Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Cannibal Corpse, Slytract

Avantasia - Moonglow World Tour 2019

OVERKILL-Killfest 2019, Destruction, Flotsam&Jetsam, Meshiaak

Korpiklaani, Turisas, Trollfest

MOOD

[Tovább...]
Csejtey - The Unnameable \

Habár a frontember vezetéknevéről elnevezett bandák esetén eddigi ismereteink alapján könnyen valamilyen régi motorosokból verbuválódott hard/heavy csapatra asszociálhatunk, ezúttal másról van szó. Csejtey Zoltán a Sear Bliss-ből lehetett ismerős sokunknak eddig (a '90-es évek elején énekelt ott két évig, illetve két évig dobolt is), valamint a death metal-os Extreme Deformity-ben is hallatta a hangját, szintén az előző évtized derekán.

250477_2Jelen csapat még a saját projektjeként indult még 2002-ben, de ekkor még nem kerültek kiadásra nótái, aktívvá néhány év múlva vált, immáron az underground körökben népszerű Ater Tenebrae-s és Witchraft-os Noctis-szal kiegészülve, valamint testvéreit, Gyulát (Embers-dobok) és Csabát (bizonyos időközönként Sear Bliss-gitáros, jelenleg ismét hallható Nagy András bandájában) is sikerült csatasorba állítania, így szinte családi vállalkozásukként tekinthettek erre a bandára. Ugyan azóta mindkét másik Csejtey távozott az együttesből, és helyüket Athar (gitár) és Khrul (dobok) vette át, ezt a három számos demot még azért az előző felállás rögzítette 2009 végén.

CsejteyMég zenei világuk, szövegeik fő inspirációját is megnevezték H. P. Lovecraft műveinek kiemelésével, és már a borító is ezt a fantasy által befolyásolt, kozmikus világot kívánja ábrázolni. Bizonyosrészt hasonlatosságokat vonhat ez a Sear Bliss és közéjük, hiszen ott is egyfajta magasztos, földöntúli hangulatot ismerhettünk meg, hasonló vokállal és emelkedett témákkal, bár a harsona hatásosságát, egyediségét is felhasználva (mellékesen tenném hozzá, hogy az új SB-felállásban Bruszel Balázs hallható már trombitán). Itt utóbbival nem találkozhatunk, de a különösebb fantáziavilágokba való barangolás, egyúttal a csillagok közt szárnyaló dallamok prezentálása sikeresnek mondható. Főként a második, The Unnameable című szerzemény főtémájáért tudok lelkesedni, igazán egyedinek és színvonalasnak mondható ez a dal maga is, de a másik kettőnél még azért kiforratlanságot érzek, a dalok kiemelkedőnek (még) sajnos nem igen nevezhetőek; átlagos, hol gyorsabb, hol kimértebb black metal tételek ezek. Az újabb tagok érkezése miatt azonban semmiben sem lehetünk biztosak egyelőre, a jövőben fog elválni, sikerül-e eddigi életműveikbe méltón illeszkedő újabb fejezetként elkönyvelniük ezt a formációt. A néven azért tényleg változtathatnának, nekem legalábbis furcsa lenne ez a megnevezés úgy, hogy egyedül Zoltán van közülük a tagok között. Vagy rakjanak a végére egy "rock band" címkét, és kezdjenek nosztalgiaturnékba, hehe.Na de viccet félretéve, a címadó nótáért érdemes lesz egyszer-kétszer elővenni ezt a rövidke anyagot is, de még kíváncsian várom, legközelebb sikerül-e nyersebb, sajátos világú black metal-jukat egy magasabb szintre fejleszteni.

Csejtey - The Unnameable

Csejtey - The Unnameable

01. Neptun's Call
02. The Unnameable
03. Lunatic Screams

Értékelés: 7/10http://www.myspace.com/csejteymusiccaulfield - 2010-08-27 (14:05)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4892)
2.Metallica (4855)
3.Ossian (3929)
4.Depresszió (3692)
5.Pokolgép (3686)
6.Nightwish (3630)
7.Kárpátia (3434)
8.Iron Maiden (3432)
9.Road (3341)
10.Rammstein (3288)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat