Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish

LordH

LordH
Valódi név: balázs 
Rockerek.hu azonosító-szám: 0057376
MSN cím: 
Weboldal címe: http://quaestor-anzix.blogspot.hu/
Lakhely: Vác
Születésnap: 1979-06-25
Regisztráció dátuma: 2012.06.01. 17:35:33
Látogatások száma: 483
Utolsó bejelentkezés: 2021.02.28. 09:00:58
Hozzászólások: 536
Képek :
10298730_586913218083614_2672311172991307501_n 006 014 022 010 Kép 333 . Úr Költő Gyerek Vízió Vátesz Mélység Hit Akarat Következetesség Lacrimosa Kép 310 Sopor Aeternus Bohóc 1. Baba 2. Bohóc Baba angel
Ismerősei :
Cyphre
Cyphre
Laeti
Laeti
LovelesS
LovelesS
Bloody_Mary
Bloody_Mary
Gabriel Angel
Gabriel Angel
- Valar Morghulis -
- Valar Morghulis -
Kedvenc együttesei :
Agonoize, Anathema, And One, Árnyak, Bauhaus, Beherit, Big Electric Cat, Bonanza Banzai, Burzum, Christian Death, Corpus Delicti, Crüxshadows, Das Ich, Dead Can Dance, Deine Lakaien, Depeche Mode, Die Krupps, Dissection, Elend, Eleven Hold, Escalator, Faith And The Muse, Fields Of The Nephilin, Front 242, Front Line Assembly, Fuck Off System, Inkubus Sukkubus, Ismerős Arcok, Katatonia, Kraftverk, Lacrimosa, Limbonic Art, London After Midnight, Marduk, Mayhem, Mephisto Walz, Mirage, Mission, Moonspell, My dying Bride, Nevergreen, Nitzer Ebb, Nosferatu, October, Pazuzu, Play Dead, Rosetta Stone, Samael, Septic Flesh, Sex Gang Children, Sisters Of Mercy, Skeletal Family, Skinny puppy, Sopor Aeternus, Spetsnaz, Strapping Young Lad, Suicide Commando, Summoning, The Cure, The Marionetts, Tormentor, Type O negative, Virrasztók, VNV Nation, Wumpscut, Xmal Deutchland
Szeret :
Szeretem az őszinteséget, még akkor is ha nem azt hallom, amit okvetlenül hallani szeretnék. Szeretem a hűséget, az odaadást, a következetességet, megbízhatóságot.

Szeretem a művészeteket (festészet, irodalom, vers, építészet)
Szeretem a horrorfilmeket, drámákat, művészfilmeket elvontabb alkotásokat.
Szeretem az Őszt, a telet a ködös, esős, borongós időt.
Szeretem a forralt bort, a bort és sok minden egyéb alkoholos italt. Mértékkel.
Szeretem a temetők csendjét.
Szeretem a kihalt utcák magányát.
Szeretem a finom ételeket, a kisvendéglőket, a kiskocsmákat az eldugottabb helyeket.

Szeretem: Kosztolányi, Ady, József Attila, Csáth Géza, Hajnóczy, Vajda, Babits, Szabó Lőrinc, Tóth Árpád, Pilinszky, Juhász Gyula, Baudelaire, Byron, Poe, Heine, Dosztojevszkij írásait.

Szeretem: Daniel Keyes: Virágot Algernonnak, Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére, Peter Marshall: Nincs helyed a temetőben, William Golding: Legyek ura, Orwell: 1984, Állatfarm, Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés, Krasznahorkai László Sátántangó, Krúdy Gyula: Szindbád, Vörös Postakocsi, Füst Milán: Feleségem története, Kierkegaard: Vagy-vagy, Ismétlés, Schopenhauer: Életbölcsességek, Ortega: Tömegek lázadása,


Utál :


Magáról :
"Ha újjászületnék,
Halva jönnék e világra.
Többé semmire sem vágyva,
Mit nyújthat nekem e létezés
Elrohadt, torz magánya"
(Csókási Balázs: Vágy)


"Aki engem egyszer megkap, az megkap egészen, de azt el is veszem magamnak egészen én is, én nem vagyok se folytatás, se jóvátétel, nem tűrök se vetélytársat, sem emléket, sem álmot, egy árnyékot se tűrök el, jól vigyázzon, aki engem szeret, és akit én szeretek."
(Szabó Magda)

"Az a baj, hogy én annyit értek az élethez, mint egy gyerek. Nem tudom a titkát annak hogyan kell viselkedni. Hogy mit kell mondani. Hogy kell boldogulni. Nekem tulajdonképpen egy kertben kellene ülnöm, vagy egy kórházban és tervezni, csak tervezni, csak tervezni. Mert amint cselekedetre kerül a sor, rögtön elhibázom a dolgot. Melléütök a szegnek."
(Huszárik Zoltán: Szindbád - Krúdy Gyula műve alapján)


"Sohasem keményedett meg szívem egyetlen emberrel szemben sem, ám ha éppen a legmeghatódottabb voltam, mindig azt a látszatot keltettem, mintha szívem minden érzéstől idegen és elzárkózott lenne."
(Søren Kierkegaard: Vagy-vagy)

"Egy színházban történt, hogy tűz ütött ki a kulisszák mögött. Kijött a mókamester, hogy ezt a publikummal közölje. Tréfának tartották és tapsolni kezdtek: a mókamester megismételte; az emberek még jobban hahotáztak. Azt hiszem, a világ is így fog elpusztulni, okos emberek nagy hahotája közepette, akik azt fogják hinni, hogy mindez csak vicc."
(Sören Kierkegaard)

"A boldog élet lehetetlen; a legtöbb, amit kívánhat az embber, az a heroikus életut." Heroikus életet él az az ember, aki mindenfajta nemes ügyért áldozatos, kemény küzdelmet folytat és végül gyõzelmet arat, ám rosszul fizetik vagy egyáltalán nem is fizetik meg." (Schoppenhauer) Az ilyenféle heroikus életút, a közben véghezvitt önsanyargatással együtt, persze a legkevésbé sem felel meg azok errõl alkotott nyomorúságos fogalmának, akik a legtöbbet fecsegnek róla, ünnepélyeket rendeznek nagy emberek emlékére és tévesen hiszik, hogy a nagy ember éppen úgy nagy, ahogyan kicsik õk, tehát valami ajándék révén, és saját kedvtelésre, mintegy szórakozásból, vagy mintha valami mechanikus kényszer kényszerítené e belsõ kényszer ellenében vak engedelmességre; tehát aki nem kap ilyen ajándékot, vagy nem érzi a kényszert, az éppúgy joggal kicsi, ahogy az említett ember nagy.
(Friedrich Nietzsche)

"Az ember élete, Joe, olyan, mint a hó, könnyen elolvasztja a halál napja, könnyen formálják az élet hosszú telében mindenféle rosszindulatú kezek, beleböködnek, vakon összetapogatják....Joe, az életünk puha, mint a hó. A hó kovácsolható: kalapálják, formázzák, teleböködik lyukakkal, hogy mások beleláthassanak, sőt laposra nyomják, sőt ezer darabra törik a gondatlanul turkáló kezek, vagy a túl forró és túl kemény kezekben, mocskos, használhatatlan latyak lesz belőle, az ember életéből, Joe. És csak egy dolog védhet meg, ha megfagysz, el kell dönteni milyen akarsz lenni, és aztán abban a formában kell megfagynod. Azt már nehéz kézzel böködve megváltoztatni,a hó fagyott formáit. Azt nem lehet egykönnyen felolvasztani, fagyott, éles széleivel megsérti a kezet, amelyik hozzányúl, és ez az egyetlen, ami megóv, de ha a havat visszafagyasztod, akkor már nem hó. Valami más lesz belőle, a hó elpusztul, éppúgy elpusztul, mintha a kezek túl keményen böködték és széthasogatták volna. Az ember élete, Joe, olyan, mint a hó, és az egyetlen dolog, ami megvédheti, el is pusztítja."

(Peter Marshall. Nincs helyed a temetőben)

Ez az a hely ahol magamról kellene néhány szót írnom bemutatkozásképpen. Azt hiszem ez a legnehezebb, hiszen sokszor úgy érzem még önmagam előtt is titok az, hogy ki is vagyok valójában. Talán jobb lenne, ha ezt a pár sort valaki olyan töltené meg gondolatokkal, aki ismer (ha létezik olyan). Úgy érzem magam, mint aki eltévedt ebben a világban, mint akit akarata ellenére hagytak itt egy rossz korban, amibe mindezek ellenére megpróbálja magát elhelyezni, de sehogy sem sikerül. Mintha egy kirakós oda nem illő darabját próbálná valaki készakarva beilleszteni, mert szentül meg van győződve arról, hogy márpedig annak passzolnia kell oda. Mint egy eltévedt utazó, aki sehogy se találja helyét a világban. Csökönyös, az elveihez körömszakadtáig ragaszkodó, konok és makacs ember, aki nem hajlandó belátni, hogy elvei ebben a térben - ahol van - már idejét múltak, elavultak, korszerűtlenek. De hát ugye a makacsság. Mert nem különösebben érdekel, hogy amiben hiszek, ami hajt előre, ami erőt ad az állandó talpra álláshoz mennyire korszerű, mennyire állja meg a helyét itt ebben a dimenzióban. mert azt hiszem ettől a világtól nem is esne jól ha befogadna, ha be tudna illeszteni magába, ha passzolnék abba az átkozott kirakós játékba. Vagyok, aki vagyok és ez éppen elég. Egy állandó kettősség. Hitetlen hívő. Magányos szerelmes. Boldog boldogtalan. Türelmes türelmetlen. Aki szeretve gyűlöl, gyűlölve szeret. Aki visszavonul ha támadni készül és bezárkózik ha mondani akar valamit. Elmenekül ha maradni és ellök ha megtartani, sír ha örülni és örül ha sírni akar. Valaki, aki elzárkózik ha meg akar nyílni. Bántja, akit a legjobban szeret és szereti azt, aki bántotta. Hideg azzal, akiért lángol. Néma ha kiáltani és öl ha szeretni akar. Szúr ha simogatni és harap ha csókolni akar. Gyűlöli a nyarat, de szinte a végletekig szerelmes az őszbe, az elmúlás rozsdabarna, sült gesztenye és forralt bor illatát árasztó nyugodt, csendes melankolikus, de mégis csodálatos időszakába. Nem szereti ha hét ágra süt a nap, de boldog ha elered az eső. Nem szereti a tömeget, a zsivajt, a felesleges és semmitmondó se vége se hossza locsogásokat, a felszínes muszáj-mosolyokat, hogyvagyokat. Boldog boldogtalanság. Színes feketeség. Mennyiség helyett minőség, sokaság helyett egy, de igaz ember. Nem érdekel hányan vesznek körül, hányan értenek meg, nem érdekel talán még az se, hogy tévedek, vagy igazam van mindaddig, amíg hű vagyok magamhoz, amíg hitem és szívem szerint teszem, amit teszek. Mindig a szívem vezetett és erről senki se téríthet le. Ha ezerszer bukok el, ha zsákutcába vagy a szakadék szélére is visz, azt hiszem akkor is követem. Keresem a boldogságot, mint egy sokszor elérhetetlennek tűnő délibábot. Ha egyedül hát egyedül, ha társakkal akkor társakkal, de mindig megmaradva az igaznak vélt ösvényen.
Szavazatok :
Hálózsák-kompatibilitás :4.9821 4.9821  (56 db)
Rocker-index :5.0000 5.0000  (62 db)
Szesz-fogyasztás :5.0000 5.0000  (57 db)
Kockasági-mutató :4.9821 4.9273  (55 db)
Profil-minőség :5.0000 5.0000  (63 db)
Hozzászólások :
bubu
bubu
2014.03.09. 19:49:12
Üdv:)
Annyi hajtson, ami megőrjít, ha nem pusztít el, megerősít!
Stacey_
Stacey_
2013.12.29. 20:28:45
Omm..szép estét! :-)
Hit me with your best shot! Was a one-way ticket only one way to go. So I started rockin' ain't never gonna stop Gotta keep on rockin' Someday I'm gonna make it to the top and sing I love rock n' roll So put another dime in the jukebox, baby I love rock n' roll So come an' take your time an' dance with me

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!

metalindex


Valid HTML 4.0 Valid CSS


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat