Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Devin Townsend Project : Deconstuction (2011) \

Elkészült végre a még tavaly év elején beígért, a négy albumból álló "történet" harmadik része! Nem tudom, még csak sejtésem sincs Devin Townsend munkásságát nálunk hányan szeretik és követik, de egy biztos hogy én minden albumát lélegzetvisszafojtva várom! A mester most sem egy könnyen emészthető és befogadható slágergyűjteményel ajándékozta meg a nagy érdeműt :) Ígéretéhez híven anno a 'KI' c. album megjelenésénél elmondta, hogy szép lassan építkezik majd a zene lemezről lemezre. Így az első album egy valóban nyugis, prog-os elemekkel átitatott korong volt, igazi befordulós alkotás. Majd a második album 'Addicted' egy kissé már dühösebb és egyben felszabadultabb zenét tartalmazott, ahol Anneke (ex-Gathering) is meg fordult egy-két nótában, mint vendégénekes és igen csak üde színfoltja volt az albumnak. Most pedig itt a harmadik rész! Nos... nem is tudom mit írhatnék róla, amit vártam megkaptam :) Nem egy könnyed 70 percet, 9 dalba öntve, az biztos :)

townsend



Az első nóta 'Praise the lowered' egy kis elektronikus prüntyögéssel indul, egy kicsit félrevezetve a gyanútlan hallgatót :) Kérdeztem is, hogy hol itt a düh és a metal? De a nóta felénél azért már bevillan a nagy betűs ZÚZDA, nincs itt gond. Igaz, megszokhattuk már Devin kiszámíthatatlanságát, a zenei stílusok, korlátok semmibe vételét! A lemez dalról dalra egyre komorabb és dühösebb, néha káoszba forduló érzések fognak el, mikor hallgatom, de valahogy ez a jó :) 'Mazohista volnék' ? :) Lehet! A 'Stand' című tétellel folytatódik a lemez, ami már egy igen csak súlyos dörgölős riffel van megáldva. Majd a 'Juular' követi, ami igen csak hajaz az egykori 'Strapping Young Lad' nevű zenekarának vonalára. Istenem, mekkora a nóta közepénél az a kórus :) A lemez további részében pedig csak egyre sűrűbb lesz a levegő, az biztos. Minden van itt, amit Devin valaha is elkövetett zenekaraiban, nekem egy kicsit a Strapping Young Lad: Alien c. albuma is be-beugrott a lemez hallgatása közben. Vagy egy régebbi szóló albumát is (Infinity) ismét hallani véltem, de ez ugye nem lehet oly meglepő, hiszen ezt mind ő követte el! A lemez közepén található a 'The mighty masturbator':) Micsoda cím! 16 és félperces szösszenet, ami azt hiszem Devin által írt egyik legjobb dala ezen az albumon, itt a prágai filharmónikusok is besegítenek rendesen. Ez után következik a 'Pandemic' ami egy akkora brutál túrás hogy hihetetlen, női operás vokállal megspékelve! Nem hagyta el a humora sem, bizonyságképp elég csak meghallgatni a címadó nótát: 'Deconstruction'. Laza kis kilenc perc, minden áron sajtburgert akar:) Egy kis bélgáz kíséretében kihangosítva a nóta elején :)) De mindezt olyan zúzás közepette, hogy arra szó nincs!



Deconstrupdate 2 'Orchestra Tracking'
http://www.youtube.com/watch?v=2EeaPnTvsH0&feature=feedu

Szóval mit is mondhatnék, van itt minden sebesség, düh, metal és zene, nem is akármilyen .... 'heavy Devi' ismét jött, játszott, győzzött! Legalábbis engem teljes mértékben elvarázsolt ismét! Lehet őt szeretni vagy utálni. Egy biztos: a mai metal világában nem sok olyan zseni szaladgál, mint ő. Teljesen egyéni zenei világa nem egy könnyen emészthető, az biztos, de ha egyszer ráérzel ennek a fickónak a világára, tuti foglya leszel mint én! Sajnos hogy kik is segítették a lemez elkészítésénél, mint zenészek még infóm nincs :( De ő is azt nyilatkozta hogy albumonként változni fog a felállás. Egy atombiztos pont van, Ő maga! 10 pontnál nem tudok kevesebbet adni rá lehetetlen !! :) Végre devin ismét kiüvölti a lelkét is, amit már én bizony régóta hiányoltam!

deconstruction

Devin Townsend Project : Deconstuction
Praise the lowered
Stand
Juular
Planet of the apes
Sumeria
The mighty masturbator
Pandenemic
Deconstruction
Poltergeist

Értékelés:
10/10




http://www.hevydevy.com
http://www.myspace.com/devintownsenddtb


omniscient - 2011-06-15 (19:10)

Hozzászólások :
KoviMarkovics
KoviMarkovics
2011.06.28. 19:45:39
Devin megint debilkedik. :):):)
Kovi Markovics
GABO
GABO
2011.06.16. 09:22:57
Ügyes...

"Paganini nem ad ráadást!"
myUserbar.hu


Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat