Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Decaying Incest - Tépd szét a csendet (2011) \

Bomló vérfertőzés". Egy ilyen névvel megáldott társaságtól valami ultra brutális Gore anyagot vár a gyanútlan hallgató. Nos a csornai illetőségű Decaying Incest legénysége közel sem ebben a stílusban utazik, valahol a Heavy és a Thrash Metal mezsgyéjén egyensúlyoznak főként középtempós döngöléseikkel. A "Tépd szét a csendet" csendet a zenekar első nagylemeze, az anyag még 2011-ben jelent meg a Hammer Music-Nail Records gondozásában.

decayingcsop



Az albummal kapcsolatban jó ideig nem tudtam mihez is kezdjek, ugyanis nem egy olyan típusú muzsikát tartalmaz amit az ember egy két hallgatással képes feldolgozni a maga erősségeivel és gyenge pontjaival együtt, mégsem fogok most több oldalon keresztül húzott - hogy stílusosan fogalmazzak - boncolásba kezdeni. Ez a zene vagy nagyon bejön valakinek, vagy semennyire, itt bizony nincs középút.

Az énekes teljesítményét viszont akár honnan is nézem, nem tudom hová tenni. Egy ilyen stílusú zenéhez, ha már énekes - basszer taggal operál a banda - sokkal inkább illene egy mélyről jövő Tom Araya mestert idéző üvöltés (a Menekülés a pokolból végén hallhatunk is egy remek sikolyt), mint Horváth Zsolt hangfekvése.

decaying01



Nem tartom kizártnak, hogy élőben sokkal nagyobbat üt, és amit a lemezen hallunk, csupán az előnytelenül tiszta hangzás eredménye, de ez sajnos jelentősen ront az anyag élvezeti értékén, mindamellett, hogy a riffekkel, Zsolt basszus teljesítményével és leginkább a dobos munkájával (tapossa a tempót tisztességgel) tényleg minden rendben van.

Bár a banda előéletét száz százalékban nem ismerem, nem tartom kizártnak, hogy a jelenlegi felállás egyfajta kényszerpálya. Egyértelműen lejön az anyagról, hogy a srácok szívvel - lékel teszik a dolgukat, épp ezért megérdemlik a biztatást és őszintén remélem, hogy ebben a még viszonylag friss anyag komoly segítséget jelent majd, hisz aki mer, annak elvileg nyernie is kéne.

decayingbor

Decaying Incest - Tépd szét a csendet
1. Ítéletet mondanak
2. Körbe zárva
3. Pokolfajzat
4. Sötét oldal
5. Szakadék szélén
6. Menekülés a pokolból
7. Érzés vagy kényszer
8. Temetetlen múlt
9. Tépd szét a csendet

Tagok:
Gitáros : Gulyás Tamás
Dobos : Horváth Balázs
Énekes, basszusgitáros : Horváth Zsolt

Értékelés:
10/7





http://www.myspace.com/dincest
http://rockerek.hu/zenekarok/Decaying%20Incest
https://www.facebook.com/dincest


Arposz - 2012-01-04 (21:09)

Hozzászólások :
zotyka
2012.03.06. 09:31:47
Azért had jegyezzem meg, hogy Tom Araya hangja sem valami nagy szám, sőt ha úgy vesszük még rossz is.
Azt veszem észre, hogy divat lett állandóan a régi nagyokkal összehasonlítani az újakat. Attól, hogy Araya basszer mellett énekel, még nem biztos, hogy ő az etalon, sőt van ugyanolyan rossz hangja mint sok másnak, akiből istent próbálnak csinálni!
Amúgy jó kis lemez lett ez, és élőben tényleg sokkal nagyobbat üt, ez a stúdiólemezek átka, nincs meg az élő előadás élvezete benne a tisztasága miatt!
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat