Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Nova Rock 2018 (IV. nap)

A Rádió Rock bemutatja: GÉP, GÉP, GÉP, POKOLGÉP!!! POKOLGÉP 35 éves jubileumi nagykoncert

Judas Priest

SONS OF APOLLO

a Concerto Music bemutatja: A Nordic Symphony `18

[Tovább...]
DIAMOND-DIAMOND... \

Voltam már néhány koncerten, de azt hiszem, életem legszörnyűségesebb összejövetelén vettem részt a múlt hétvégén. Lehet, hogy erről inkább nem is kellene írnom, de úgy döntöttem, okulásként mégis megosztanám iszonytató élményeimet. Pénteken Dorothy volt Kazincbarcikán a Diamondban, de szombatra is jó programot ígértek: Diktátor és a 25 éve elhunyt Freddie Mercury emléke előtt tisztelgő koncerttel készülő Diamond zenekar (nem, semmi köze a Clubhoz).

Bodzillát ez utóbbi, engem meg a kedves emlékek, a jó hangulatú, „családias” bulizás vonzott. Anyám! Amekkorát mi tévedtünk! Nem túlzok, de a két zenekaron és kíséretén, valamint a Club személyzetén kívül szerintem voltunk vagy heten. Rossz előjel, rossz előjel...

diktátorDe le a kalappal Derzsi Vezér és csapata előtt. Csakúgy, mint tavaly és tavalyelőtt, most is fergeteges hangulatot csináltak. (Már amennyire eme csekély számú ember viszonylatában lehet.) Az idén 30 éves debreceni banda az Őszi Vedlés Tour keretében látogatott le Barcikára. A turné után, Karácsonyra tervezik a 13. albumuk kiadását. Egyébként úgy tűnik, hogy ebben az évben is történt változás a zenekarban, mert Samu Vezér helyett Balázs Vezér lett a bőgős. A dobok mögött ismét Sanyi Vezér ült, és persze az állandóság mintaképe, Derzsi Vezér vitte a zenekart a hátán. Teljes elánnal tolták el a kedvenc Diktátor nótákat. Együtt énekeltük a Hét vezér-t, a Nem leszek állat a kertedben-t, a Gyilkos maci-t és a Kőcsirke-t is. A Diktátorról csak pozitívan tudok nyilatkozni: töretlen lelkesedéssel tolják három évtizede az ős-metalt pont olyan színvonalon, amely a régi időket idézi. Nem tudom, hogy máshol milyen létszámmal képviselteti magát a közönség, de itt sajnos évről-évre kevesebben vagyunk a koncertjeiken. :(

A Diktátor zenekar facebook oldala:
https://www.facebook.com/diktatormusic/

A hivatalos honlapjuk:
http://www.diktatormusic.hu/tortenet.php

A következő esemény, ahol láthatjátok őket:
https://www.facebook.com/events/1045601532155099/No! A Diktátor után jött a feketeleves! Ja, nem! A Diamond nevezetű nyíregyházi formáció, akik Freddie Mercury emlékestet ígértek. Nos... Először eljátszottak három saját számot. Tisztára egy falusi búcsúban éreztem magam: volt ott körhinta, vattacukor, meg hullámvasút.... És sajnos macska farkára lépős nyávogás, túlgesztikulált mozdulatok, ripacskodás a köbön... A Mercury nóták hamisan csengtek, a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalunk pedig abúzus áldozata lett... Hiába próbálok meg tudatosan odafigyelni arra, hogy ne ítélkezzek mások felett, - mert ugye ki vagyok én? - de ezt azért mégsem hagyhatom szó nélkül... Csak azért, hogy érzékeltessem a hovatovább netovábbját: Kimentem a teraszra rágyújtani (csak alibi volt), hát nem rám szóltak a többiek, hogy ugyan csukjam már be az ajtót, mert kijön a hang! :D Bent meg csak néztünk egymásra, fogtuk a fejünket, és azt próbáltuk meg kitalálni, hogy vajon miért nem szóltak a többiek, - az énekest körülvevő egyébként remek zenészek - ennek az embernek, aki saját elmondása szerint 30 éve van a pályán, hogy Ne! Ezt ne csináld! Nem kell erőltetni a hangod, Barátom! Vagy valami hasonlót. Komolyan úgy éreztük magunkat, mintha egy televíziós énekverseny első három válogatójának valamelyikébe csöppentünk volna. Nos. Én nem értek a zenéhez. Még az is megeshet, hogy botfülű vagyok. De kérem szépen! Hívja valaki a piócás embert, mert itt már nem segíthet más!

diamondSzégyellem a dolgot, és elnézést kérek a koncerten fellépő Bérczes Mihály zongoraművész úrtól, hogy nem vártuk meg az ő játékát, de nem bírtuk tovább. Freddie Mercury pedig bizonyára úgy forgott a sírjában, mint az a bizonyos békebeli motolla.

A Diamond zenekar facebook oldala:
https://www.facebook.com/Diamond-Zenekar-320399594813445/
A hivatalos honlapjuk:
http://www.diamondrock.hu/index.phpBalog EvaJudit - 2016-11-23 (13:06)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4906)
2.Metallica (4868)
3.Ossian (3949)
4.Depresszió (3707)
5.Pokolgép (3694)
6.Nightwish (3635)
7.Iron Maiden (3444)
8.Kárpátia (3436)
9.Road (3357)
10.Rammstein (3298)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat