Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Critical Mass 2006 \

A Critical Mass célja, hogy népszerűsítse a biciklivel való közlekedést, illetve a bicikliutak kiépítését. A szervezők el is értek sikereket, a tavalyi szintén nagy létszámú rendezvény hatására idén 30 km új kerékpárút épül. A gyülekező már délután 2-kor elkezdődött, majd 3-kor a bringaemelés után elindult a menet az Újpesti rakpartról. Az útvonal a Petőfi hídon át folytatódott Budára, majd az alagúton és a Lánchídon visszatérve Pestre a Felvonulási térbe torkollott. A résztvevők biztonságáról 350 szervező és nagyon sok rendőr gondoskodott. A dugók elkerülhetetlenek voltak az érintett utaknál, de este 6 órára mindenhol helyreállt a forgalom. A rendezvényen láthattuk Sólyom Lászlót unokáival, valamint tesőreivel. A célba érve a köztársasági elnök az MTI-nek elmondta:
"Lehetne így közlekedni, tehát nem szennyezni mindenki levegőjét, nem magunkat idegesíteni a dugóban. Ehhez kellenek bicikliutak. Minden normális nyugati nagyvárosban vannak olyan biciklisávok, ahol mindenki mehet, mindenhova el lehet jutni, ez kellene Budapesten is"


Sólyom László szerint mindössze közlekedésszervezés kérdése, hogy több kerékpárút legyen, szerinte lehetnének például olyan utcák, ahol csak biciklisek mehetnének, sőt egybefüggő közlekedési folyosókat kellene a kerékpárosoknak kialakítani. Tegnap délelőttől késő estig a bringás felvonuláson kívűl biciklibemutató, játszóház, ügyességi versenyek is várták az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhettek többek között a megújuló energia felhasználásának előnyeivel, a szelektív hulladékgyűjtéssel és a tudatos vásárlással is.

Ismeretlen - 2009-10-27 (16:36)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat