Sear Bliss logo
Sear Bliss trombita : Bruszel Balázs
basszgitár, ének, szintetizátor : Nagy András
dob : Ziskó Olivér
gitár : Csejtei Csaba
gitár : Barbarics János

Koncertarchívum:
2011-02-12 Budapest - Diesel - Dalriada Ígéret Lemezbemutató [Képtár]

1993

Õsz: Nagy András és Tóth Csaba (ex-Extreme Deformity basszusgitáros) megalakítja a Sear Blisst. Az Animosity-bõl csatlakozik Barbarics János (gitár) és Keibinger Norbert (dob).

1994

Január: Elkezdõdnek az intenzív próbák.Tavasz: Tóth Csaba kilép a Sear Blissbõl. Szücs Gergely trombitás csatlakozik a zenekarhoz. Belépnek még: Csejtei Csaba (gitár, korábban Extreme Deformity énekes), Csejtei Zoltán (ének, korábban Extreme Deformity gitáros) és Winter (billentyûk).A zenekar elkezd dolgozni a "The Pagan Winter" demo dalain.

1995

Április: Keibinger Norbert kilép a Sear Blissbõl.A "The Pagan Winter" felvétele a szombathelyi LMS Studióban (hangmérnök: Domby Bertalan). Vendégzenészként közremûködik Bertalan Balázs, az Extreme Deformity dobosa. Május: Megjelenik a "The Pagan Winter". Winter kilép a zenekarból. Szücs Gergõ veszi át a billentyûket. Csejtei Zoltán a dobok mögé ül, Nagy András pedig a basszusgitár mellett az énekesi posztot is felvállalja.A zenekar új számokon dolgozik. Nyár: A "The Pagan Winter" kazetta meglepõen jó kritikákat kap. Néhány lemezkiadó is érdeklõdést mutat a banda iránt.Augusztus: A Sear Bliss elsõ koncertje, Budapesten.November: Winter újra csatlakozik a zenekarhoz.A Sear Bliss három albumos szerzõdést ír alá a holland Mascot/Two Moons Records kiadóval. Mostanra több mint 800 példány kelt el a "The Pagan Winter" demoból.

1996

Január: Az elsõ album, eredeti címe "Phantom", felvétele a szombathelyi LMS Studióban (hangmérnök: Domby Bertalan és Vida Ferenc). Július: A lemezkiadó megváltoztatja az album címét "Phantoms"-ra. Augusztus: Megjelenik a "Phantoms".Hollandia vezetõ metal újságja, az Aardshock "A Hónap CD-je" díjat ítéli oda a "Phantoms"-nak. Ez az elsõ (és azóta is egyetlen) alkalom az újság történetében, hogy ezt a címet egy black metal album szerezze meg.Az "Aeons Of Desolation" felkerül a holland progresszív rock zenei újság, az IO Pages válogatás CD-jére. Szeptember: A Sear Bliss új dalokat ír.November: Az "In The Shadow Of Another World" c. új nóta felvétele a soproni Nautilus Stúdióban (hangmérnök: Boda András). A dal a "The Pagan Winter" CD-kiadásához készül.December: Az "Aeons Of Desolation" a Mascot Records Extreme Rock'N'Roll Series I. válogatás CD-jére is felkerül.

1997

Február: A "The Pagan Winter" megjelenik CD-n, az "In The Shadow Of Another World" bónusz számmal.Február/Március: Európai turné a Mardukkal és a Tsatthogguaval. Március: A zenekar megválik Csejtei Zoltántól, akit nem sokkal késõbb Csejtei Csaba is követ.Április: Winter kilép. Május: Schönberger Zoltán dobos és Scheer Viktor gitáros csatlakozik a Sear Blisshez. Szücs Gergely megint átveszi a billentyûket.A zenekar a "The Haunting" dalain dolgozik.Augusztus: A "The Haunting" felvétele a holland Beaufort Studioban (hangmérnök: Han Swagerman és Scheer Viktor).Szeptember: A "The Haunting" keverése a zenekar jelenléte nélkül zajlik. Az eredmény kiábrándító, így újabb keverésre van szükség.

1998

Február: megjelenik a "The Haunting". A lemezbemutató koncertek késõbbre tolódnak. Március: A Sear Bliss lehetõséget kap egy háromhetes európai turnéra az December: A zenekar ötéves évfordulóját hatalmas budapesti bulival ünnepli.

1999

Március: A Sear Bliss megválik a Mascot Records-tól. Majd négy új dalt vesznek fel promóciós célokból (hangmérnök Scheer Viktor). Július: A Sear Bliss és a Tormentor közös koncertje Budapesten. Augusztus: A Sear Bliss megválik Scheer Viktortól. Szeptember: Szücs Gergely és Barbarics János egyéb elfoglaltságokra hivatkozva kilép a zenekarból. November/December: Nagy András átveszi a gitárt. Rövid idõ múlva Horváth P. András gitáros csatlakozik a zenekarhoz. Török Attila (Amon Hen) majd Bokros Péter szintetizátorosak ill. Pintér Róbert trombitás segítik a Sear Blisst, mint vendégzenészek.A Sear Bliss tárgyalásokba kezd különbözõ lemezkiadókkal.

2000

Február: A Sear Bliss két új dalt rögzít a szombathelyi Home Studióban (hangmérnök: Domby Bertalan). Április: Neubrandt István gitáros belép a zenekarba. Nyár: A zenekar rövid turnéra indul Európában. A Sear Bliss a Nephilim Recordshoz szerzõdik, egy lemezre.A Cavum (Ziskó Olivér projectje, ahol Olivér dobol) felkéri Nagy Andrást, hogy írjon dalszövegeket ill. énekeljen a zenekar demóján. A demót a szombathelyi Home Studióban veszik fel (hangmérnök: Domby Bertalan). A Cavum experimentális, progresszív metalt játszik, melyet Nagy András black metalos vokálja és kozmikus dalszövegei kísérnek.November/December: A "Grand Destiny" felvétele.Pál Zoltán harsonás csatlakozik a zenekarhoz.

2001

Február: A Sear Bliss megválik Horváth P. Andrástól. Varga Krisztián gitáros vendégzenészként segíti ki a zenekart koncerteken.Április: Megjelenik a "Grand Destiny".Nagy András Winterrel és Csejtei Zoltánnal zenét szerez Winter projectje, a Forest Silence számára. Május/Június: A Forest Silence felveszi három számos promóját a szombathelyi Home Studioban (hangmérnök: Domby Bertalan). Az anyagon Nagy András gitározik. A Forest Silence old school de lassú black metalt játszik, méltóságteljes billentyûtémákkal.Június: Az "Arx Idolatriae" megjelenik az Ablaze Magazine válogatás CD-jén.Az Illyés Gyula Színház rendezõje felkéri a Sear Blisst, hogy mûködjön közre John Gay "Koldusoperájában". Egy hónapig tartanak a nagyon intenzív próbák a szinház társulatával. Ziskó Olivér belép a Sear Blissbe. Nyár: A "Koldusopera-Metalballada" bemutatója ill. további elõadások. Augusztus: Csejtei Csaba újra belép a zenekarba. A Sear Bliss a "Forsaken Symphony" dalain dolgozik.November: A zenekar három lemezes szerzõdést ír alá a Red Streammel.

2002

Március/Április: A "Forsaken Symphony" felvétele.Április: A Red Stream újra kiadja a "Grand Destiny"-t.A Sear Bliss és az Illyés Gyula Színház közös produkciójának pesti bemutatója. Október: A Red Stream kiadja a "Forsaken Symphony"-t.A Sear Bliss rövid turnéra indul Európában, a Skyforger, a Grief Of Emerald, az Obtest és a Bestial Mockery társaságában.

2003

Március: Sear Bliss turné a Benelux államokban fozenekarként. Április: A Sear Bliss elozenekarként játszik a Marduk, Immolation és Malevolent Creation társaságában Budapesten. Május: Mortiis-szal közös koncert Budapesten a Pecsában.November/December: Az ötödik nagylemez "Glory And Perdition" lemez felvételei a HSB stúdióban Scheer Viktorral és Regenye Zoltánnal.

2004

Augusztus: Megjelenik a "Glory And Perdition". Az album a zenekar addigi legerõsebb anyaga, melyen olyan vendégek szerepelnek, mint Csihar Attila a Mayhem-bõl. Az album világszerte kitûnõ kritikákat kap.

2005

Május: A Sear Bliss kiadja elsõ DVD-jét, amin a 2004-es juileumi koncert felvétele mellett egy dokemntumfilm és fotógaléria is helyet kap. Nyár: A zenekar több fesztiválmeghívás mellett nagy sikerrel játszik a német "Party San" fesztiválon.

2006

Január: A "Two Worlds Collide" címû dalhoz videóklip készül. Május: Kovács Péter gitáros belép a Sear Bliss-be. Augusztus: A zenekar szerzõdést köt a Candlelight Records-al

2007

Tél/Tavasz: Az év nagy része az új album, a "The Arcane Odyssey" munkálataival tellik. Õsz: A "The Arcane Odyssey" szeptember 24-én jelenik meg. Több médiumban, többek között a Zero Tolerance magazinban is a hónap CD-je helyezést ér el. Tél: 2007 legjobb albumának választják a "The Arcane Odyssey"-t a Hungarian Metal Awards szavazásán.

http://www.searbliss.hu/

Albumok :

The Pagan Winter demo (1995)
Sear Bliss - The Pagan Winter demo1.Ancient [watch video]
2.The Pagan Winter [watch video]
3....Where the Darkness Always Reigned [watch video]
4.Twilight [watch video]
Phantoms (1996)
Sear Bliss - Phantoms 1.Winter Voices 
2.Far Above the Trees [watch video]
3.Aeons of Desolation 
4.1100 Years Ago [watch video]
5.As the Bliss is Burning [watch video]
6.Land of the Phantoms 
7.Beyond the Darkness 
8.With Mournful Eyes 
The Pagan Winter + In the Shadow of Another World (1997)
Sear Bliss - The Pagan Winter + In the Shadow of Another World 1.Ancient 
2.The Pagan Winter 
3....Where the Darkness Always Reigned 
4.Twilight 
5.In the Shadow of Another World 
The Haunting (1998)
Sear Bliss - The Haunting 1.Tunnels of Vision 
2.Hell Within 
3.Land of Silence 
4.Unholy Dance 
5.Soulless 
6.The Haunting 
7.Left in the Dark 
Souldive (1999)
Sear Bliss - Souldive1.Souldive 
2.Moments Of Falling 
Grand Destiny (2001)
Sear Bliss - Grand Destiny1.The Slowing of Time 
2.The World Beyond 
3.Death in Torment 
4.Arx Idolatriae 
5.Labyrinth of Pain 
6.Hate Blade 
7.Black Heart [watch video]
8.God Man 
9.Moments of Falling 
10.Infinitude 
Forsaken Symphony (2002)
Sear Bliss - Forsaken Symphony 1.Last Stand 
2.My Journey To The Stars 
3.She Will Return 
4.The Vanishing 
5.The Forsaken 
6.When Death Comes 
7.Eternal Battlefields 
8.Enthralling Mystery 
9.The Hour Of Burning 
Glory and Perdition (2004)
Sear Bliss - Glory and Perdition1.Birth of Eternity [watch video]
2.Reverie [watch video]
3.Night Journey [watch video]
4.Glory to Perdition [watch video]
5.Two Worlds Collide [watch video]
6.Ode to a Dying Star [watch video]
7.Shores of Death [watch video]
8.Dreams Spectre [watch video]
9.Blood Serenade [watch video]
10.Lacus Somniorum [watch video]
The Arcane Odyssey (2007)
Sear Bliss - The Arcane Odyssey1.Blood on the Milky Way 
2.A Deathly Illusion 
3.Lost and not Found 
4.Thorns of Deception 
5.The Venomous Grace 
6.Omen of Doom 
7.Somewhere 
8.Path to the Motherland 
Eternal Recurrence (2012)
Sear Bliss - Eternal Recurrence1.1. The Eternal Quest [watch video]
2.2. Ballad of the Shipwrecked [watch video]
3.3. Great Cosmic Disorder 
4.4. A Lost Cause [watch video]
5.5. The New Era of Darkness 
6.6. There`s No Shadow Without Light 
7.7. Entering the Seventh Gate 

Kedvencek közé jelölték : 295
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Rolando_1
Rolando_1
2013.08.12. 21:15:06
Ja és az AS THE BLISS IS BURNING a legjobb!Mindenki halgassa meg!
Rolando_1
Rolando_1
Rolando_1
2013.08.12. 21:14:22
Egy jó magyar együttes!Még a régi tagok közül ismerem személyesen Csejtei Zoltánt,pár hete ő varrta az első tetoválásom!!!Köszi Zoli ;)
Rolando_1

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0043 s