Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Akela - Farkasnap 2011 \

Minden év október 31-én farkasnap alkalmából hangversenyt tart az Akela. Ez most se volt másképp és úgy érzem, ezt a napot méltóan megünnepelték a fiúk. A legutóbbi Club 202-es Akela koncert nem zajlott gördülékenyen, az okokat és sérelmeket nem akarom boncolgatni, de csodálkoztam, hogy ismét ez a helyszín lett kiválasztva. De úgy érzem, minden rendben volt és igazán megérdemelten ünnepelhetett a zenekar. Volt ahol 19óra, máshol 20 óra volt kiírva a kapunyitásra. Máskor ajánlom, nézzenek már ki a szervezők a kapu elé, és ha 50 ember kinn fagyoskodik télen, akkor akár lehetne hamarabb nyitni. A kapuban már javában énekelték a rajongók az Akela számokat, legalább nem unatkoztunk.

bermuda



Nem tudom mi alapján lettek kiválasztva az elő zenekarok. Sokat gondolkoztam, mit is írjak a két előzenekarról, akik még bemelegítették az igazi bulit a Crossholder előtt, de úgy érzem, le kell írnom, mert negatív kritika is kritika és tanulhatnak belőle a zenekarok. A Bermuda Rockband saját számokkal készült az estére, mely szólóiban felfedezni véltem egy kis Paranoidot, egy kis Metallicát és inkább nem sorolnám a többi nyúlást…. Szóval srácok, ha ’loptok’, legalább ne észrevehetően, mert a Black Sabbath már megírta előtettek ezt a számot. Viszont díjaztam kitartásotok és igen, láttam olyat, aki énekelte a számaitokat, csak így tovább, de a hibákra figyeljetek oda.

symphonium



A következő zenekar a Symphonium volt. Zenei téren meg tudná állni a helyét a csapat, de az énekessel volt némi problémám. S nem csak nekem, több nézőnek is :( Az nem tetszett, hogy sokszor mintha „beszélne” csak és nem énekelne. Ez a tény többünknek feltűnt. Elég nehéz műfajban próbálnak érvényesülni, ezt megértem és elismerem igyekezetüket, de nekem nem jött be a zenekar énekes-választása.

crossholder



Az ezt követő rövid átszerelés után a Crossholder koncert totális felüdülés volt számomra. A fiúk hozták a megszokott formájukat, show, tűz, lovagok, fáklya ,volt minden, ami kell. Ők egy megszokott profi csapat, nem hiába kapnak annyi meghívást külföldre és itthon. A hivatalos bejelentés megtörtént, ezért lemerem írni, amit már eddig is hallottunk innen-onnan, hogy a két gitáros Szávai Gery és Tóth ’Carlos’ Károly kiléptek a zenekarból. A két fiút úgy érzem, most láttuk együtt utoljára játszani, pedig annyira jó az összhang köztük és ez látszik a játékukon. A Crossholder szokás szerint introval és a szüzek felvonulásával kezdte meg koncertjét. Már érezhető volt, hogy az Akela fellépésére közel teltház várható, hisz már most szép számmal gyűltek az emberek, teljesen megtöltve a küzdőteret. Beindult a tömeg a Harcolj című számra, volt fejrázás, csápolás, mondtam is magamban: ez az, végre! :) Kaphattunk ízelítőt a zenekar repertoárjából, mert volt Istenek Istene, Gyűlölöm a világot, Jeruzsálem, A Föld árnyékos oldala, Ég és föld között, Magányos Vándor, Mondd. Sajnálattal vettem észre, hogy Nahi most nem tartott a bandával egy dal erejéig sem, pedig mind vártunk egy jó kis Maiden klasszikust legalább. A srácoknak úgy érzem sikerült bemelegíteni az amúgy is farkast kiáltó népet és remélem, nem búcsúkoncert csak egy kis ’visszavonulunk picit’ dologról lesz szó a Crossholder részéről.

akela001ű



Már nem is figyeltem hány óra fele járt, de a hely csak telt és telt ’farkasokkal’, még az Akela hangversenye előtt közvetlen is érkezte. Az első két számnál már megszokhattuk, hogy farkasgúnyát visel a zenekar. Ez most se volt másképp és az Akelából kiszállt Szu/men is ott volt a színpadon, a rajongók nagy örömére. Már minden rajongó várja az új albumot, de idén nagyon úgy néz, ki nem készül el, viszont első számként hallhattunk egy új dalt a közelgő korongról. Megosztotta a közönséget, mert csak álltak és néztek még mindenki kétkedve hallgatta. Ha fülünkbe mászik a szöveg, lesz itt had el hadd :) Az est folyamán, mint ahogy megszokhattuk, előkerült pár régen Akelában játszó zenész,de ne szaladjunk ennyire előre. Első vendégként Petrás János a Kárpátiából vette át Akela Főnök szerepét és még gitárt is ragadott. Az Akela Facebookos oldalán volt közönségszavazás, mely dalok kerüljenek a palettára, de van egy olyan érzésem, szinte azok nyertek, amit amúgy is játszott volna a banda, hisz sok közönség-kedvenc gyűlt már össze az évek során. Annyi zenész fordult meg a színpadon, hogy már követni se tudtam :) Két szám erejéig Ratkai „Retek” Miklós a Tiranából és három nóta erejéig pedig Nagy „Matt” Máté (szintén a Tirana Rockers-ből) ugrott be. Annyira pörögtek az események és jöttek a jobbnál jobb számok: Fekete Bárány, Rockernek születtem, Nem hiszek, Nekik mondd, Fenevad, Ki ad nekem pénzt? Foggal és körömmel, Kurva vagyok, Forr a dalom, Közeleg, Botocska, Farkasok vagyunk, Felkészültem a Halálra…. Klasszikusok csendültek fel. A koncert vége felé még két ős Akela tag, Pavelka Gyuszi és Kökény Atya is beugrott játszani. Lehet, hogy valakit kihagytam? Elnézést :) De volt mikor fenn voltam a back stage-ben és beszélgettem a fellépő zenészekkel. Szerintem 2 órás koncert biztos hogy volt és a szokásos ’Vissza! Vissza!’ üvöltés sem maradt el. A végére kaptunk egy jó kis ’Megkísértelek’ remekművet, ahol ismét visszajött Szupi játszani.

akela002



Összegezve, tömény 2 óra Akela úgy érzem, mindenki igényeit kielégítette, bár hozzáteszem, lett volna, még amit szívesen hallgattam volna tőlük én is és a közönség is, de jó kis este volt. Ahhoz képest, hogy nincs most Szupermen helyett végleges gitárosa a bandának, jól megoldották ezen az estén a helyettesítést és nem is akárhogyan, jobbnál jobb zenészekkel. Én nagyon jól éreztem magam. Akela koncert utoljára a Népligetben volt Pesten, ezért úgy érzem, ki voltunk éhezve egy kis farkas-hangulatra. Reméljük, a zenekar megtalálja Szupi utódját minél előbb. Hazafelé úton, lépten-nyomon Akelásokba botlott az ember, a buszon is tovább hallgattuk a slágereket az éjszaka is dolgozó ellenőrök ’örömére’.

http://www.akela.hu
https://www.facebook.com/pages/Akela/190208229954

Riana - 2011-11-10 (08:12)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat