Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Evanescence

Steel Panther - Budapest

III. Halász-Rock Fesztivál és Családi Nap

Országos Beatles Találkozó 2019

a Concerto Music bemutatja: When Shadow Is Forced To The Light Tour Part II

[Tovább...]
Bloody Roots - Schmiedl Tamás interjú \

Összel beköszönt a klub koncertes szezon, és a turnék ideje is. Ebben az időben a Bloody Roots tagjai sem ülnek otthon tétlenül, hiszen szeptember 24-től országos turnéra indulnak a Romeó Vérzik zenekar kíséretében. A turné előtt munkatársunk, Simon Orsy tette fel néhány kérdést a Bloody Roots és a Moby Dick frontemberének, Schmiedl Tamásnak (Smici).

38312_137463899608385_100000343265168_265417_7696335_nelmebetegrockercsaj: Mi indított arra, hogy a Moby Dick mellett egy ilyen projektbe kezdj?
Smici: Egyszerűen nagyobb aktivitásra vágytam, nagyobb fordulatszámra, nagyobb lelkesedésre, munkára, zenekari próbákra és több koncertre.

elmebetegrockercsaj: A két zenekar megélt éveitől eltekintve zeneileg mennyiben más a Bloody Roots mint a Moby Dick?
Smici: Ahogy nem volt két egyforma Moby Dick lemez, így természetesen a Moby Dicknek és a Bloody Rootsnak is megvannak a sajátosságai, de globálisan elég nagy a hasonlóság, hiszen a gyökerek ugyanazok. A zenei rokonságon nincs mit csodálkozni, mivel a Dick és a Roots szerzői munkásságában is meghatározó szerepem van, na meg adott a nem elhanyagolható tényező, az azonos énekhang.

elmebetegrockercsaj: Mi alapján választottad ki a zenekar tagjait, illetve a közreműködő zenészeket?
Smici: Elsősorban a baráti, szakmai kapcsolatokra támaszkodtam, de az internet segítségével újonnan felfedezett tehetséges zenészeket is meghívtam a projektbe. A koncertzenekarnál a szakmai tudás mellett döntő szempont volt, hogy ne legyenek a zenészek túlzottan elkötelezettek más produkciókban. A Bloody Roots legyen mindenkinek az első, így biztosítva legyenek a folyamatos munkához szükséges zenekari próbák..


elmebetegrockercsaj: Nem titok a fiad is a zenekar tagja. Azt meg lehet tudni, hogy Balázs aki metálzenei környezetben nőtt fel magától lépett arra az útra , hogy zenész legyen? Illetve régebben voltak e olyan közös tervek, hogy egyszer együtt zenéljetek közös zenekarban?
Smici: Balázst sohasem erőltettem ebbe az irányba, attól függetlenül, hogy nem bántam volna, ha ebbe az irányba lép. Hagytam, hogy saját magában alakuljon ki a hangszerek szeretete, illetve a késztetés, az elhatározás a zenészi pálya iránt. Persze a környezet adott volt, így nagy volt a sansz, hogy nem fog "eltévedni". Azt már csak az élet hozta így, hogy egy zenekarban játszunk, erre nem gondolhatott előre senki. Elég jól kell tudni gitározni, hogy valaki beférjen a Bloody Rootsba, de Balázs felnőtt a feladathoz és bizonyította, hogy remek gitáros.

4199.bloodyroots.logoelmebetegrockercsaj: Mi az a cél amit ezzel a bandával szeretnétek elérni?
Smici: Az alapcélok ugyanazok, mint általában minden más zenekarnál. Élni annak, amit szeretünk, zenélni, dalokat írni, koncertezni. Mindezt szeretnénk természetesen minél jobb körülmények között, ezért hogy mennyire vagyunk sikeresek, nem lényegtelen, de nincsenek rajtunk nyomasztó terhek, kitűzött határidők. A legfontosabb talán, hogy ismerjenek és fogadjanak el minket annyira, hogy az országban bárhová el tudjunk menni koncertezni.

elmebetegrockercsaj: Hatással van e a Moby Dick zenekarra, az, hogy útjára indult a Bloody Roots, nemcsak koncertezésben hanem ezzel a megjelent lemezzel?
Smici: A Bloody Roots működése bőven elfér a Moby Dick mellett, nem ezen múlik mennyire aktivizálja magát a jövőben az anyazenekar! Az biztos, hogy összehangoltabban kell a koncerteket szervezni, mert most már én se várok a jószerencsére, mikor érnek rá a többiek, hanem nekik is alkalmazkodni kell hozzám.

elmebetegrockercsaj: Mit szóltak a Moby Dick zenekar tagjai a Bloody Roots első lemezéhez?
Smici: Volt, aki gratulált, de túl sok mesélnivalóm nincs ezzel kapcsolatban.

elmebetegrockercsaj: Honnan a névválasztás?
Smici: Szinte ez ugrott be elsőnek, aztán próbáltunk esélyt adni más lehetséges alternatívának, de végül maradt a Bloody Roots. Tetszett a szóösszetétel és a hangzása, ugyanakkor a jelentése tökéletesen jellemezte a helyzetemet, lelki vívódásaimat és utalt a zenei múltamra és törekvéseimre is.

elmebetegrockercsaj: Hogyan telik a nyarad, mint magánember, mint két zenekar frontembere?
Smici: Koncertekből is jutott bőven, de a nyári időszak most sok munkát hozott, így szabadság sajnos nem fér bele.

turne

y>


elmebetegrockercsaj: Mik a Bloody roots rövid és hosszabb távú tervei?
Smici: Ősszel egy országjáró, terjedelmes lemezbemutató turnéra indulunk a 15 éves Rómeó Vérzik zenekarral közösen, aztán nekilátunk szép lassan összerakni a következő lemezanyagot.

elmebetegrockercsaj: Ehhez kívánunk mi is sok sikert a Bloody Rootsnak.

http://www.bloodyroots.hu

elmebetegrockercsaj - 2010-09-02 (17:18)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4892)
2.Metallica (4857)
3.Ossian (3927)
4.Depresszió (3684)
5.Pokolgép (3677)
6.Nightwish (3624)
7.Kárpátia (3434)
8.Iron Maiden (3429)
9.Road (3333)
10.Rammstein (3288)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat