff Loomis a Seattle-i progresszív-metál csapat gitárosa. A nevét olyan gitárosokkal szokták együtt említeni mint Yngwie Malmsteen, Tony MacAlpine, Jason Becker and Marty Friedman.

A kezdetek:
Jeff dobosként kezdte a zenei pályafutását, de megunta és inkább kipróbálta a gitárt. Kilencéves korában kapta az elsõ hangszerét. De nem igazán vette komolyan a gyakorlást tizenöt éves koráig. Teenager korában játszott egy Tribute csapatban és három death-metal zenekarban.
Nagy Megadeth rajongó volt. Mikor Jeff Young kiszállt, jelentkezett a helyére. Adódott is egy lehetõsége hogy játszon néhány dalt Dave Mustaine-al. Ekkor Dave azt mondta neki hogy egy nap nagy gitáros válik majd belõle, de még nem elég idõs ahhoz hogy bevegyék. Viszont egy másik lehetõséggel élve csatlakozott a Sanctuary nevû Heavy Metal zenekarhoz. De sajnos ez a formáció négy hónapra rá fel is oszlott.

Nevermore:
Az elõzõ csapat felbomlása után Loomis és néhány másik zenekar tag, elkezdték tervezgetni a Nevermoor-t. 1994-ben meg is született a csapat. Jeff a zenekar egyik legmeghatározóbb tagjává vált. Szinte az összes dal az õ kezei között született meg...
Szóló:
2005-ben bejelentette hogy most egy ideid szünetet tart, mert szeretne felvenni egy szóló lemezt. 2008 Júliusában az anyag meg is jelent Zero Order Phase címmel.

Albumok :

Zero Order Phase (2008)
Jeff Loomis - Zero Order Phase 1.Shouting Fire at a Funeral 
2.Opulent Maelstrom 
3.Jato Unit 
4.Azure Haze 
5.Cashmere Shiv 
6.Race Against Disaster 
7.Sacristy 
8.Devil Theory 
9.Miles of Machines 
10.Departure 

Kedvencek közé jelölték :
Kiringa, Kryswyl, Farkaskillian, Death Mosquito, zoli13, sleeping_evil, Walesi bard, peterszekely, Silchas Ruin, Hypothermia, optical, MailMan, Dani950901, Kadam, Mörknatt, csicsa2810, Highlander24, Decapitated, Zestia

Árva zenekar profil
Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0055 s