Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
a Livesounds bemutatja: A Tour For The Loud

a Concerto Music bemutatja: Nightwish World Tour 2020

a Concerto Music bemutatja: The Magical Tour 2020

a Livesounds bemutatja: Gotthard European Tour 2020

Three Tremors (Ripper Owens, Sean Peck, Harry Conklin) + Divided

[Tovább...]
Ati EDGE and the Shadowbirds \

Május 30-án megnyitja kapuit az Újbudai Szabadtéri Színpad! A nulladik napi színpadszentelés után a valódi első napon már élesben mennek a tétek. A két napos eseménysorozat alkalmával számos családi programmal, koncertekkel készülnek a szervezők. Ennek kapcsán gyorsan el is csíptem pár szó erejéig a The Silver Shine-ból is ismert rockabilly fan-t, aki ezúttal Ati EDGE and the Shadowbirds nevű bandájával lép fel a szombati napon.

Ati EDGE logozöldmókus: Az Újbudai Szabadtéri Színpad szombati programjában ti is szerepeltek, mint az est egyik főfellépője. Hogyan készültök erre az alkalomra?

Ati EDGE:
A szombati koncert egy pár állomásos hazai koncertsorozat része, amely kapcsán játszottunk Pakson, Szolnokon, Vácon, Debrecenben és ez a budapesti koncert lesz a sorozat záró bulija. Készülünk pár teljesen új számmal is. Szeptemberben jelenik majd meg a második nagylemezünk és beraktunk a műsorba olyan szerzeményeket is, amiket idáig még nem játszottunk.

zöldmókus: Laikusok gyakran kérdezhetik, hogy mi a különbség az Ati EDGE and the Shadowbirds és a másik zenekarod, a The Silver Shine között. Miért éri meg két zenekart futtatni?

Ati EDGE:
A két zenekarban a közös az, hogy mindkét formáció trió formában tevékenykedik. Nagybőgő, gitár és dob felállásban. A The Silver Shine-t 2004-ben indítottuk és 2007-re találtuk ki igazából, hogy valójában mit szeretnénk a zenekarral elérni. Ekkor találtam ki, hogy kellene csinálni egy szóló projektet és felhasználni azokat a szövegeket, ötleteket, amik a Silver Shine-ba nem férnek bele. Amíg a The Silver Shine-al elmentünk egy komolyabb irányba punk jellegű vonalon, így az Ati EDGE and the Shadowbirds szóló formációval egy lazább, rockabilly/garage vonalon kezdtünk el tevékenykedni komolytalan szövegekkel és ez nekünk azóta is csak a szórakozásról szól. Még abban az évben kijött a bemutatkozó lemezünk a német Crazy Love Records gondozásában. Lényeges különbség még az, hogy a The Silver Shine-ban a számok túlnyomó részét Kriszta, a nagybőgősünk énekli, a szóló produkcióban pedig csak én énekelek egyedül. Kérdésedre válaszolva, azért éri meg a két zenekart párhuzamosan futtatni, mert ami az egyikbe nem fér bele, az minden további nélkül belefér a másikba.

Ati EDGE02zöldmókus: A belefektetett idő és energia mennyire térül meg az élő koncertek után?

Ati EDGE:
Szerencsére nagyon sok jó visszajelzést kapunk a koncertek után. Amíg ez a tendencia fennáll, addig szerencsére azt tudom mondani, hogy a befektetett idő és energia megtérül!

zöldmókus: A magyaroknál csak egy szűk réteg hódol a rockabilly stílusnak. Ti miből tudtok erőt gyűjteni az új ötletekhez? Amire a mai fiatalok is rá tudnak harapni…

Ati EDGE:
Elsősorban az '50-es rockabilly zenék inspirálnak a legjobban, de vannak itthon is nagyon jó rockabilly bandák. Ott van például a Rockin' RockCats, akiknek személyesen köszönhetem, hogy megismertem
ezt a műfajt még valamikor a kilencvenes évek derekán. Ott van a Mystery Gang, akik nagyon sokat tettek le itthon a rockabilly stílus népszerűsítéséért. Nagyon jó régi banda volt a Gunning Dogs, de sajnos már régóta nem léteznek. Fiatal bandák közül nagyon jó a Magic Cats és a Naked Truckers, de jó úton halad a Killin' Candy is. Nagyon jól nyomja Ed Philips and the Memphis Patrol, Prison Band, a Smith and Wessons, a B'15, és még sorolhatnám… Van amúgy egy jó kis hely a Blahánál, ahol a hétvégéken rockabilly koncertek vannak, ez az Amigo Bár. Van régi amerikai stílusú kajálda is, ahol teljesen a régi 50-es világ elevenedik meg, ez a Sunny Diner. Vannak olyan arcok itthon, akik a régi amerikai autók őrültjei, hot-rod autókat építenek, ők a Rusty Rodders. Van egy igazi rockabilly baráti kör, akik hasonlóan néznek ki, mint egy motoros banda, ők a Black Jack's. Vannak jó üzletek, ahol be lehet szerezni rockabilly bakelit lemezeket, CD-ket, ingeket, ruhákat… ilyen például az Iguana Store. De akár 50-es évekbeli ruhát is varrathatnak a rockabilly rajongók itthon a TiCCi Rockabilly Clothingnál. Vannak jó tetováló művészeink is, akik mesterei a rockabilly mintáknak, például Bölény a Grinning Fool Tattooban vagy Sanyi a Fine Art Tattooban nagyon szeretik és vágják is ezt a világot. Szóval nem panaszkodhatunk… szinte minden megvan itthon, ami kell!

zöldmókus: Itthon vagy külföldön nyitottabbak a fesztiválszervezők az általatok is képviselt stílus felé?
Ati EDGE:
Természetesen külföldön. A nyugati országokban nagyobb keletje van ennek a stílusnak és vannak olyan fesztiválok is, ahol csak ilyen stílusú zenekarok lépnek fel. Több nagy fesztiválon játszottunk Ukrajnában, Németországban, Svájcban, Olaszországban, stb. az Ati EDGE and the Shadowbirds-el. És most is megyünk vissza Spanyolországba, a stílus egyik legnagyobb fesztiváljára, a barcelonai tengerpartra július elején.

Ati EDGEzöldmókus: Beszéljünk kicsit a külsőségekről. Ahhoz, hogy valaki stílushoz hűen adja elő a garage rock and roll-t, vagy csak spontán hódoljon, kellenek a tetoválások, Elvis mikrofonok? Szedtek pár jó
ötletet a régiektől?

Ati EDGE:
Én úgy gondolom, hogyha valaki valamilyen stílust igazán szeret, akkor előbb-utóbb felveszi annak a stílusnak a külső jegyeit is, attól függetlenül, hogy a színpadon áll vagy a színpad előtt áll. Lehet, hogy veszünk át pár dolgot a régiektől, de ezt nem tudatosan tesszük. Például én még sohasem választottam úgy tetoválást, hogy ezt a mintát akarom magamra, mert xy-nak is ez van. Viszont vannak régi jó tetováló művészek, akik a 40-es és 50-es évektől a mai napig népszerűek, mint
például Sailor Jerry és volt rá példa nem egyszer, hogy azt mondtam, hogy nekem ez a Sailor Jerry által rajzolt minta nagyon tetszik és magamra varratom.

zöldmókus: Ti mit akartok üzenni azoknak, akik először hallanak-látnak majd titeket a május 31-i bulin?

Ati EDGE:
Csak annyit szeretnénk üzenni, hogy szórakozzanak egy jót és élvezzék a vadabb fajtából való rockabillyt! Nemcsak a rockabilly, garage vagy a rock and roll rajongókat, hanem mindenki mást
szeretettel várunk!

zöldmókus: Köszönöm az interjút!https://www.facebook.com/atiedgeandtheshadowbirds?fref=ts
https://www.facebook.com/events/712447158811998/
https://www.youtube.com/watch?v=k_LdyCGQego

zöldmókus - 2014-05-28 (12:20)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4891)
2.Metallica (4856)
3.Ossian (3928)
4.Depresszió (3682)
5.Pokolgép (3676)
6.Nightwish (3623)
7.Kárpátia (3435)
8.Iron Maiden (3427)
9.Road (3331)
10.Rammstein (3286)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat