Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Brainstorm: Midnight Ghost Tour 2019

Dinamit koncert

Within Temptation

Pro-Pain, Don Gatto, Hemlock, Stonedirt

Alestorm, Skálmöld - Skalstorm Tour 2018

[Tovább...]
Dirty Dogs – Kutyaként élsz \

A Cross Borns gitárosaként ismert Szrogh Attila régi vágyát valósította meg tavaly nyáron, amikor a mostanában keveset koncertező CB mellett összehozott egy élőben jóval aktívabb csapatot, a Dirty Dogs-ot. A rock/metal fellegvár Tatabányán nem volt nehéz társakat találni, Heiteker Dávid basszusgitáros a Nothing Else-ből, Szász Attila dobos a Scaronból érkezett, az énekes Sáradi Tamás pedig jelenleg is tagja a Hedonist Roostersnek is. A stílus, ahogy a zenekar nevéből könnyen kikövetkeztethető, a Magyarországon manapság nagy népszerűségnek örvendő mocskos metal. De míg a Rómeó vérzik/Road stílusú csapatokat élőben is csak jelentős mennyiségű alkohol bevitele után bírom élvezni, addig a Dirty Dogs bemutatkozó albumát itthon, cd-n is bármikor meg tudom hallgatni. Hozzátéve, hogy a csapat élőben mutatja meg igazi erejét. Már a legelső koncertjükön is nagyon profin nyomták a dirty metalt és a ’70 -es évek nagy rock dalait, azóta pedig rengeteget fejlődtek, és Komárom megyében jelentős rajongótáborra tettek szert.

dirty_dogsA tavasszal megjelent háromszámos demo után novemberben jött ki a Kutyaként élsz című debütáló album, ami egy kifejezetten erős bemutatkozásnak nevezhető. Az utóbbi időben egyre Zakk Wylde-osabb fazont öltő Atesz gitárjátéka sokat merített az Ozzy/BLS gitáros stílusából. Konkrét témák nyúlásáról persze szó sincs, a hangulat viszont mindvégig jelen van. A ’80 -as évek hazai metal csapatainak világa is felsejlik néhány dalban, ez főként az énektémákban érhető tetten. Úgy érzem, a lemez nem minden dalában sikerült Sáradi Tomi hangjából azt kihozni, ami élőben benne van, a refrének viszont kivétel nélkül nagyon erősre sikerültek. Fogósak, dallamosak, ahogy egy ilyen stílusú zenekarnál lenni kell. A második hallgatásnál már együtt fújtam a szövegeket Tomival.

dirty_dogs2A refrének mellett a gitárszólók jelentik az anyag másik nagy erősségét. Atesz minden dalba nagyon jó szólókat pakolt. Ez nálam plusz pontot jelent, jó gitárszólókkal könnyen le lehet venni a lábamról. A ritmusszekció megbízhatóan teljesít, Dávid basszusgitárja végig jól hallható, köszönhető a jó keverésnek. A OneRing stúdióból kikerült anyagok közül talán ez szól legjobban. A lemezanyag egységesen jó, de néhány dal ezek közül is kiemelkedik. Az In Flames-es témával indító Bánj velem úgy, a jó kis basszuskiállásokat tartalmazó Még egy cigi, a többinél is fogósabb, dallamosabb refrénű Mennyit érsz, és a záró, akusztikusan induló és záruló, de a többi dalnál egyébként is lassabb, de szintén nagyon emlékezetes refrént tartalmazó Áldozz fel. Utóbbi dalnak készült egy Patvaros Mária vokáljával dúsított refrénű változata is, ami a cd-re végül nem került fel, de a következő lemezen talán érdemes lenne ezt a lehetőséget is kihasználni.

28_t2_10A Dirty Dogs nyár végén egy szegedi rendezvényen már fellépett az Edda előtt, ha jövőre sikerülne bekerülni valamelyik hasonló népszerűségű hazai rock/metal banda turnéjára, akkor ők lehetnek 2010. nagy felfedezettjei. De addig is javaslom mindenkinek a Kutyaként élsz cd-t, ami a zenekar honlapjáról is letölthető.dirty_dogs_cd

Dirty Dogs – Kutyaként élsz

1. Vaúúú!!!
2. Kutyaként élsz
3. Legyen ez az utolsó
4. Tegnapi bűnök
5. Bánj velem úgy
6. Menedék
7. Még egy cigi
8. Vezess végig
9. Csont a kutyának
10. Mennyit érsz
11. Áldozz fel


Értékelés: 10/9,5


http://www.dirtydogs.hu
Winternight - 2009-12-15 (17:51)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4895)
2.Metallica (4860)
3.Ossian (3935)
4.Depresszió (3698)
5.Pokolgép (3689)
6.Nightwish (3630)
7.Kárpátia (3438)
8.Iron Maiden (3436)
9.Road (3350)
10.Rammstein (3293)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat