Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Éhenkórászok Live Stream

Fekete Zaj

Rockmaraton 2021

Hegyalja Rock Tábor

[Tovább...]
„A színpadon a kibaszott dr. Melancholia” \

Tízezer Volt cikázik a kábelekben…megszólal valami petyhüdt szinti alap a hangfalakból, közben megjelennek a színpadon a kifestett zenészek meglehetősen eklektikus hajakkal. Kb. egy perc elteltével megszólalnak élőben is a hangszerek és Vikki Ricci… bekövetkezik az ősrobbanás.

drmelancholia1A Zúzda korábbi tehetségkutatójának döntőjében, a Hello Zepre és a dr. Melancholiára utalva azt mondtam, hogy a T-Rexek összecsapása következik, és így is történt. Péntek este a Mela újrajátszotta a csata saját részét, ezúttal kibővített terjedelemben, a lendületből azonban most sem engedett. Letaroltak mindent, ismét bebizonyították, hogy műfajukban legyőzhetetlenek.

Sajnos nem volt teltház, ezt azonban annak tudom be, hogy sokan nem mertek eljönni, nem érezték magukat elég erősnek az audiovizuális támadás befogadására. Nem is tudom elképzelni, hogy ezek a srácok milyenek lehettek, amikor 6 évesen beültek az általános iskola első osztályában az osztályterembe. Vajon ők is meg voltak illetődve a tanító nénivel való első találkozáskor? Vagy Vikki már akkor is teli torokból üvöltött, megremegtetve a falon lógó táblát?

drmelancholia2Nos, a buli valami ilyesmi lendülettel pörgött végig. Nem lepne meg, ha többször is húrokat kellene cserélni egy koncerten, de talán ezért nem adnak hangszert Vikki kezeibe. Lehet, talán ezt vette zokon, és ezért baszta földhöz a mikrofonállványt, ami nem élte túl az agressziót.

A színpad előtt állva mi sem vészeltük át túl lazán a kb. 1 órás lavinát. Ahogy azt tanultuk fizikából, a decibel (dB) két mennyiség arányának a logaritmikus mértéke. A levegőben a 85 dB feletti hangnyomás már veszélyes lehet, a 120 dB-es akár a dobhártya azonnali beszakadását is okozhatja, míg az ablakok általában 160 dB felett törnek be. Ezek ismeretében a hangfalakból áradó hangerő és a színpadról érkező energia szorzataként nagyjából 200 dB-t kellett túlélnünk… én úgy gondolom, akik ott voltunk örömmel vállaltuk a veszélyt.

https://www.facebook.com/drmelancholia
http://drmelancholia.bandcamp.com
https://soundcloud.com/drmelancholia

Gábor Gondolatai - 2013-12-30 (14:25)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4876)
2.Metallica (4833)
3.Ossian (3915)
4.Depresszió (3669)
5.Pokolgép (3656)
6.Nightwish (3598)
7.Kárpátia (3422)
8.Iron Maiden (3411)
9.Road (3312)
10.Rammstein (3274)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat