Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
A Hammer Concerts bemutatja: AMORPHIS & SOILWORK CO-HEADLINE TOUR 2019

Marillion: Theatre-Tour

Jinjer - last minute buli

A Hammer Concerts és a BARBA NEGRA bemutatja: THE POODLES (SE) - PRISMA FALL TOUR

Judas Priest

[Tovább...]
Black-Out 25 – Gyönyörű időutazás \

Valamikor ’94 környékén az egyik haveromtól kaptam kölcsön a Black-Out Fekete-kék albumát és demóját. Ezzel egy olyan szerelem kezdődött el, ami a mai napig tart. Mondhatni, szerelem volt első hallásra. Minden környékbeli koncertjükön ott voltam/voltunk és olykor még a fővárosban is, egy-egy nagyobb eseményen. Azóta eltelt negyed század, és hát elérkezett a 25 éves jubileum, amire január 21.-én gyűltünk össze a Barba Negra clubban. Az estet dedikálással kezdték Kowáék, majd egy különleges, úgynevezett Icon koncerttel indult az esemény. Ez abból állt, hogy a meghívott vendégzenekarok egy-egy saját dal mellett, egy általuk választott Black-Out dalt adtak elő a saját felfogásukban.

blackout2400Az Oltári fiúk kezdték a sort, ahol az a Csordás Robi énekel, aki a Black-Out "Szív diktál" albumán is. Ezért talán kézenfekvő is lehetett volna, hogy arról az albumról válasszanak dalt, de ők ennek ellenére a Szabadlábont választották. Utánuk az egyre népszerűbb Uzipov következett. A szöges noise-rock stílusukhoz remekül passzolt a Régi dal. Galambos Dorina és csapata a Mrs Columbo, lágyabb és érzelmesebb vizekre kalauzolt minket a Néma ajkakkal. Őket az Ördög zenekar követte, akik ezen az estén Nagy Miki híján négyesben léptek színpadra, illetve vendégként Kovács Tamást (Man In The Boksz) hívták segítségül, a Legyen című dalhoz. A legnagyobb sikert kétség kívül a Ma Zanzibáros újra gondolása aratta. A közönség egy emberként segítette vokállal Terecskei Ritát. Olyan jól sikerült ez a feldolgozás, hogy nem lennék meglepve, ha ez a dal a jövőben megjelenne a Zanzibár koncerteken. Végül pedig, de nem utolsó sorban az Ocho Macho öntötte Fekete-kékbe a raggae-t. A zenekarok közötti átszerelések alatt pedig a kivetítőn Csányi Szabiékat láthattuk, hallhattuk sztorizgatni.

blackout2Mivel az Icon műsor elhúzódott, így Kowáék is a meghirdetettől később kezdtek. Nem sokkal 23 óra után felcsendült az Intró, majd a Black-Out című dallal színpadra léptek az ünnepeltek. Ezután pedig egy fantasztikus időutazás kezdődött, ugyanis a koncert tematikusan volt felépítve. A Fekete-Kék albumtól haladtunk előre az időben. Ezen a különleges alkalmon nem maradhattak ki a korábbi Black-Out tagok sem. Andrics Laci az Esőnapban vendégszerepelt, valamint a csapatával ők rögzítették a koncertet egy (reméljük mihamarabbi) koncert dvd-hez. Temesi Berci, aki az Andrics Laci és Fehérvári Attila közötti időszakban segítette a Black-Out-ot, a Mayában kapott szerepet. Ennél a dalnál Csordás Robi is csatlakozott hozzájuk, hogy Kowával együtt énekeljék el. Felemelő és szívet melengető volt látni, hogy a két zenész mennyire jóban van és, hogy barátilag ölelgetik egymást az egymás iránti legnagyobb alázattal. Robi aztán maradt is, hogy még nagyobb meglepetést okozzon a Szív diktállal. Számomra az egyik csúcspontot a Gyönyörű Zombi hozta el, a hajrá pedig maga volt az orgazmus. Először elérzékenyülhettünk a Körúton eredeti verziójára, majd a Szabadlábon és az Ami vagy zárta a rendes programot. Persze a közönségnek nem volt elég a már eddig sem rövid program, így Kowáék rádobtak még egy lapáttal és a Tetovált sorszám/Spirál kettőssel, feltették az i-re a pontot, valamint az estre a koronát.

ordog1Ahogy írtam, fantasztikus és gyönyörű időutazás volt. Koncert közben felelevenedtek bennem olyan, a zenekarhoz kötődő kellemes emlékek, mint pl. amikor Kazincbarcikán még üzemelt az Erőmű nevű klub, mi pedig már jó korán bementünk, aztán pedig Kowáék a beállás után odajöttek, hogy van e kedvünk velük focizni. Most már ez a koncert is az ilyen kellemes emlékek halmazát fogja bővíteni. Köszönjük, hogy még ha csak évente egy-két alkalomra is, de itt vagytok nekünk. (azért egy új albumnak is nagyon-nagyon örülnénk).

oltariA koncert képei: Black Out 25 - Bodzilla koncertfotók


Setlist:

1. Black Out
2. Az első
3. Vigyél el
4. Fekete kék
5. Néma ajkak
6. Medley - Lepke tánc/Rabolj ki/Kert/Maradni
7. Esőnap
8. Levél és kereszt
9. Ezüstkötet
10. Zöld kedd
11. Idegen/Tejfehér csend
12. Beszélj mindenről/Ébredés
13. Maya
14. Szív diktál
15. Gyönyörű zombi
16. Körúton
17. Szabadlábon
18. Ami vagy
19. Tetovált sorszám
20. Spirál

- Bodzilla -

https://www.facebook.com/blackout.hu/
https://www.facebook.com/oltarifiuk/
https://www.facebook.com/ochomacho/
https://www.facebook.com/zanzibarzenekar/
https://www.facebook.com/uzipov/
https://www.facebook.com/ordogmusic/
https://www.facebook.com/mrscolumboband/

https://www.facebook.com/BARBA.NEGRA.HUNGARY/

blackout1

Bodzilla - 2017-01-24 (16:11)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4902)
2.Metallica (4864)
3.Ossian (3947)
4.Depresszió (3703)
5.Pokolgép (3693)
6.Nightwish (3633)
7.Iron Maiden (3441)
8.Kárpátia (3439)
9.Road (3358)
10.Rammstein (3297)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat